Prachtige oceaanroute en natuur in West-Australië

West-Australië is adembenemend mooi, met prachtige natuur, een vleugje Aboriginalcultuur en vooral heel weinig mensen: een ideale bestemming voor avonturiers, natuurliefhebbers en rustzoekers.

Wendy Besoo
04-01-2017
Down Under
Australië
Reisverslag
Activiteiten, Flora, Natuur

Tip: pak de camper vanuit Perth!

Met een camper door dit gebied rijden biedt de kans om heel dicht bij de natuur te blijven en West-Australië echt tot in je tenen te beleven. Om bij te komen van de vlucht, beginnen we met twee nachten Perth. Een verrassend mondaine stad in deze uithoek van de wereld. We rijden vervolgens de duizenden kilometers lange kustroute naar het noorden.

 

Plaatsen als Pinnacles, Jurrien Bay en Kalbarri maakten veel indruk. Oneindig lange stranden waar je vaak de enige bent. Hup, met je 4WD camper het strand op en je hebt alle vrijheid.


Ningaloo Reef

Uiteindelijk hebben we even een paar dagen op één plek rondom Coral Bay/Exmouth vertoefd. Hier ligt het Ningaloo Reef, waar snorkelen en duiken een welhaast magische ervaring is. Tussen april en juni vind je hier bovendien de enorme, goedmoedige walvishaaien, waarbij je heel dicht in de buurt kan komen tijdens een 'snorkelexpeditie'. Van augustus tot eind oktober zijn hier ook walvissen te spotten. Bijna het hele jaar door zijn er ook Manta Ray tours. Kortom, de prachtige onderwaterwereld van West-Australië is een must voor de natuurliefhebber!

 


Karijini National Park

Na Exmouth begint het echte avontuur met een bezoek aan een van de allermooiste parken in Australië. Als fervent Australië-reiziger kan ik het weten. Karijini National Park is van extreme schoonheid en weinig parken kunnen de puurheid van dit park evenaren. Het beste rijd je met een 4WD (camper) naar het park, maar een gedeelte van het park is ook bereikbaar met een normale camper.

 

Er zijn hier vele hikes te maken die allemaal een geweldige ervaring zijn. Avontuurlijk, dat wel, zeker na het regenseizoen zullen de schoenen niet droog blijven en moeten er ook stukken worden gezwommen door de Gorge om de wandeling te hervatten. Watervallen, natuurlijke poelen en veel diepe en smalle kloven waar je doorheen kan wandelen, soms afdalend door een waterval. Soms popt de gedachte op om de heftige wandeling te staken, gezien de hoge mate van avontuurlijkheid, maar dat is zonde! De beloning aan het eind van de hike vergeet je nooit!


Gibb River Road

Na Karijini even een paar dagen bijkomen in Broome, een leuke kustplaats met wat restaurants en barretjes, een zeldzaamheid ten opzichte van de rest van West Australië. En na Broome, vervolgen we het avontuur met de Gibb River Road, 700 km off-road door de Kimberleys, een van de meest authentieke delen van Australië. De hele route is een avontuur, met prachtige stops. Kamperen met je camper (4WD een must) kan midden in de natuur. Campings kennen ze hier niet, het blijft vaak bij een grasveld en een boom. Ook rijd je hier veel op zijweggetjes vol met pittige 4WD tracks, maak je avontuurlijke hikes naar poelen en watervallen en geniet je heel veel van de natuur. Ondanks dat het toerisme hier de laatste jaren enorm is toegenomen, kom je per dag maar een handje vol aan auto’s tegen. Neem minimaal 5-8 dagen de tijd, om de Gibb River Road en haar stops te bezoeken.

 

Echte aanraders zijn; Windjana Gorge, Tunnel Creek, Bell Gorge, Mount Elizabeth Station, Home Valley, El Questro. Het zijn allemaal adembenemend mooie natuurgebieden. Neem vooral de tijd om deze mooie plekjes te ontdekken. Na de Gibb River Road zijn er talloze mogelijkheden; u kunt door naar Darwin, terug naar Broome of nog een paar dagen op dezelfde plek verblijven.

 

Wil jij ook langs dit prachtige deel van Australië ontdekken? De prachtige verlaten stranden en mooie natuurgebieden verkennen of uitdaging zoeken door te gaan hiken? Bekijk dan onze reizen door West-Australië!

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika