Peter Pels

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Australië, Cambodja, China, Curaçao, Japan, Laos, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Sri Lanka, Thailand

.
Weg van alle verplichtingen om echt tot rust te komen in een inspirerende omgeving en stijgen naar grote hoogte.

Mijn mooiste reismomenten

Divers en harmonieus Sri Lanka

Divers en harmonieus Sri Lanka

Mijn eerste verre reis buiten Europa was naar Sri Lanka. Dit land heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Niet alleen omdat dit mijn eerste Azië ervaring was, maar vooral door de enorme diversiteit van het land en de mooie, lieve mensen. Ik vond het bijzonder om te zien hoe diverse geloven hier in harmonie naast elkaar leven.


Yellow River in Kakadu N.P.

De waanzinnig mooie natuur van Kakadu, Litchfield en Arhnem Land, in de omgeving van het tropische Darwin in Australië. De zon op zien komen tijdens een serene boottocht over de Yellow River in Kakadu National Park, is een uniek moment dat ik nooit zal vergeten.
Yellow River in Kakadu N.P.


Fietsen langs de tempels van Angkor Wat

Fietsen langs de tempels van Angkor Wat

Een combinatie van de landen Cambodja en Laos, waar de tijd heeft stilgestaan en welke nog niet drukbezocht worden door reizigers. Het Frans georiënteerde plaatsje Luang Prabang voelde geheimzinnig. Ik kon dagenlang fietsen langs de tempels van Angkor Wat. Voor altijd in mijn geheugen gegrift staat de schokkende geschiedenis van Cambodja, wat wordt verteld in het Tuol Sleng-museum in Phnom Penh.Mijn 'bucket list'

Nieuw-Zeeland

Ik ben vooral erg benieuwd naar de overweldigende natuur op het zuidereiland.

Japan

Wat een aantrekkingskracht heeft dit land. Als enorme Azië liefhebber ben ik zo nieuwsgierig hoe dit land zich onderscheidt van alle andere landen die ik heb bezocht. Hopelijk wordt deze nummer 2 van mijn bucket list in 2018 realiteit.

Nóg een keer Australië

Een derde bucket list wens heb ik eigenlijk niet. Ik zou al een gezegend mens zijn als de eerste twee in vervulling gaan! Maar stiekem wil ik graag weer terug naar Australië, waar ik nu drie keer ben geweest.
Toen had ik het wel even lastig...

Hoewel safari's op Sri Lanka veilig en bijzonder mooi zijn kan het wel eens gebeuren dat een (moeder) olifant wat onrustig wordt, met name als zij kleintjes heeft. Tijdens mijn safari was een moederolifant 'not amused' en kwam griezelig dichtbij. De zeer ervaren ranger zorgde ervoor dat mevrouw weer verder liep, maar ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen.

Mijn volgende verre reis

Mijn volgende reis gaat zeer waarschijnlijk weer naar mijn geliefde Thailand, in combinatie met Vietnam. We gaan vaak naar Thailand om lekker uit te rusten op een van de vele stranden en eilanden die het land te bieden heeft, maar combineren de laatste jaren het bezoek altijd met een naburig land.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

04-01-2018

Rotorua: stomende geisers en stampende Maori

11-11-2016

Laos: authentiek en ongerept

29-02-2016

Great Southern Australia

15-02-2016

Great Ocean Road, de ultieme roadtrip!


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Peter Pels naar:
info@tenzingtravel.nlplease chat with me