Culinair genieten op Curaçao

Curaçao is een prachtig eiland en de perfecte bestemming voor een verre strandvakantie. Voor iedere vakantieganger heeft het eiland wat te bieden - zo zijn er parelwitte stranden voor de zonaanbidder en talloze watersporten voor de actieve vakantieganger. Er is echter één element waar iedere reiziger van kan genieten, en dat is het overheerlijke eten. Onze reisspecialist Chantal Hardeveld deelt daarom haar culinaire tips!

Chantal Hardeveld
25-05-2016
Caribbean
Curaçao
Reistip
Eten en Drinken

Westpunt

Tijdens een rondje Westpunt is het een must om een lunchstop te maken bij restaurant Jaanchies, een waar begrip op Curaçao. Je wordt door de eigenaar met Antilliaanse gastvrijheid onthaald: vol enthousiasme en zeer vriendelijk. Probeer er de leguaan, de specialiteit van het huis! Iets te exotisch? Ook lekker is het stoofvlees met bakbanaan en funchi (een geel griesmeelbolletje).

Stoofvlees met bakbanaan en funchi - Jaanchies
Stoofvlees met bakbanaan en funchi - Jaanchies

Sint Annabaai

Op zoek naar een restaurant dat echt de moeite waard is? Reserveer dan een tafeltje op het balkon bij restaurant de Gouverneur aan de Sint Annabaai. Met keuze uit diverse internationale gerechten en een fantastisch uitzicht op de Pontjesburg is je avond compleet.


"De diverse internationale gerechten en het fantastische uitzicht op de Pontjesbrug maken je avond compleet!"Jan Thiel Baai

Een van de populairste happy hours van Curaçao vindt plaats op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur bij Zanzibar Beach. Lekkere drankjes, een prachtige zonsondergang en een lokale band die voor vertier zorgt, geven je het ultieme vakantiegevoel!

 

Wil je na je drankje bij Zanzibar Beach gezellig uit eten? In de omgeving van de Jan Thiel Baai vind je ook het Argentijnse restaurant Tinto. Hier worden alle vis- en vleesgerechten bereid op een houtskoolvuur in een fraaie open keuken. Fantastisch tafelen met je voeten in het zand - wat kan een mens zich nog meer wensen? 

Happy hour bij Zanzibar Beach
Happy hour bij Zanzibar Beach

Een andere optie is het Zest Beach Café waar ze culinaire specialiteiten uit het Mediterraanse gebied serveren. Geniet van een verse pasta of heerlijk gegrild vlees van de barbecue terwijl er een briesje door je haren waait. Ook hier kun je met de voetjes in het zand - lekker casual na een dagje strand!

 

Zelf de keuken van Curaçao ontdekken? Bekijk dan ons aanbod van reizen naar Curaçao.

Zest Beach Café
Zest Beach Café
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika