Helen Bosma

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Australië, China, Hongkong, Maleisië, Oman, Thailand, Zuid-Afrika

.
Het ontdekken van de natuur en cultuur van een andere plek op aarde is voor mij een groot avontuur.

Mijn mooiste reismomenten

Kings Canyon - verrassing van Australië

Kings Canyon - verrassing van Australië

's Ochtends ging de wekker al om 05.00 uur voor een wandeling rond en door de Kings Canyon. Het vroege opstaan was het meer dan waard, want het uitzicht bovenaan de canyon was fantastisch! De groene oase in het midden, genaamd The Garden of Eden, is prachtig om doorheen te lopen. 's Avonds hebben we heerlijk gebarbecued in de echte Australische Outback, terugkijkend op een geweldige dag!


De Chinese muur - in de sneeuw!

Vanuit Beijing zijn we met onze gids naar Mutianyu gereden om daar te starten met onze wandeling over de Chinese muur. Eenmaal in de kabelbaan naar boven dook de Chinese muur op. Wauw, wat een decor! En het sneeuwde! Voor de gids was het de eerste keer dat ze überhaupt sneeuw zag! Het was een hele bijzondere ervaring, ook al konden we niet ver lopen vanwege gladheid.
De Chinese muur - in de sneeuw!


Met een 4-WD rijden door de Wahiba Sands in Oman

Met een 4-WD rijden door de Wahiba Sands in Oman

Oman is echt een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Vooral het woestijngebied Wahiba Sands heeft me enorm verrast. Ik mocht zelf door de uitgestrekte woestijn rijden in een 4-WD. De ene na de andere kameel dook op tussen al het zand. Af en toe zagen we bedoeïenen (Arabieren die in de woestijn leven) voorbij komen. De Omani zijn zo ontzettend vriendelijk en gastvrij! Ik was wel heel blij dat we een gids bij ons hadden die wist waar we naartoe moesten. Anders had ik de weg in de woestijn echt niet zelf gevonden.Mijn 'bucket list'

Nieuw-Zeeland

Een reis door Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn wensenlijstje. Het lijkt mij gaaf om het Zuidereiland aan te doen als het daar winter is, zodat ik kan skiën. Daarna de zon opzoeken met een strandverlenging in Azië.

Zuid-Afrika

Zelf heb ik een half jaar in Zuid-Afrika gewoond. Mijn vriend is hier nog niet geweest en ik zou dit veelzijdige land graag aan hem willen laten zien.

Canada

Ik zou ook heel graag een keer op wintersport willen naar Canada.
Toen had ik het wel even lastig...

In Oman zou ik zelf geen rokken meer dragen, ook al vallen ze net over de knie. Ik voelde me daar best ongemakkelijk in. Omani vrouwen dragen zelf geheel bedekte kleding. Daarnaast zitten lange, luchtige broeken in die warme landen veel lekkerder.

Mijn volgende verre reis

De volgende reis die op de planning staat gaat naar Japan. We starten in Osaka en reizen via Kyoto, Mount Koya en Hakone richting Tokyo. Ik kijk er onwijs naar uit! Het is een totaal andere bestemming in vergelijking met de betsemmingen die ik tot nu toe heb bezocht.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

18-09-2019

Oman: een andere wereld

31-07-2019

Het magische Red Centre van Australië

16-08-2017

Op avontuur in de woestijn van Oman

14-09-2016

Kangaroo Island, het einde van de wereld


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Helen Bosma naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika