Veelzijdig Nicaragua

Nicaragua staat qua toerisme nog in de kinderschoenen en is daardoor erg authentiek. Ben je geïnteresseerd in dit prachtige land en wil je het ook verkennen buiten de bekende steden van Granada en Léon? Lees dan snel verder, want ook buiten deze steden is er genoeg te zien en te doen! Reisspecialist Simone vertelt.

Simone Schoen
12-06-2016
Latijns-Amerika
Nicaragua
Reistip
Activiteiten, Cultuur, Natuur

Masaya markt

Als je op zoek bent naar ambachtelijke producten, dan kun je de markt van Masaya niet overslaan. Je vindt er handgeweven hangmatten, houtsnijwerk en lokale etenswaren. Maar ook voor een nieuwe outfit, elektrische apparaten en schoonheidsproducten ben je hier aan het juiste adres.


Isla de Ometepe

Isla de Ometepe mag niet ontbreken tijdens een reis naar Nicaragua. Dit eiland, gelegen middenin het Meer van Nicaragua, bestaat uit twee vulkanen: de actieve Vulkaan Concepción (1610 meter hoog) en de inactieve Vulkaan Maderas (1394 meter hoog). De flora en fauna op het eiland is erg divers en veelzijdig – zo komen er onder andere brulapen en doodshoofdaapjes voor, maar ook de excentrieke Urraca vogel (white-throated magpie jay) en de groene papagaai. Ook voor cultuur ben je op je plek op Isla de Ometepe: er is veel precolumbiaans erfgoed in de vrije natuur te bezichtigen.

 

Je zult je in ieder geval niet vervelen, want er zijn voldoende excursies te ondernemen. Zo kun je het eiland fietsend verkennen en de vulkanen beklimmen. De routes zijn niet gemakkelijk, maar vanwege het schitterende uitzicht is het de moeite zeker waard. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de waterval van San Roman of een uitstapje maken naar El Ojo del Agua, een natuurlijk zwembad van mineraal water.

Isla de Ometepe
Isla de Ometepe

Voor de avonturiers

Juist op zoek naar een spannende activiteit? In de omgeving van Léon vind je de Cerro Negro, een actieve vulkaan die ook wel de Zwarte Heuvel wordt genoemd. Hier wordt ‘volcano boarding’ aangeboden – wat zoveel betekent als op een board van de vulkaan afglijden. Eerst klim je in een uur naar de top, waarna je instructies krijgt over hoe je je board moet gebruiken: hoe balanceer je, hoe controleer je je snelheid et cetera. Daarna is het zover en begint de tocht naar beneden. Meer dan 700 meter hoogte leg je af en binnen drie minuten is het alweer voorbij! De vulkaan is niet meer uitgebarsten sinds 1999 en zijn activiteit wordt uiteraard gemonitord, maar dit blijft een activiteit voor de echte avonturiers!

 


"Volcano Boarding is alleen voor de echte avonturiers!"


Is dit iets te avontuurlijk, maar wil je wel actief bezig zijn terwijl je van de natuur geniet? Doe dan een canopy-tour bij de Mombacho vulkaan. Nadat je vanaf de top van de vulkaan van het uitzicht hebt genoten is het tijd om aan een zip-line van boom tot boom te vliegen. Onder begeleiding van een ervaren gids kun je op tien verschillende platformen landen. Deze gids kan je alles vertellen over de natuur en geschiedenis van de omgeving waar je je in bevindt. Spot apen, salamanders en diverse vogels tijdens deze leuke excursie.

Volcano Boarding - Cerro Negro
Volcano Boarding - Cerro Negro

Gezellige kustplaats

Ooit was het een vissersplaats, inmiddels is het uitgegroeid tot gezellige kustplaats - dat is San Juan Del Sur. Het is een populaire plek voor surfers, en zowel de lokale bevolking als toeristen weten hun weg naar de mooie stranden van het stadje te vinden. Hier ervaar je het ultieme vakantiegevoel!

 

Overtuigd van de veelzijdigheid van deze bestemming? Bekijk dan hier ons aanbod aan reizen naar Nicaragua.

San Juan del Sur
San Juan del Sur
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika