Bruisend Paramaribo

Onze reisspecialist Simone bezocht bruisend Paramaribo. Ze bewonderde de binnenstad vol houten panden, genoot van heerlijk eten en maakte prachtige fietstochten. Simone is overtuigd: deze stad is een van de leukste onderdelen van een reis in Suriname!

Simone Schoen
17-05-2016
Caribbean
Suriname
Reisverslag
Activiteiten, Cultuur

Kennismaking met Paramaribo

Topchef Ramon Beuk zei ooit: "Suriname moet je ruiken". Ik begrijp meteen wat hij bedoelt als ik het vliegtuig uitstap. Het eerste wat me opvalt is de heerlijke lucht van de bomen!

 

Onze eerste dag in Paramaribo is een zondag en we besluiten de stadstour meteen vandaag te doen. Op zondagochtend verzamelen Surinaamse mannen zich namelijk op het Onafhankelijkheidsplein, allen met een kooi onder hun arm met daarin een kostbaar en klein zangvogeltje. De wekelijkse zangwedstrijd begint en de vogels worden door een onafhankelijke scheidsrechter beoordeeld op de hoogte van hun noten. Een bijzonder tafereel om in stilte te aanschouwen!

 


"De zingende vogels op het Onafhankelijkheidsplein zijn een bijzonder tafereel!"


 

We vervolgen de stadstour en wandelen door de binnenstad van Paramaribo, onderdeel van de Wereld Erfgoed Lijst van Unesco. De binnenstad wordt met recht 'the wooden city of the Caribbean' genoemd - we passeren talloze houten panden. Het ene pand is prachtig gerestaureerd, het andere in verval. Onze gids weet over elk pand dat wij aanwijzen wel een verhaal te vertellen. Ook bijzonder aan Paramaribo is dat er een moskee, kerk en synagoge in vrede naast elkaar staan.

 

De stadstour eindigt bij de Waterkant. Hier vind je diverse Warungs (kleine eethuisjes) waar je overheerlijke Surinaamse snacks en verkoelende drankjes kunt bestellen. We strijken neer op een van de bankjes met uitzicht over de Surinamerivier.

Paramaribo, Suriname
Paramaribo, Suriname

Boottocht over de Suriname Rivier

We genieten tijdens onze reis niet alleen van het uitzicht over de Suriname Rivier, maar besluiten ook met een bootje de rivier op te gaan. In de monding van de Suriname Rivier is het namelijk mogelijk om dolfijnen te spotten. Niet lang nadat er aan boord een Hindoestaans muziekje is opgezet, laten de dolfijnen zich zien.

 

Aan het einde van de middag meren we aan bij een voormalige plantage. Onder het genot van een Surinaamse hap aanschouwen we een prachtige zonsondergang waarna we weer rustig terugvaren naar de overkant.


Fietsen door Commewijne - een must do!

Een fietstocht door het district Commewijne mag niet ontbreken. Zeer verrassend en je hoeft niet sportief te zijn. Op een rustig tempo fietsen we met onze gids door Commewijne. Het geluid van Paramaribo stad gaat over in stilte net als de wegen overgaan in zandpaden. Commewijne is bijna landelijk te noemen. Het doet gemoedelijk en rustig aan. Even omschakelen dat we links fietsen, een overblijfsel van de tijdelijke bezetting van de Engelsen.

 

Tijdens deze excursie staat een bezoek aan een voormalige plantage op de planning. De rit ernaar toe maakt deze excursie al de moeite waard. Kleurige vlinders, mooie orchideeën. We proeven suikerriet langs de kant van de weg en drinken een verkoelend Parbo biertje bij een lokaal restaurantje. De tocht wordt uiteraard afgesloten met een overheerlijke maaltijd. 

 

Wilt u ook bruisend Paramaribo ontdekken? Bekijk dan hier onze reizen naar Paramaribo

Fietstocht in Commewijne
Fietstocht in Commewijne
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika