Het magische Red Centre van Australië

Reisspecialist Helen Bosma reisde af naar Australië en ervoer magische momenten in het Red Centre. Tijdens de twee dagen die zij in dit gebied doorbracht zag ze schitterende sterrenhemelen, verwonderde ze zich over de prachtige natuur en werden de avonden afgesloten met bijzondere diners.

Helen Bosma
20-07-2016
Down Under
Australië
Reisverslag
Activiteiten, Natuur

Ayers Rock

Mijn reis door het midden van Australië begon bij Ayers Rock, door de Aboriginals Uluru genoemd, en voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan het Red Centre. De opvallend roodgekleurde monoliet stelde ook mij niet teleur. Wanneer je vanaf het vliegveld richting Ayers Rock rijdt, zie je de schitterende en uitgestrekte outback met Ayers Rock al in de verte. Dit geeft meteen een gevoel van: ‘wauw, ik ben er echt.’

 

Wij waren er tijdens zonsopkomst en juist dan komt de rode gloed van de rotsformatie compleet tot zijn recht: wat een schitterend gezicht! We wandelden om de rotsformatie heen en pas dan besef je hoe groot hij is. De omtrek is ongeveer 9 kilometer! Het feit dat er op dat moment weinig toeristen aanwezig waren en er stilletjes kangoeroes om ons heen hopten, maakten dit een erg bijzonder moment.

Ayers Rock
Ayers Rock

’s Avonds nam ik deel aan ‘A Night at Field of Light’. Te midden van meer dan 50.000 lichtjes genoot ik van een overheerlijk diner, terwijl ik uitkeek op de majestueuze Ayers Rock en de Kata Tjuta’s (het broertje van Ayers Rock volgens de Aboriginals). Het was een heldere nacht waardoor we met het blote oog onder andere Mars, Venus, de Melkweg en ‘The Southern Cross’ konden zien. Buiten was het stil en al wandelend door de rijen met lichtjes besefte ik hoe bevoorrecht ik was dat ik dit mocht meemaken. Wat een magische en legendarische avond!

 

Tip: Ik heb verschillende accommodaties gezien tijdens mijn bezoek aan Ayers Rock, maar 'Sails in the Desert' stak hier met kop en schouders bovenuit. Zodra je binnen komt lijkt het namelijk alsof je in een Aboriginal tentoonstelling terecht komt, en daarnaast had mijn kamer een fantastisch uitzicht over de outback van Australië. Echt een aanrader!

A Night at Field of Light
A Night at Field of Light

Kings Canyon

Kings Canyon vond ik dé verrassing van mijn reis naar Australië. Het heeft wat weg van The Grand Canyon, al heeft de Kings Canyon een groene oase in het midden: The Garden of Eden. Heel bijzonder om zo’n grote variëteit aan planten te midden van een droge rotsformatie te zien. Deze imposante kloof mag je dan ook niet overslaan tijdens je bezoek aan het Red Centre.

 

Vroeg in de ochtend begon ik aan de 'Heart Attack Walk'. Samen met onze gids (Ross) beklommen we vele treden, klommen we over rotsen heen en tussen rotsen door – en tussendoor stop je om van het ene mooie uitzicht na het andere te genieten. De hele canyon is schitterend: de oranjerode rotsen, af en toe afgewisseld door een groen bosje, onder een strakblauwe hemel en met de uitgestrekte outback voor je. Onze gids was ook echt een toevoeging voor de tour. De klim was af en toe pittig en hij hielp iedereen de Kings Canyon op, nam voor iedereen de tijd en ’s avonds hielp hij ons ook met koken.


"Kings Canyon vond ik dé verrassing van mijn Australië-reis!"


’s Avonds hadden we namelijk een diner midden in de outback. Onze groep (bestaande uit vijftien man) voelde aan als één grote familie: we genoten van onze eigen maaltijd, dronken champagne onder de sterrenhemel, roosterden marshmallows boven het kampvuur en lachten heel wat af. Buiten onze groep was er niemand te bekennen. Dit voelde dan ook aan als het meest bijzondere en intieme diner ooit - en dat na de avond bij Ayers Rock!

Helen bij de Kings Canyon
Helen bij de Kings Canyon

Alice Springs

Alice Springs wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voorafgaand of na een tour naar Ayers Rock of de Kings Canyon. Hiervoor is de stad prima geschikt. Ik zou je echter afraden om er nog een paar dagen aan vast te plakken. Australiërs komen hier voornamelijk om te werken, en niet om te wonen. ’s Avonds is het dus redelijk uitgestorven, niet heel gezellig. Die dagen kun je dus beter ergens anders in Australië besteden, want het land heeft je veel meer moois te bieden!

 

Wil je de schitterende rotsformaties van het Red Centre met eigen ogen aanschouwen? Bekijk dan onze reizen naar de Outback & Centraal Australië.

Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

please chat with me