Dé wateractiviteiten van Curaçao

Denk je aan Curaçao, dan denk je aan witte stranden en een helderblauwe zee. Er zijn veel wateractiviteiten te doen. Wat precies? Dat lees je hier!

Chantal Hardeveld
18-11-2015
Caribbean
Curaçao
Reistip
Activiteiten

Duiken

Duiken is de populairste watersport van Curaçao. Het maakt niet uit of je voor het eerst gaat duiken, je een ervaren duiker bent of eigenlijk alleen wilt snorkelen. Curaçao is de ideale duiklocatie. Hier spot je namelijk; zeeschildpadden, papegaaivissen, ongevaarlijke verpleegsterhaaien, koraaltuinen en scheepswrakken, genoeg te zien dus! Curaçao heeft maar liefst 17 duikscholen en 50 duiklocaties op het eiland om je PADI-duikbrevet te halen en duikspullen te huren.

 

Mijn tip: Curaçao biedt de mogelijkheid om te duiken met dolfijnen in de open zee. Geniet van het ongestructureerde programma waarbij dolfijnen spelen met duikers, de onderwaterwereld en elkaar.


Zeilen

Ook leuk, Curaçao ontdekken per zeilboot. Ben je een ervaren zeiler? Je kunt op verschillende locaties een zeilboot huren en het eiland rondvaren. Ben je geen ervaren zeiler maar zie je een zeiltocht wel zitten? Elke dag vertrekken er zeilboten die varen langs de mooiste plekken van het eiland. Je kunt op het dek gaan liggen en hoeft alleen nog maar te genieten.

 

Mijn tip: Ben je geen ervaren zeiler maar wil je het wel graag leren? Ook hier biedt Curaçao genoeg mogelijkheden voor. Een zeilinstructeur vertelt je alle ins en outs van het zeilen.


Aquafari

Op deze unieke manier heb je de onderwaterwereld waarschijnlijk nog nooit ontdekt! Tijdens de aquafari ga je onderwater met een speciale scooter en een glazen bol met zuurstof. Adem gewoon alsof je boven water bent terwijl je koraal en vissen spot. Je gaat tot ongeveer 7 meter diep. Onder begeleiding van ervaren duikers heb je een schitterende ervaring. Het voordeel is dat je geen duikervaring hoeft te hebben om mee te kunnen doen.

Bron: www.aquafari.net
Bron: www.aquafari.net

Diepzeevissen

Diepzeevissen is een populaire activiteit op Curaçao. Dit komt hoofdzakelijk doordat het voor de vissers een enorme uitdaging is om alle grote vissen binnen te halen. De sailfish, haaien, barracuda’s en verschillende soorten tonijn komen er in grote aantallen voor. Je kunt op Curaçao een boot huren inclusief bemanning. Zij wijzen je de beste plekken om te vissen en zo heb je de grootste kans om de unieke exemplaren te vangen.

 

Mijn tip: Vanwege de goede reputatie van de vischarters is de vraag de laatste jaren enorm toegenomen. Reserveer dus van te voren, zodat je zeker weet dat je een boot tot je beschikking hebt.

Flyboarden

Ben je klaar voor een beetje spanning en sensatie? Dan is flyboarden echt wat voor jou. Flyboarden is dé trend van dit moment en dat snappen wij volledig. Maar wat is flyboarden nou eigenlijk? Een flyboard is een board met daarop een paar wakeboardschoenen, deze zijn bevestigd aan je voeten. Onder het flyboard zitten waterstralen. Naast een flyboard zijn er ook nog twee waterstralen aan je armen bevestigd. Met een enorme kracht schiet het water door de slangen en dan vlieg je de lucht in! Je evenwicht gevonden? Dan is het tijd om wat kunstjes uit te proberen.

 

Ook zin gekregen in een van de watersporten? Bekijk ons Curaçao aanbod!i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika