Janneke IJske

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Amerika, Argentinië, Aruba, Australië, Bonaire, Cambodja, Canada, Chili, China, Costa Rica, Cuba, Curaçao, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Saba, Singapore, Sri Lanka, St. Barts, St. Maarten, Suriname, Tanzania, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika

.
Reizen is voor mij nieuwe gebieden verkennen en mij onderdompelen in een andere cultuur.

Mijn mooiste reismomenten

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn laatste reis naar Nieuw-Zeeland heb ik de Tongariro Crossing gelopen. Deze 19.4 km lange trekking staat ook wel bekend als de mooiste dagwandeling van Nieuw-Zeeland. Ik had geluk, want het was voor het eerst sinds weken weer mogelijk de wandeling te maken. Het vulkanische landschap onderweg is fantastisch, met als hoogtepunt het uitzicht op de groenblauwe Emerald Lakes.


Het bijzondere, ongerepte Myanmar

Met drie collega's heb ik tijdens een studiereis Myanmar bezocht. Wat een bijzonder, nog ongerept land met een zeer vriendelijke bevolking. De boottochten op Inle Lake, per elektrische scooter langs de vele tempels en pagodes van Bagan en een bezoek aan de Shwedagon pagode in Yangon zal ik mij altijd blijven herinneren.
Het bijzondere, ongerepte Myanmar


Op safari in Selous Game Reserve in Tanzania

Op safari in Selous Game Reserve in Tanzania

Tijdens een verblijf in Selous Game Reserve in Tanzania gingen we iedere dag met een ranger op pad in een open jeep. Omdat Selous geen nationaal park is zijn er minder regels en mag je ook van de gebaande paden rijden om dichter bij de dieren te komen. Uniek en spannend was onze ontmoeting met een leeuwenfamilie, waarbij de leeuwin en haar welpen aan de ene zijde en vader leeuw aan de andere kant van de jeep lagen.Mijn 'bucket list'

Argentinië & Chili

Een rondreis door Argentinië en Chili met Buenos Aires, Patagonië, de woestijnen en wijngaarden in het noorden en natuurlijk de watervallen van Iguazu, lijkt me echt prachtig.

Namibië & Botswana

Ook Namibië staat hoog op mijn verlanglijst. Alleen al de rode zandduinen van Sossusvlei en de zoutvlakte van Etosha National Park lijken mij indrukwekkend. Namibië combineren met Botswana en de reis afsluiten met Victoria Falls zou helemaal geweldig zijn.

Cruise naar Alaska

Ik heb al diverse cruises met Holland America Line gemaakt. Gelukkig zijn er veel vaargebieden. Wellicht wordt de volgende cruise naar Alaska of toch het Panamakanaal?
Toen had ik het wel even lastig...

In november 2016, bij Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland, werden we rond middernacht wakker van een geluid dat steeds sterker werd en voelden we hevige trillingen. Het duurde even voor we beseften dat we midden in een aardbeving zaten. Het was even schrikken, maar gelukkig werden we door de medewerkers van onze lodge goed opgevangen.

Mijn volgende verre reis

Weer naar het bijzondere Japan. En daarna, misschien toch iets van mijn bucket list?Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

20-02-2018

Fotoverslag: reizen door mysterieus Japan

 
26-10-2016

De geheimen van Mandalay


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Janneke IJske naar:
info@tenzingtravel.nlplease chat with me