Onze Amerikaspecialist bezocht het indrukwekkende Westen

Prachtige nationale parken als Bryce Canyon, Zion en Grand Canyon en bruisende steden als Las Vegas, Phoenix en Los Angeles. Onze reisspecialist Melanie Modder maakte in tien dagen deze bijzondere camperreis vanuit Las Vegas.

Melanie Modder
02-03-2016
Noord-Amerika
Amerika
Reisverslag
Activiteiten, Natuur


“Zodra we de aankomsthal van de gokhoofdstad binnenlopen, zien we de gokkasten al staan. We pakken een taxi naar ons hotel en gaan meteen op pad, want ’s avonds gebeurt het hier allemaal en dat willen we niet missen. Alles is prachtig verlicht en limousines rijden af en aan over The Strip. Wat een spektakel!

Zion National Park

’s Ochtends gaan we met de transferservice onze camper ophalen, jeetje, wat een groot ding is de C30! Nog een beetje onwennig rijden we het terrein af richting Springdale, de uitvalsbasis voor het Zion National Park. De rit is voornamelijk snelweg, maar goed om zo te wennen aan de camper. We kamperen op de Zion Canyon Campground, vlakbij de ingang van het park. We ontbijten de volgende morgen aan onze picknicktafel in het zonnetje en gaan vroeg op pad voor onze wandeling. We kiezen voor de Upper Emerald Pool Trail, een prachtige wandeling langs afgronden, onder watervallen door over grote rotsen.


De volgende ochtend worden we wakker met een strakblauwe lucht, omringd door de rode rotsen van Zion, wat een geweldig uitzicht!


Zion National Park
Zion National Park

Bryce Canyon National Park

Om op onze volgende bestemming Bryce Canyon National Park te komen, rijden we vanuit Springdale door Zion N.P. Een geweldige route, maar wel veel haarspeldbochten, wat toch een uitdaging is met een camper van negen meter. We gaan vervolgens naar Bryce Point, het hoogste punt van Bryce Canyon, en vanaf daar lopen we naar beneden. De volgende dag rijden we om half zes met de camper naar het Sunset Point om de zonsondergang te zien. Gek genoeg is de zonsopkomst hier mooier dan bij Sunrise Point. En we hebben geluk: de zon komt op bij een strakblauwe lucht, waardoor Bryce Canyon schitterend oranje kleurt en we geweldige foto’s kunnen maken.

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park

Capitol Reef & Arches National Park

Vandaag rijden we over de prachtige Highway 12 richting Capitol Reef National Park, met als eindbestemming Moab. Capitol Reef zelf is eenrichtingsverkeer waar je met een grote camper niet in mag, maar door de route en de felrode rotsen in de omgeving krijg je toch een goede indruk van het park. We komen aan in het levendige Moab, de uitvalsbasis voor Arches N.P., Canyonlands N.P. en Deadhorse State Park. De volgende ochtend rijden we naar Arches National Park, waar we zelf met de camper doorheen rijden. Vervolgens maken we een prachtige wandeling door de rotsen bij Devils Garden en rijden we door naar het geweldige Dead Horse Point State Park en het Canyonlands National Park, waar we ook de bekende Mesa Arch zien. Ondanks de drukte absoluut de moeite waard!


We stoppen bij La Sal Mountains Viewpoint, voor een mooi uitzicht op de Balanced Rock, Sheep Rock en North South Window.


Mesa Verde National Park & Monument Valley

Na Moab gaan we richting Mesa Verde National Park. We rijden met de camper het park in en zijn al gewaarschuwd dat de weg omhoog breed is, maar zeer steil, met veel haardspeldbochten. Wat een belevenis! Bovenop de ‘tafelberg’ picknicken we voor onze camper. We rijden vervolgens de Mesa Top Loop (eenrichtingsverkeer), stoppen bij het Chapin Mesa Archeological Museum en maken een steile wandeling naar Spruce Tree House. Vanaf Sun Temple hebben we een geweldig uitzicht over het bekende Cliff Palace. We overnachten op de Cortez KOA, met uitzicht op Mesa Verde. De volgende dag staat Monument Valley op het programma. Hier hebben we de Sunset Tour geboekt, waarvoor we bij de camping van de Goulding’s Lodge worden opgehaald. De indrukwekkende tour per 4WD wordt begeleid door een Navajo indiaan die alles over de omgeving en cultuur vertelt. Onderweg zingt ze zelfs om de regen weg te jagen. Absolute aanrader deze tour!

Monument Valley
Monument Valley

Grand Canyon National Park

De volgende dag vertrekken we vroeg over de State Road 98. Bij aankomst bij de Lower Antelope Canyon blijkt helaas dat deze is ondergelopen door de hevige regenval. Ook dat kan gebeuren in mei. We rijden terug naar de Upper Antelope Canyon – deze was nog wel open, maar alle tijden zijn helaas volgeboekt. Na een kleine tour door Page rijden we door naar de Grand Canyon. Het weer wordt helaas niet beter en we zien dan ook een Grand Canyon gehuld in nevel. Onze laatste dag met de camper is aangebroken en rijden richting Las Vegas. We gaan er bij Seligman even af – voor een klein stukje originele Route 66 en we zien ook nog een glimp van de Hoover Dam. We leveren de camper weer in, pakken nog even een taxi naar een shopping mall en gaan ’s avonds naar Omnia Nightclub in Ceasars Palace voor een spetterende laatste avond. Wat een onvergetelijke reis!"

 

Geïnspireerd door Melanie's verhaal? Bekijk dan ons aanbod van reizen naar West-Amerika!

Grand Canyon National Park
Grand Canyon National Park
Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika