Granietpieken, gletsjers en de Iguazú-watervallen

Als mij wordt gevraagd wat ik de mooiste bestemming in Latijns-Amerika vind dan hoor je me zonder na te denken Argentinië zeggen. Een vakantie naar Argentinië is absoluut een aanrader. Niet zozeer omdat de andere landen minder mooi zijn, maar voornamelijk omdat dit land mij tijdens een maand rondtrekken als geen ander een enorme diversiteit aan natuurimpressies heeft geschonken.

Hiske Kruiter
15-05-2014
Latijns-Amerika
Argentinië
Reisverslag
Fauna, Flora, Natuur

Patagonië

Uiteraard niet te missen tijdens je vakantie in Argentinië, het magische Patagonië. Voor de actievere reizigers is een verlenging in een van de nationale parken van Torres del Paine of El Chaltén een must. De imposante granietpieken en gletsjers nodigen je uit tot de vele mogelijke wandelingen die je in de parken kunt maken waarbij je iedere keer weer een verrassend en spectaculair uitzicht te wachten staat. Vanuit El Calafate zijn er verschillende dagexcursies te maken, onder andere naar de esthetisch perfecte Perito Moreno. Het is een waar spektakel om van dichtbij stukken van deze bewegende gletsjer af te zien en vooral horen breken. Voor wie dit nog niet genoeg is kan met een bootje naar de gletsjer toe om vervolgens een korte trekking over de gletsjer zelf te maken.

Neem een dikke jas mee, want het kan behoorlijk koud worden
Neem een dikke jas mee, want het kan behoorlijk koud worden

Salta

Salta ligt in het noorden van het land en is een gewoon Argentijns stadje, zonder een groene Michelin-ster. Toch moet je er heen omdat het midden in een prachtige woestijn- en bergwereld ligt, die een aparte reis waard is. Het landschap lijkt in niets op Patagonië, dat voor de meesten van ons toch de eerste associatie is als we aan Argentinië denken. Hier geen weidse vergezichten en eenzaamheid maar indianendorpjes, wijngaarden en zelfs af en toe een drukke vierbaansweg.


Buenos Aires

Een reis naar Argentinië begint bij aankomst in de bruisende stad Buenos Aires, die niet voor niets het Parijs van het zuiden wordt genoemd met haar sfeervolle straatjes, pleintjes en terrasjes. Zodra de deuren van de taxi opengaan in La Boca komen de vrolijke kleuren en tangodeuntjes je al tegemoet.

De watervallen van Iguazú

Voor velen een van de hoogtepunten van heel Zuid-Amerika. In de warme en vochtige jungle liggen de Iguazú watervallen, precies op de grens met Brazilië. Beide kanten zijn het waard om te bezichtigen; vanuit Brazilië heb je een schitterend uitzicht over de watervallen, aan de Argentijnse kant zijn allemaal trails (wandelpaden) te volgen waarbij je over en tussen de watervallen doorloopt. Bovendien is er genoeg aan flora te ontdekken en vlinders in allerlei kleuren fladderen overal om je heen.


De watervallen van Iguazú
De watervallen van Iguazú

Wil je dit zelf ervaren? Bekijk dank onze Argentinië reizen en laat je inspireren.

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika