Peter Pels

Reisspecialist Azië & Down Under

Bezocht: Amerika, Australië, Cambodja, Canada, China, Cuba, Curaçao, Japan, Kenia, Laos, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Vietnam

.
Weg van alle verplichtingen om echt tot rust te komen in een inspirerende omgeving en stijgen naar grote hoogte.

Mijn mooiste reismomenten

Divers en harmonieus Sri Lanka

Divers en harmonieus Sri Lanka

Mijn eerste verre reis buiten Europa was naar Sri Lanka. Dit land heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Niet alleen omdat dit mijn eerste Azië ervaring was, maar vooral door de enorme diversiteit van het land en de mooie, lieve mensen. Ik vond het bijzonder om te zien hoe diverse geloven hier in harmonie naast elkaar leven.


Yellow River in Kakadu N.P.

De waanzinnig mooie natuur van Kakadu, Litchfield en Arhnem Land, in de omgeving van het tropische Darwin in Australië. De zon op zien komen tijdens een serene boottocht over de Yellow River in Kakadu National Park, is een uniek moment dat ik nooit zal vergeten.
Yellow River in Kakadu N.P.


Fietsen langs de tempels van Angkor Wat

Fietsen langs de tempels van Angkor Wat

Een combinatie van de landen Cambodja en Laos, waar de tijd heeft stilgestaan en welke nog niet drukbezocht worden door reizigers. Het Frans georiënteerde plaatsje Luang Prabang voelde geheimzinnig. Ik kon dagenlang fietsen langs de tempels van Angkor Wat. Voor altijd in mijn geheugen gegrift staat de schokkende geschiedenis van Cambodja, wat wordt verteld in het Tuol Sleng-museum in Phnom Penh.Mijn 'bucket list'

Japan

Wat een aantrekkingskracht heeft dit land. In 2018 bezocht ik dit bijzondere land wat zich ongelofelijk onderscheid van de overige Aziatische landen die ik bezocht. Hopelijk mag ik dit land binnenkort nogmaals bezoeken en andere delen ontdekken.

India

Ik ben razend benieuwd naar dit land van contrasten. Dan ga ik in ieder geval de Taj Mahal bezoeken, een foto op het iconische bankje voor dit imposante mausoleum lijkt me een onuitwisbare herinnering.

Indonesië

Indonesië heeft zoveel te bieden: wereldberoemde tempels, indrukwekkende vulkanen, glooiende rijstvelden en paradijselijke stranden. Het liefst doe ik meerdere eilanden aan.
Toen had ik het wel even lastig...

Hoewel safari's op Sri Lanka veilig en bijzonder mooi zijn kan het wel eens gebeuren dat een (moeder) olifant wat onrustig wordt, met name als zij kleintjes heeft. Tijdens mijn safari was een moederolifant 'not amused' en kwam griezelig dichtbij. De zeer ervaren ranger zorgde ervoor dat mevrouw weer verder liep, maar ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen.

Mijn volgende verre reis

Mijn volgende reis gaat naar Australië. Ik bezocht dit enorme continent al drie keer eerder en ben dit keer heel benieuwd naar een deel van de westkust (Perth en omgeving) en Kangaroo Island.Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

04-01-2018

Rotorua: stomende geisers en stampende Maori

16-05-2017

Fotoverslag Zuidkust Australië

 
11-11-2016

Laos: authentiek en ongerept

29-02-2016

Great Southern Australia

15-02-2016

Great Ocean Road, de ultieme roadtrip!


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Peter Pels naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika