Magisch Myanmar

Reisspecialist Suus Dekker bezocht het onontdekte Myanmar (ook bekend als Birma) en weet het zeker: Myanmar is een magische bestemming. Door de prachtige gebouwen en vredelievende mensen vergeet je een bezoek aan dit land nooit meer. In haar blog deelt ze een aantal hoogtepunten.

Suus Dekker
07-09-2016
Azië
Myanmar
Reisverslag
Activiteiten, Cultuur, Locale gewoontes

De Shwedagon Pagode

We starten onze reis in Zuidelijk Myanmar, in Yangon. Hier vind je de Shwedagon Pagode, voor de inwoners van het land één van de meest belangrijke Boeddhistische bouwwerken dat er bestaat. Men gelooft dat hier relikwieën van vier voormalige Boeddha’s bewaard worden, waaronder acht haren van Gautama Boeddha – de belangrijkste Boeddha in het boeddhisme.

 

Daar zit ik dan op mijn knieën. Om me heen Birmezen in gebed, knielend voor Boeddha. Overal worden bloemen, bladgoud en etenswaren geofferd. De avond valt en de pagode wordt prachtig verlicht. Ik voel me één met de lokale bevolking en de sfeer is magisch. Ja, de Shwedagon Pagode staat zonder twijfel in de top vijf van mijn lijstje favoriete tempels in Azië. Wat een geweldige ervaring!
 


"De Birmezen knielen voor Boeddha, de avond valt en de pagode wordt verlicht. Ik voel me een met de lokale bevolking. Wat een magisch moment!"


 

Het beste tijdstip om de pagode te bezoeken is vlak voor zonsondergang. Je kunt de pagode dan eerst bij daglicht bewonderen en daarna in volle glorie met prachtige verlichting. ’s Avonds verzamelen vele Birmezen zich rondom de pagode. De sfeer is mooi en vredelievend.


Het Inle-meer

Een ander hoogtepunt van deze reis is noordelijker gelegen, dit is het Inle-meer. Een meer dat zich uitstrekt over een lengte van 22 kilometer en waar langs de oevers tal van minderheidsvolken wonen. Trek een paar dagen uit om het meer per boot te verkennen. Al varende zie je de unieke leg-rowers: vissers die met hun speciale beenroeitechniek vissen vangen. De dorpjes en huizen staan op palen boven het water. De tuinen drijven op het meer. Al met al een uniek plaatje.

Een leg-rower aan het werk
Een leg-rower aan het werk

Een gelukkig mens in Bagan

Zo’n 260 kilometer verderop ervaar ik dat bijzondere, magische gevoel weer wanneer ik door een landschap rijd dat gevuld is met 2000 tempels, stoepa’s en pagodes. Dit is het landschap van Bagan, één van de voormalige hoofdsteden van het land. Op een gehuurde e-bike crossen we uren, dagen door Bagan en overal waar we kijken zien we schitterende Boeddhistische bouwwerken. De wereld voelt op dat moment heel groot en ik voel me klein tussen al deze prachtige gebouwen. De zon schijnt, de vergezichten zijn onvergetelijk en ik voel me een gelukkig mens dat ik dit prachtige plekje op aarde heb mogen beleven.

Op de e-bike in Bagan
Op de e-bike in Bagan

Myanmar: bovenal authentiek

Na mijn reis weet ik het zeker: Myanmar is een bijzonder land. Het staat aan het begin van een lange weg naar een echte democratie, na jaren van slechte politieke situaties. Langzaamaan weten ook toeristen dit pareltje te vinden.

 

Wat je aantreft is authenticiteit. De mensen zijn oprecht. Een glimlach, een klein gebaar, in alle handelingen is het boeddhisme verweven en dat is heel mooi om te zien.

 

Net als Suus het onvergetelijke Myanmar ontdekken? Bekijk dan onze rondreizen Myanmar.

De vriendelijke lokale bevolking maakt je reis extra bijzonder
De vriendelijke lokale bevolking maakt je reis extra bijzonder
Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

please chat with me