Jelmer Bergsma

Reisspecialist

Bezocht: Australië, Cambodja, Canada, China, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, Singapore, Thailand, Vietnam

.
Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Orang-oetangs spotten op Sumatra

Orang-oetangs spotten op Sumatra

Na ongeveer een halfuur stilletjes door de jungle van het Gunung Leuser National Park op Noord-Sumatra te hebben geslopen, werden we beloond met een orang-oetang die graag voor ons ging poseren in de bomen. In de uren hierna hebben we o.a. makaken en gibbons gespot, maar het hoogtepunt was het spotten van een familie wilde orang-oetangs! Erg bijzonder om te zien hoe deze indrukwekkende dieren hier leven in de ongerepte jungle.


Zwemmen met walvishaaien

Eerst was er een moment van paniek toen ik in het diepe zeewater sprong (ergens nabij Isla Contoy in Mexico) en er een walvishaai met open bek op mij af kwam zwemmen. Daarna kon ik zij aan zij zwemmen naast deze grootste vis ter wereld. Wat een fantastische ervaring!
Zwemmen met walvishaaien


Taj Mahal bij zonsopgang

Taj Mahal bij zonsopgang

De eerste paar minuten bij zonsopgang waren het aantal toeristen bij de Taj Mahal in India nog op twee handen te tellen. Uniek om dit moment in alle rust mee te maken. Vervolgens stapte ik in de trein van Agra naar Jaipur en reisde in de derde klasse. De perfecte manier om mijzelf onder te dompelen in de lokale cultuur.Mijn 'bucket list'

Japan

Na al veel landen in Azië bezocht te hebben, staat Japan nu bovenaan op mijn lijstje. Het Het lijkt mij geweldig om door wereldsteden als Tokyo en Kyoto (met name de wijk Gion) te slenteren, maar ook de Japanse Alpen (met bijzondere plaatsen als Shirakawa-go en Tsumago), verblijven in een tempel in Mount Koya en het wandelen van de Kohechi Route lijkt mij geweldig!

Oman

Zelf het diverse Oman verkennen met een 4-WD lijkt mij een fanastische ervaring! De afwisseling tussen het gebergte van Jebel Akhdar, met zijn Grand Canyon, de woestijn van Wahiba Sands en de prachtige, koele wadi’s, spreekt mij ontzettend aan. Een aantal nachten wildkamperen op het strand mag ook zeker niet ontbreken!

Costa Rica

Naast het spotten van luiaarden, spreekt de indrukwekkende natuur - met vulkanen, regenwouden en stranden - van Costa Rica mij enorm aan! Graag zou ik hier met een huurauto op pad gaan en een uitgebreide reis door dit mooie land gaan maken.
Toen had ik het wel even lastig...

In Cambodja had ik me ontzettend verheugd om de trein te nemen van Phnom Penh naar het zuiden. De eerste uren van de rit waren prachtig, langs rijstvelden omringd met palmbomen en lokale dorpjes. Echter, al gauw hield de airco er mee op, was het pikkedonker buiten en liep de trein een vertraging van 4 uur op. De uiteindelijke bestemming, Koh Rong Sanloem, maakte dit gelukkig allemaal meer dan goed!

Mijn volgende verre reis

Zodra de wereld weer open gaat, hoop ik toch een aantal landen van mijn bucket list af te kunnen strepen. Binnen Europa staat de Lofoten eilandengroep bovenaan mijn wensenlijst.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

05-07-2020

10 x Typisch Nieuw-Zeeland

16-04-2020

De hoogtepunten van West-Maleisië

18-02-2020

Onze tips voor Kyushu (Japan)

06-01-2020

De mooiste duikresorts van de Malediven

06-11-2019

Het Top End: onontdekt Australië

19-04-2019

Fotoverslag Westkust Australië

 
14-01-2019

10 x Typisch Japan

26-09-2018

Nan: de verborgen parel van Noord-Thailand

31-08-2016

Do's en Don'ts Japan


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Jelmer Bergsma naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika