Natuur en cultuur in Sunshine State Florida

Florida staat bekend als de Fun & Sunshine State vanwege zijn prachtige stranden en beroemde pretparken. Reisspecialist Sascha van der Haar ontdekte tijdens haar reis echter dat Florida ook op het gebied van natuur en cultuur veel te bieden heeft. Ze deelt haar favoriete ervaringen.

Sascha van der Haar
12-07-2016
Noord-Amerika
Amerika
Reisverslag
Cultuur, Natuur

Historisch St. Augustine

St. Augustine, het oudste plaatsje van de Verenigde Staten, kent een rijke geschiedenis vol Spaanse invloeden. In 1565 werd het gesticht door de Spanjaard Pedro Menéndez de Avilés en jaren daarvoor (in 1513) bezocht Juan Ponce de León de omgeving al in zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd. Overblijfselen van de Spaanse cultuur zijn er in St. Augustine in overvloed. Bezoek bijvoorbeeld de oude burcht (Castilla de San Marcos) of het Fountain of Youth park, waar je meer leert over de Spaanse geschiedenis van de stad.

 

St. Augustine kent ook een autovrije straat, waar zie je dat tegenwoordig nog? In deze straat kun je heerlijk slenteren, winkelen en van lekker eten genieten. Vergeet ook niet langs de havenkant te lopen, want met een beetje geluk spot je zeeschildpadden. Erg leuk! 


"St. Augustine kent een autovrije straat. Waar zie je dat tegenwoordig nog?"


 

Tip: Wanneer je van St. Augustine verder richting het zuiden (Daytona Beach) rijdt, volg dan de Scenic Route A1A. Deze route langs de kust is schitterend en mag je niet missen.

St. Augustine
St. Augustine

Cubaanse sferen in Miami

Miami staat bekend om zijn stranden. Maar net als de staat waarin de stad ligt, heeft ook Miami meer te bieden dan alleen stranden. De Big Bus Tour Miami helpt je om de verschillende kanten van Miami te ontdekken. Er zijn drie routes, maar vooral de route richting Little Havana is de moeite waard. In Little Havana kun je heerlijk eten en drinken, Cubaanse sigaren kopen en genieten van ouderen die op een pleintje volledig opgaan in hun potje rummikub of schaken. Een levendige buurt!

Little Havana
Little Havana

Everglades National Park

Het Everglades N.P. staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Het park beslaat zo’n 6000 km² van het zuidwestelijke deel van Florida! De Airboat Tour raad ik iedereen aan: op volle snelheid scheur je door het moeras op zoek naar alligators. Wanneer de dieren in zicht zijn, wordt de boot tot stilstand gebracht om ze goed te kunnen bekijken.

Sascha in het Everglades National Park
Sascha in het Everglades National Park

Tijdens de tour leer je meer over de verschillende vegetaties in het park en de bijzondere dieren die er leven. Zo is het Everglades N.P. niet alleen het leefgebied van vele alligators, maar ook van diverse zeldzame vogels (zoals de roze lepelaar en de grote blauwe reiger) en de met uitsterven bedreigde Florida Panter. Nooit geweten dat moerassen zo mooi en divers konden zijn!

 

Naast de Airboat Tour waarbij je met een bootje over het moeras vaart, kun je ook per kano de Everglades verkennen. Ik heb me zelfs laten vertellen dat dit de beste manier is om het park te bezichtigen. Dieren schrikken dan niet van het lawaai van de airboat, waardoor je grootste kans hebt om vogels en alligators van dichtbij te zien (brrr!).

 

Wil je ook cultuur opsnuiven in St. Augustine en Miami, of kun je niet wachten om de moerassen van het Everglades N.P. zelf te ontdekken? Bekijk dan onze reizen naar Florida!

Everglades National Park
Everglades National Park
please chat with me