Met je kinderen langs de Nationale Parken van Zuid-Afrika!

Exotische dieren, bijzondere landschappen en de altijd vriendelijke Zuid-Afrikaanse bevolking. Maak samen met je kinderen een reis langs enkele Nationale Parken van Zuid-Afrika en ontdek de “South African Way of Life”. Kinderen leren in Zuid-Afrika alles over de inheemse dieren en planten dankzij speciale programma's, zoals het Junior Ranger Program.

Natalie Hart
18-12-2015
Afrika
Zuid-Afrika
Reistip
Fauna, Flora, Natuur

Ontdek Zuid-Afrika

De schitterende dieren vormen natuurlijk dé reden waarom je met je kinderen een bezoek aan Zuid-Afrika moet brengen. Ga tijdens je bezoek aan de Nationale Parken op zoek naar olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Kinderen leven op tijdens bushwalks door de Zuid-Afrikaanse savanne. Ze bekijken de inheemse dieren van dichtbij en onderzoeken wat ze eten, waar ze slapen en hoe ze leven.

 

Tip: Stel van tevoren een safariboek samen waar alle wilde dieren van Zuid-Afrika in staan, zodat de kinderen deze van hun lijstje af kunnen afstrepen zodra ze deze hebben gespot! Op deze manier hebben de kinderen een blijvende herinnering aan Zuid-Afrika.

 


"Kinderen zullen de leerzame reis door Zuid-Afrika niet snel vergeten"


Ontdek de inheemse diersoorten van Zuid-Afrika
Ontdek de inheemse diersoorten van Zuid-Afrika

De leukste Nationale Parken

Zuid-Afrika heeft een grote hoeveelheid aan Nationale Parken, dus waar begin je? Volgens ons zijn onderstaande parken het meest geschikt wanneer je met je gezin reist. Hier vind je de beste accommodaties, de leukste programma’s (speciaal samengesteld voor kinderen) en een grote diversiteit aan flora en fauna.

Pilanesberg National Park

In het Pilanesberg National Park worden de kinderen warm onthaald in het kader van het Junior Rangers programma. Dit programma is een geweldige toevoeging aan je reis, omdat de kinderen door het programma van alles over de natuur en de dieren leren. Het Pilanesberg National Park is bij uitstek de perfecte plek om The Big Five te zien. Ga samen met je kinderen op zoek naar leeuwen, buffels, luipaarden, neushoorns en olifanten. Een waar avontuur!

Kololo Game Reserve

In het Kololo Game Reserve heb je volop mogelijkheden om het park en zijn inwoners te ontdekken: boek een traditionele game drive, maak een mountainbiketocht of wandel door de savanne van het Game Reserve. Afhankelijk van de gekozen excursies kun je onder andere giraffen, cheeta's en zebra's spotten.

Kololo Game Reserve
Kololo Game Reserve

Addo National Park

Het Addo National Park is dé plek om wilde olifanten te spotten. Sinds 1935 is het aantal olifanten gestegen van 11 naar 450! Het is heel bijzonder om de grote kuddes olifanten in het wild bekijken. Naast olifanten zijn er nog veel meer dieren te spotten, zoals buffels, antilopen en leeuwen. Het Addo National Park biedt in de maanden juli en december een “Children Holiday Program" aan. Een aanrader! 

Addo National Park
Addo National Park

Tsitsikamma National Park

In het Tsitsikamma National Park zijn weinig wilde dieren aanwezig, maar kun je wel ontzettend veel leuke en sportieve activiteiten ondernemen. Mountainbiken, kajakvaren, abseilen of paardrijden? In het Tsitsikamma National Park is het mogelijk! Avontuur, spanning en prachtige landschappen komen hier samen in één geweldige ervaring.

 

Tip: vraag aan onze reisspecialisten naar de vanaf-leeftijden van enkele parken, zodat je tijdens je reis niet voor verrassingen komt te staan.


Droom je over een familiereis door Zuid-Afrika? Bekijk dan de reis Kids in South-Africa

Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park


i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika