De Niagara Falls op hun best

Een reis naar Oost-Canada is niet compleet zonder een bezoek aan de immense Niagara Falls. De bulderende watervallen kun je op vele manieren bewonderen: vanaf het water, vanuit de lucht en vanaf de grond. Reisspecialist Linda Keizer probeerde alle excursies uit en weet precies te vertellen hoe je de beste indruk van de Niagara Falls krijgt.

Linda Keizer
28-06-2017
Noord-Amerika
Canada
Reisverslag
Activiteiten

The Niagara Falls boottocht

The Niagara Falls bestaan uit de Horseshoe Falls, American Falls en de Bridal Veil Falls. Drie prachtige watervallen, waarvan de eerste tot Canada behoort en de laatste twee tot Amerika. Gelukkig kun je ze allemaal bewonderen gedurende één boottocht, waarvoor je zowel vanaf de Amerikaanse als Canadese zijde kunt opstappen. Ik raad je aan om vanaf de Canadese zijde aan boord te gaan, dan zie je de Horseshoe Falls in volle glorie (wanneer je vanaf de Amerikaanse zijde komt aanvaren wordt een deel van de U-vormige Falls namelijk geblokkeerd door de rotsen ervoor).

 


"Tip: maak de boottocht vanaf de Canadese zijde voor het beste zicht op de watervallen!"


 

Zelf stap ik ook vanuit Canada op een van de Hornblower Cruises, een enorme boot waarop wel 700 mensen terecht kunnen. Het doet ietwat massaal aan, maar er is voldoende ruimte bovenop het dek om het woeste watergeweld vanaf de eerste rang te kunnen aanschouwen. Gelukkig! Voor het boottochtje heb ik een rode poncho gekregen en wat ben ik daar blij mee. Hoe dichter we bij de Horseshoe Falls komen, hoe natter ik word. Het geeft niets, het draagt allemaal bij aan het gevoel dat je langzaamaan de watervallen zelf in vaart. Helemaal als de mist steeds duidelijker zichtbaar wordt en de stroming van het water toeneemt. Wát een ongelooflijke hoeveelheid water stort hier toch naar beneden! Als de zon daarna nog wat meer zijn best doet, verschijnt er zelfs een schitterende regenboog in het water. Een onvergetelijk moment. Deze boottocht is een must als je de grootsheid van de Niagara Falls wilt ervaren.

Samen met collega Patrick op de boot
Samen met collega Patrick op de boot

Niagara Falls Zipline

Nu ik toch bij de Niagara Falls ben, wil ik ook de nieuwste attractie uitproberen: de Niagara Falls Zipline. Bij het inchecken worden we eerst met tas en al gewogen (het maximale toegestane gewicht blijkt 124 kilo), waarna we in onze tuigjes worden gehesen. Met zijn drieën op een rij ‘hangen’ we voor de toegangspoortjes van de tokkelbaan. Dan gaan de hekken open, hoor ik een klik en krijg ik een duwtje. De weg naar beneden is begonnen! We vliegen langs de boulevard en ik geniet van het uitzicht op de Falls. Van bovenaf zien ze er toch weer anders uit. Het is een warme dag, dus het koele briesje dat door het ziplinen ontstaat voelt heerlijk koel aan. Binnen een minuut sta ik, vol adrenaline, weer beneden. Een leuke excursie, die vooral buiten het hoogseizoen goed in je programma in te passen is. Tijdens het hoogseizoen (juli, augustus) kunnen de wachttijden voor het ziplinen namelijk oplopen tot wel twee uur. Je moet dan voor jezelf beslissen of je die wachttijd over hebt voor één minuut plezier.

 


Journey Behind the Falls

Om bij het hart van de Horseshoe Falls te komen, neem ik ook deel aan de Journey Behind the Falls: een wandeling naast en achter de watervallen. Met een lift word ik naar een open ruimte gebracht, waarna ik via oude tunnels bij een van de twee uitkijkplateaus uitkom. Nu zie ik de waterval niet van voren of van bovenaf, maar vanaf de zijkant. Ook hier kan ik de geleverde poncho goed gebruiken, hier word je nog natter dan in de boot! Als ik daarna de gang achter de Falls inloop, kom ik langs een doorkijkvenster waardoor je op de achterkant van de waterval uitkijkt. Als nuchtere Hollander vind ik het niet veel bijzonders: een betonnen ruimte waarvoor wat water naar beneden valt. Hoewel het zijaanzicht dus leuk is, denk ik dat je met de andere excursies een beter beeld krijgt van de watervallen. Als je dus moet kiezen tussen de verschillende activiteiten, dan kun je deze prima overslaan.

Ook vanaf de zijkant waren de Niagara Falls indrukwekkend. Achter de waterval heb je echter een minder inspirerend uitzicht...
Ook vanaf de zijkant waren de Niagara Falls indrukwekkend. Achter de waterval heb je echter een minder inspirerend uitzicht...

De watervallen van bovenaf

De volgende dag staat een helikoptervlucht op het schema. Wanneer de helikopter net buiten Niagara Falls landt, kruipen we met zijn vieren op de achterbank. Ik mag in mijn handjes knijpen, want ik zit naast het raam. De motor start en we stijgen veel rustiger op dan je zou verwachten bij een machtig voertuig als een helikopter. In de negen minuten die volgen geniet ik van het prachtige uitzicht op de American, Bridal Veil en Horseshoe Falls. Het is ongelooflijk, maar vanuit de lucht lijken ze nóg groter. De Hornblower Cruises waar 700 man op passen lijken ieniemienie. Het zijn net speelgoedbootjes. Wat een belevenis! Uiteraard betaal je hier meer voor dan voor de andere excursies, maar als je ergens wilt uitpakken, dan is het zeker aan te raden om dat hier te doen.

 

 

En hoe luidt de conclusie? 

Nu ik de Niagara Falls van voor, boven en opzij heb bewonderd, weet ik precies waar je de watervallen op hun mooist meemaakt. De ideale combinatie is de boottocht met de helikoptervlucht. Je zult de watervallen dan vanuit iedere mogelijke hoek kunnen bekijken. Mocht je echter op zoek zijn naar een alternatief dat iets vriendelijker is voor je portemonnee, dan is de boottocht in combinatie met het ziplinen een uitstekende optie (vooral buiten het hoogseizoen om). In beide gevallen laten de Niagara Falls een verpletterende indruk achter!
De wereldberoemde Niagara Falls met eigen ogen aanschouwen? Bekijk dan onze reizen naar de Niagara Falls.Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

please chat with me