Dit is dé plek om 'The Big Five' te zien!

Het misschien wel bekendste nationale park van Afrika: het Kruger National Park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika. Reizigers van over de gehele wereld komen hier samen om de Big Five van dichtbij te zien. Hieronder geven wij een korte beschrijving van deze dieren, zodat je weet wat je kunt verwachten!

Natalie Hart
25-11-2015
Afrika
Zuid-Afrika
Reistip
Activiteiten, Fauna, Flora, Natuur

De trots van de Savanne, de leeuw

De leeuw, koning van de savanne, ligt vele uren per dag te bakken in de hete zon. Trots als hij is kijkt hij uit over zijn land, zijn savanne. De leeuwin is degene die het meeste werk verricht, ze jaagt en zorgt voor de welpen. Het dieet van een volwassen leeuw bestaat volledig uit vlees, ze eten maar liefst tussen de 5 en 7 kilo per dag! Giraffen, struisvogels, zebra’s en gnoes, de leeuw eet vrijwel alles. In het Kruger National Park zijn leeuwen het hele jaar te vinden. Als je een tour boekt met een professionele gids, dan weet je zeker dat je het Afrikaanse wildlife krijgt te zien. Zij weten namelijk precies waar deze majestueuze dieren zich in het park bevinden.

 

Mijn tip: In juli 2015 werd een impala tússen de rijdende auto’s neergehaald door een volwassen leeuw, houd je ogen dus goed open!

De Afrikaanse leeuw
De Afrikaanse leeuw

De Buffel

Een buffel loopt nooit in zijn eentje in het park. Er bevinden zich verschillende grote kuddes die zich alsmaar blijven voortbewegen. De hele kudde buffels lijkt één groot bewegend organisme. Er heerst een strenge hiërarchie binnen de kudde. In het midden bevinden zich de vrouwtjes en kinderen, terwijl aan de buitenkant zich de mannetjes en de oudere buffels bevinden. Je zou het niet meteen denken, maar de buffel is één van de gevaarlijkste dieren in Zuid-Afrika.

Het Krugerpark heeft, volgens ons, de beste beschrijving van de buffel: "It is said that the African Buffalo looks at you as if you owe them money."
Het Krugerpark heeft, volgens ons, de beste beschrijving van de buffel: "It is said that the African Buffalo looks at you as if you owe them money."

 


"Where nearly 2 million hectares of unrivalled diversity of life forms fuses with historical and archaeological sights - this is real Africa."


 

De luipaard

De waakzame luipaard ligt altijd op de loer, zoekend naar een nieuwe prooi. In de bosjes, in de bomen of tussen het hoge gras. De luipaard is scherp, snel, betrouwbaar en verschijnt uit het niets. Dankzij zijn gestipte camouflage vallen ze niet op tussen de bomen en struiken van de Zuid-Afrikaanse savanne. Er is helaas geen garantie om de luipaard in het wild te zien, maar een bezoek aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika is je beste optie als je dit prachtige beest van dichtbij wilt zien.

De olifant

Hij stompt door het park alsof het van hem is, met zijn grote slurf knabbelt hij verse blaadjes van de bomen. Volwassen olifanten wegen tussen de 2500 en 6000 kilogram, dat is ook goed te zien aan de manier hoe ze door het park bewegen. Deze immens grote beesten leven in kuddes, dat betekent dat als je één olifant ziet, er waarschijnlijk meerdere in de buurt zijn. Op hele warme dagen is de meerderheid van de kudde te vinden bij een waterpoel. Ze zijn namelijk dól op water! Met hun slurf spuiten ze hun dikke huid nat, of als ze volledige verkoeling zoeken, nemen ze een duik in een modderpoel.

De waakzame luipaard en de olifant
De waakzame luipaard en de olifant

De neushoorn

Een gigant die maar liefst tussen de 800 en 1400 kilogram weegt. Typerend is zijn enorme hoorn die gebruikt wordt om zich te verdedigen tegen rivaliserende mannetjes. De met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn die zich in het Krugerpark bevindt is kleiner dan de witte neushoorn. De dikke huid beschermt de neushoorn tegen de scherpe doornstruiken van de Zuid-Afrikaanse wildernis. Het Kruger National Park kampt met een stropers probleem, aangezien de hoorn van de neushoorn zo enorm waardevol is. Toch is het Kruger National Park een prachtige plek om deze dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

 

Benieuwd naar meer? Laat je inspireren op onze bestemmingspagina van het Kruger National Park!

Een neushoorn familie verplaatst zich op rustige wijze door het park.
Een neushoorn familie verplaatst zich op rustige wijze door het park.


i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika