Ervaar het echte cowboyleven in Texas

Altijd al eens een cowboyhoed en een geruite bloes willen dragen? Waar kan dat nou beter dan op een ranch in het Wilde Westen? Onze reisspecialist Margaux ging op zoek naar het traditionele cowboyleven en vond dit bij de Wildcatter Ranch in Texas. Samen met haar collega's steeg zij te paard...

Margaux Gevers
24-05-2017
Noord-Amerika
Amerika
Reisverhaal
Accommodaties

Onderweg naar de ranch

Het is moeilijk voor te stellen, maar binnen 2 uur rijden verruil je het drukke stadsleven van Dallas voor complete verlatenheid. Het plaatsje Graham is het laatste stukje beschaving wat je tegenkomt onderweg naar de Wildcatter Ranch in Texas. Je bent echt van de bewoonde wereld verwijderd en dat maakt deze ranch ook zo leuk om te verblijven. Het lijkt alsof je steeds verder terug in de tijd gaat. Dat begint al in Graham, waar je geen nette stadspakken ziet, maar enkel cowboyhoeden en -laarzen. De mensen hier zijn typisch op z’n Amerikaans ‘gezellig’. Ze vragen beleefd hoe het met je gaat, maar verwachten eigenlijk niet dat je hier serieus op antwoord. De lokale bewoners zijn wat introvert en lang niet allemaal gewend aan toeristen.

 

Bij aankomst op de ranch werden we gelukkig wel meteen warm onthaald, uiteraard door een traditioneel geklede cowboy. We kwamen goed voorbereid aan, want onderweg hadden we bij de Walmart (Amerikaanse supermarkt) nog even een rode geruite blouse gekocht. We gingen helemaal op in het Wilde Westen-sfeertje.

Onderweg vanuit Dallas richting de Ranch
Onderweg vanuit Dallas richting de Ranch

Eerste indruk van de Wildcatter Ranch

"Kies voor een verblijf in een cabin, die zijn compleet in Western stijl ingericht."


 

Wat ons meteen opviel, was het grote stuk grond van een paar honderd hectare waar de ranch mee omringd is. Zover het oog reikt zie je een glooiend landschap met groene, heuvelachtige velden. De ranch heeft een mooi verblijf voor gasten, compleet met een restaurant en een buitenzwembad. De cabins bieden ruimte voor vier personen, ideaal als je met je gezin op reis gaat. De cabins liggen per vier naast elkaar  verspreid over het terrein. Wat nog meer bijdraagt aan het knusse Wilde Westen-gevoel, is dat de cabins zijn ingericht in Western stijl mét een open haard.

 

Iedere cabin heeft buiten twee houten schommelstoelen staan. Dit werd al gauw ons vaste stekkie aan het einde van de middag, want je hebt er een prachtig uitzicht over de gehele ranch. We kregen de instructie om niet vanuit onze cabin naar beneden in het dal te lopen, want daar kunnen ratelslangen zitten! Uiteraard krijg je ter plaatse duidelijke instructies waar je wel en niet kan lopen, maar wij hebben er geen een gezien.

 

Het buitenzwembad zorgt voor de nodige verkoeling. Het bad is wat hoger gelegen, waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over de weilanden van de ranch. Met een goed boek op een van de comfortabele ligbedden aan het zwembad, heb ik mij hier prima een middag vermaakt. In het restaurant op de ranch worden typische Texaanse maaltijden geserveerd. Een grote steak is hier dan ook geen uitzondering.

De Wildcatter Ranch
De Wildcatter Ranch

Van longhorns voeren tot kleiduifschieten

Bij de Wildcatter Ranch krijg je de unieke mogelijkheid om te ervaren hoe het leven op een ranch eraan toe gaat. Je kunt deelnemen aan allerlei excursies, die vanuit de ranch georganiseerd worden. Wij begonnen met kleiduifschieten. In het begin vond ik het toch best spannend om een groot geweer af te vuren. Uiteindelijk was ik zo gefocust op het raak schieten van de kleiduiven, dat het steeds leuker begon te worden. En hoe vaak krijg je de kans om dit te doen! Wil je een soortgelijke ervaring, maar net iets minder spannend, dan is boogschieten ook een leuke activiteit, geschikt voor het hele gezin! Ga mee op jeepsafari, waarbij je gids je alles vertelt over de historie van dit gebied.

 

Een absoluut hoogtepunt tijdens mijn verblijf, was het paardrijden. Deze activiteit is echt op beginnersniveau en is ook erg leuk met kinderen. De rit duurt ongeveer een uur en je blijft op de grond van de ranch. Ga in ieder geval één ochtend mee in de huifkar, die getrokken wordt door een tractor. Je gids brengt je naar de longhorns die je dan mag voeren. Vooral erg leuk voor kinderen! Dit hoef je overigens niet vooraf te reserveren, wat ik wel adviseer voor alle andere activiteiten op de ranch.

Longhorns voeren en kleiduifschieten
Longhorns voeren en kleiduifschieten

Verblijf minimaal twee nachten

Zorg dat je aan zoveel mogelijk activiteiten deelneemt, want dat is juist wat het verblijf op deze ranch zo bijzonder maakt. Je kunt het beste twee nachten voor een verblijf op de ranch uittrekken. Ben je een fanatieke wandelaar, dan kun je hier ook gemakkelijk drie nachten slapen, aangezien er meerdere wandelroutes in het natuurgebied van de ranch zijn uitgestippeld.

 

Bezoek de ranch het liefst in het voor- of najaar. Ga je in onze zomer, dan kan het behoorlijk heet (boven de 35 graden) worden. Mijn bezoek aan deze ranch was in september en zelfs toen was het nog zo’n 28 graden. De ranch is wel het hele jaar open.

Tijdens de paardrijtocht met onze gids
Tijdens de paardrijtocht met onze gids


Net als Margaux het leven op de ranch ervaren? Met onze 13-daagse rondreis Highlights of Texas overnacht je twee nachten op de Wildcatter Ranch en zie je nog veel meer moois van de ‘Lone Star State’.Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika