Jelmer Bergsma

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Australië, Cambodja, Canada, China, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, Singapore, Thailand, Vietnam

.
Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Taj Mahal bij zonsopgang

Taj Mahal bij zonsopgang

De eerste paar minuten bij zonsopgang waren het aantal toeristen bij de Taj Mahal in India nog op twee handen te tellen. Uniek om dit moment in alle rust mee te maken. Vervolgens stapte ik in de trein van Agra naar Jaipur en reisde in de derde klasse. De perfecte manier om mijzelf onder te dompelen in de lokale cultuur.


Zwemmen met walvishaaien

Eerst was er een moment van paniek toen ik in het diepe zeewater sprong (ergens nabij Isla Contoy in Mexico) en er een walvishaai met open bek op mij af kwam zwemmen. Daarna kon ik zij aan zij zwemmen naast deze grootste vis ter wereld. Wat een fantastische ervaring!
Zwemmen met walvishaaien


Ontwaken in Ha Long Bay

Ontwaken in Ha Long Bay

Wakker worden met een Vietnamese kop koffie in Ha Long Bay; ik kan me geen betere start van de ochtend bedenken.Mijn 'bucket list'

Verenigde Staten

Na veel Aziatische landen te hebben bezocht, ben ik nu erg benieuwd naar de Verenigde Staten. Er zijn veel mooie plaatsen in dit gigantische land dat ik zou willen bezoeken, maar ik zou beginnen met een roadtrip langs de westkust, waarbij uiteraard Crater Lake N.P., Yosemite N.P., Death Valley, N.P., Joshua Tree N.P., Palm Springs en San Francisco niet mogen ontbreken!

Japan

Na al veel landen in Azië bezocht te hebben, staat Japan nu bovenaan op mijn lijstje. Het lijkt mij geweldig om door wereldsteden als Tokyo en Kyoto (met name de wijk Gion) te slenteren, maar ook de Japanse Alpen (met bijzondere plaatsen als Shirakawa-go en Tsumago), verblijven in een tempel in Mount Koya en het wandelen van de Kohechi Route lijkt mij geweldig!

Bhutan

Sinds ik jaren geleden een foto van het Taktshang Klooster heb gezien, beter bekend als Tiger's Nest, wist ik zeker dat ik dit een keer met mijn ogen moet zien. Wat mij verder fascineert aan het Koninkrijk Bhutan is de geïsoleerde ligging en het feit dat zoveel mogelijk westerse invloeden geweerd zijn. Het bergachtige landschap, afgewisseld met mooie valleien en de rust van het Tibetaanse boeddhisme spreken mij daarnaast ook erg aan.
Toen had ik het wel even lastig...

In Cambodja had ik me ontzettend verheugd om de trein te nemen van Phnom Penh naar het zuiden. De eerste uren van de rit waren prachtig, langs rijstvelden omringd met palmbomen en lokale dorpjes. Echter, al gauw hield de airco er mee op, was het pikkedonker buiten en liep de trein een vertraging van 4 uur op. De uiteindelijke bestemming, Koh Rong Sanloem, maakte dit gelukkig allemaal meer dan goed!

Mijn volgende verre reis

In oktober ga ik naar Zwitserland en in november ga ik op reis naar Indonesië. Hier ga ik het zuiden van Lombok verkennen en vervolgens ga ik door naar Sumatra, waar ik o.a. een trekking in het Gunung Leuser National Park ga maken om orang oetans te spotten, een boottocht over het Toba-meer ga maken en de Sibayak-vulkaan ga beklimmen.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

Fotoverslag Westkust Australië

19-04-2019 |   Fotoverslag
Reisspecialist Jelmer ervoer het echte outback-gevoel tijdens zijn reis door West-Australië. Hij trok langs ruige kustlijnen, mooie stranden en baaien en (...)

Lees meerKan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Jelmer Bergsma naar:
info@tenzingtravel.nlplease chat with me