Great Ocean Road, de ultieme roadtrip!

De Great Ocean Road, onderdeel van de Great Southern Touring Route, is één van de mooiste kustroutes ter wereld en de bestemming voor de ultieme roadtrip. De populaire route, met een afstand van 243 kilometer, kronkelt langs ruige kliffen, idyllische kustplaatsjes en waanzinnige stranden.

Peter Pels
15-02-2016
Down Under
Australië
Reisverslag
Activiteiten, Natuur


De highlights van deze indrukwekkende kustroute zijn door onze reisspecialist Peter Pels voor jou op een rijtje gezet!

 

De beroemde ’Twaalf Apostelen’ behoren vanzelfsprekend tot dit lijstje. Je zult je misschien afvragen, een aantal stenen bij elkaar, wat is daar zo bijzonder aan? Maar wanneer je je eerste blik werpt op deze 45 meter hoge stenen van 20 miljoen jaar oud, begrijp je meteen wat we bedoelen.


Tip: Tijdens zonsondergang is het uitzicht op De Twaalf Apostelen nog spectaculairder!The Grotto, is een natuurlijke grot die zich in een prachtige klif net boven zeeniveau bevindt. Een trap brengt je naar een uitzichtpunt, waar de grot een venster vormt en je een betoverend zicht hebt over de oceaan.

The Grotto
The Grotto

De London Bridge was oorspronkelijk verbonden met het vaste land maar is door erosie ingestort in 1990. De rotsformatie bestond daarvoor uit twee bogen en werd met de Tower Bridge in Londen geassocieerd. Ondanks de instorting, is de London Bridge nog steeds een echte ‘must see’!

 

Lord Ard Gorge; prachtige kliffen, een groot zandstrand en helder blauw zeewater. Deze combinatie zorgt ervoor dat je wandeling (er zijn drie verschillende wandelingen mogelijk) bij Lord Ard Gorge onvergetelijk zal zijn.

Lord Ard Gorge
Lord Ard Gorge

De Gibson Steps bevinden zich op een steenworp afstand van De Twaalf Apostelen en zijn zeker een bezoek waard. Maak gebruik van de mogelijkheid om via de trap naar het strand te lopen, zo kom je dichterbij de rotsen en zie je de woeste golven alle kanten op spatten.


Tip: Houd tijdens je wandeling rekening met eb en vloed om een natte terugtocht te voorkomen.


 

De kustlijn van Apollo Bay richting Lorne wordt benoemd als één van de mooiste delen van de Great Ocean Road. Het plattelandsleven rondom Apollo Bay geeft het vissersdorpje een karakteristieke uitstraling. Vanaf het ‘Marriners uitkijkpunt’ heb je een indrukwekkend uitzicht over het stadje dat bekend staat om haar mooie strand, oesters en rivierkreeften.

 

Een echte aanrader is daarnaast het Great Otway National Park. Wanneer je de Great Ocean Road volgt en kiest voor de afslag naar het Cape Otway Lightstation, zal je onderweg vele wilde koala’s in de eucalyptus bomen zien hangen! Midden in het National Park heb je de mogelijkheid om te verblijven in de Great Ocean Ecolodge die volledig opgaat in de omgeving.

 

Ontdek de Great Ocean Road als onderdeel van de Great Southern Touring Route, één van de mooiste kustroutes ter wereld! Bekijk onderstaande video voor een eerste impressie van de Great Ocean Road!

 

 

 

Benieuwd naar deze indrukwekkende kustroute? Bekijk dan ons aanbod van reizen naar The Great Ocean Road.i.s.m.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika