Jelmer Bergsma

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Australië, Cambodja, Canada, China, Hongkong, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, Singapore, Thailand, Vietnam

.
Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Orang-oetangs spotten op Sumatra

Orang-oetangs spotten op Sumatra

Na ongeveer een halfuur stilletjes door de jungle van het Gunung Leuser National Park op Noord-Sumatra te hebben geslopen, werden we beloond met een orang-oetang die graag voor ons ging poseren in de bomen. In de uren hierna hebben we o.a. makaken en gibbons gespot, maar het hoogtepunt was het spotten van een familie wilde orang-oetangs! Erg bijzonder om te zien hoe deze indrukwekkende dieren hier leven in de ongerepte jungle.


Zwemmen met walvishaaien

Eerst was er een moment van paniek toen ik in het diepe zeewater sprong (ergens nabij Isla Contoy in Mexico) en er een walvishaai met open bek op mij af kwam zwemmen. Daarna kon ik zij aan zij zwemmen naast deze grootste vis ter wereld. Wat een fantastische ervaring!
Zwemmen met walvishaaien


Taj Mahal bij zonsopgang

Taj Mahal bij zonsopgang

De eerste paar minuten bij zonsopgang waren het aantal toeristen bij de Taj Mahal in India nog op twee handen te tellen. Uniek om dit moment in alle rust mee te maken. Vervolgens stapte ik in de trein van Agra naar Jaipur en reisde in de derde klasse. De perfecte manier om mijzelf onder te dompelen in de lokale cultuur.Mijn 'bucket list'

Japan

Na al veel landen in Azië bezocht te hebben, staat Japan nu bovenaan op mijn lijstje. Het lijkt mij geweldig om door wereldsteden als Tokyo en Kyoto (met name de wijk Gion) te slenteren, maar ook de Japanse Alpen (met bijzondere plaatsen als Shirakawa-go en Tsumago), verblijven in een tempel in Mount Koya en het wandelen van de Kohechi Route lijkt mij geweldig!

Oman

Zelf het diverse Oman verkennen met een 4-WD lijkt mij een fanastische ervaring! De afwisseling tussen het gebergte van Jebel Akhdar, met zijn Grand Canyon, de woestijn van Wahiba Sands en de prachtige, koele wadi’s, spreekt mij ontzettend aan. Een aantal nachten wildkamperen op het strand mag ook zeker niet ontbreken!

Bhutan

Sinds ik jaren geleden een foto van het Taktshang Klooster heb gezien, beter bekend als Tiger's Nest, wist ik zeker dat ik dit een keer met mijn ogen moet zien. Wat mij verder fascineert aan het Koninkrijk Bhutan is de geïsoleerde ligging en het feit dat zoveel mogelijk westerse invloeden geweerd zijn. Het bergachtige landschap, afgewisseld met mooie valleien en de rust van het Tibetaanse boeddhisme spreken mij daarnaast ook erg aan.
Toen had ik het wel even lastig...

In Cambodja had ik me ontzettend verheugd om de trein te nemen van Phnom Penh naar het zuiden. De eerste uren van de rit waren prachtig, langs rijstvelden omringd met palmbomen en lokale dorpjes. Echter, al gauw hield de airco er mee op, was het pikkedonker buiten en liep de trein een vertraging van 4 uur op. De uiteindelijke bestemming, Koh Rong Sanloem, maakte dit gelukkig allemaal meer dan goed!

Mijn volgende verre reis

De volgende reis wordt een bezoek aan de steden Sevilla, Córdoba en Málaga in maart. De verre reis staat gepland voor mei, waarbij ik eindelijk naar New York zal gaan en afsluitend een week aan het strand in Miami en de Floriday Keys zal doorbrengen.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

06-11-2019

Het Top End: onontdekt Australië

19-04-2019

Fotoverslag Westkust Australië

 

Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Jelmer Bergsma naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika