De Calgary Stampede

Ieder jaar in juli vindt in Calgary het grootste festival van Canada plaats: de Calgary Stampede. Gedurende tien dagen komen er meer dan een miljoen mensen af op de rodeo's, voorstellingen met vuurwerk en gezelligheid. Reisspecialist Linda Rijerkerk bezocht de Calgary Stampede en verveelde zich geen moment!

Linda Rijerkerk
23-06-2016
Noord-Amerika
Canada
Reisverslag
Festival

Zoveel indrukken

Terwijl ik het terrein van de Calgary Stampede oploop ervaar ik zoveel indrukken. Overal om me heen staan mensen in western outfits, er is een tokkellijn over het terrein heen en bij diverse kraampjes kun je gefrituurde oreo’s kopen.

 

We beginnen met een show die laat zien hoe de Stampede ooit is begonnen, waarna muziekshows en roping wedstrijden volgen. Tijdens die wedstrijden proberen cowboys te paard met een lasso een kalfje te vangen. Maar waar het allemaal om draait is natuurlijk de rodeo. Wat een beleving! De cowboys die met man en macht op de dieren proberen te blijven zitten maken het tot een spectaculaire show.

Calgary Stampede
Calgary Stampede

Hoogtepunt van de Calgary Stampede

Het hoogtepunt van mijn tweedaagse verblijf is dan ook de ‘behind-the-chute’-tour. Je krijgt met deze tour een inkijkje in hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij zo’n enorm evenement. Tijdens de tour stonden we op een gegeven moment vlak achter de cowboys, slechts enkele minuten voordat ze de arena ingingen. Je voelde de spanning stijgen.

Behind-the-chute tour
Behind-the-chute tour

Grand Stand Show

’s Avonds genieten we van de Grand Stand Show. Tijdens deze show treden jonge Canadezen (tussen de zeven en negentien jaar) op die studeren aan de Young Canadians School of Performing Arts. De show zit vol muziek, zang, dans, acrobatiek en vuurwerk. De perfecte manier om de avond af te sluiten.


"De Grand Stand Show is de perfecte muzikale afsluiter van de avond!"Sfeer proeven

Mocht je er langer verblijven dan twee dagen, dan is het ook leuk om buiten Stampede Park (waar de meeste festiviteiten plaatsvinden) de sfeer te proeven. Overal in Calgary vind je namelijk versierde winkels, er zijn parades door de stad en een gevoel van gezelligheid overheerst.

 

De Calgary Stampede is een evenement met voor ieder wat wils en een absolute aanrader. Wil je dit binnenkort ook ervaren, bekijk dan ons Calgary Stampede stadsarrangement.

please chat with me