Janneke IJske

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Amerika, Argentinië, Aruba, Australië, Bonaire, Botswana, Cambodja, Canada, Chili, China, Costa Rica, Cuba, Curaçao, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Myanmar, Namibië, Nieuw-Zeeland, Saba, Singapore, Sri Lanka, St. Barts, St. Maarten, Suriname, Tanzania, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika

.
Reizen is voor mij nieuwe gebieden verkennen en mij onderdompelen in een andere cultuur.

Mijn mooiste reismomenten

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

De Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn laatste reis naar Nieuw-Zeeland heb ik de Tongariro Crossing gelopen. Deze 19.4 km lange trekking staat ook wel bekend als de mooiste dagwandeling van Nieuw-Zeeland. Ik had geluk, want het was voor het eerst sinds weken weer mogelijk de wandeling te maken. Het vulkanische landschap onderweg is fantastisch, met als hoogtepunt het uitzicht op de groenblauwe Emerald Lakes.


Het bijzondere, ongerepte Myanmar

Met drie collega's heb ik tijdens een studiereis Myanmar bezocht. Wat een bijzonder, nog ongerept land met een zeer vriendelijke bevolking. De boottochten op Inle Lake, per elektrische scooter langs de vele tempels en pagodes van Bagan en een bezoek aan de Shwedagon pagode in Yangon zal ik mij altijd blijven herinneren.
Het bijzondere, ongerepte Myanmar


Op safari in Selous Game Reserve in Tanzania

Op safari in Selous Game Reserve in Tanzania

Tijdens een verblijf in Selous Game Reserve in Tanzania gingen we iedere dag met een ranger Op pad in een open jeep. Omdat Selous geen nationaal park is zijn er minder regels en mag je ook van de gebaande paden af om dichter bij de dieren te komen. Uniek en spannend was onze ontmoeting met een leeuwenfamilie, waarbij de leeuwin en haar welpen aan de ene zijde en vader leeuw aan de andere kant van de jeep lagen.Mijn 'bucket list'

Antarctica

Een reis naar het ongerepte Antarctica lijkt me echt prachtig. Dit is zo'n unieke omgeving vol indrukwekkende ijsbergen en gletsjers.

Japan

Ook al ben ik al 2 keer in Japan geweest, het land blijft trekken. Er is nog zo veel te ontdekken. Ik zou graag de Kumano Kodo, een pelgrimsroute, willen lopen en het kunsteiland Naoshima bezoeken.

Cruise naar Alaska

Ik heb al diverse cruises met Holland America Line gemaakt. Gelukkig zijn er veel vaargebieden. Wellicht wordt de volgende cruise naar Alaska of toch het Panamakanaal?
Toen had ik het wel even lastig...

In november 2016, bij Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland, werden we rond middernacht wakker van een geluid dat steeds sterker werd en voelden we hevige trillingen. Het duurde even voor we beseften dat we midden in een aardbeving zaten. Het was even schrikken, maar gelukkig werden we door de medewerkers van onze lodge goed opgevangen.
Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

18-02-2020

Onze tips voor Kyushu (Japan)

26-02-2019

10 x Typisch Nieuw-Zeeland

20-02-2018

Fotoverslag: reizen door mysterieus Japan

 
23-08-2017

Fotoverslag Nieuw-Zeeland

 
22-10-2015

Dichterbij zeehonden kom je niet!


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Janneke IJske naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika