Ruwani Polwatte Gedera

Reisspecialist Caribbean

Bezocht: Cuba, Sri Lanka, Suriname

.
'Unfold your own myth' - Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī

Mijn mooiste reismomenten

De top van de Voltzberg in Suriname

De top van de Voltzberg in Suriname

Eenmaal boven op de Voltzberg werd ik verrast door het overweldigende uitzicht dat reikte tot aan de grens met Brazilië. Prachtig regenwoud in vijftig tinten groen, grillige bergen die hier en daar erboven uitstaken en felgekleurde ara’s die kraaiend onder me langs vlogen.


Sri Lanka, mijn tweede thuis

Iedere keer dat ik weer samen met mijn familie naar Sri Lanka ga dan voelt het als thuiskomen. Mijn vader is afkomstig uit Sri Lanka en met plezier reis ik sinds kleins af aan mee naar deze mooie bestemming.
Sri Lanka, mijn tweede thuis


Muzikale herinneringen aan Cuba

Muzikale herinneringen aan Cuba

Een van de redenen om naar Cuba af te reizen was mijn passie voor muziek. Dat is helemaal goed gekomen! Salsa dansen op de trappen onder de heldere sterrenhemel in Trinidad, de muziekhoofdstad Santiago de Cuba verkennen en de lokale reggaetonartiest Osmani Garcia ontmoeten tijdens zijn concert. Cuba is een echte aanrader voor de muziekliefhebbers.Mijn 'bucket list'

Mexico & Belize

Met mijn antropologische achtergrond staat een combinatie van deze interessante bestemmingen hoog op mijn lijst! In de jungle de prachtige ruïnes verkennen van San Ignacio, Belmopan of Palenque, ronddwalen door kleurrijke dorpjes als Izamal en Merida en snorkelen in the Blue Hole of met walvishaaien in de omgeving van Isla Holbox. Ik zie het al voor me...

Madagascar

Als een ware natuurliefhebber lijkt Madagascar me een fascinerende bestemming. Zo onontdekt, met een enorme biodiversiteit waarvan 90% nergens ter wereld te vinden is! Ik zou het geweldig vinden om de natuurparken te verkennen, de schattige lemuren en maki's te spotten en de lokale bevolking te ontmoeten.

Brazilië

De culturele diversiteit en het dynamische verleden hebben ervoor gezorgd dat een verkenningstocht door Brazilië een absolute nummer 3 is op mijn bucket list. Ik wil graag naar de Iguassu watervallen, Bonito en de Zuid-Pantanal, gecombineerd met een rondreis door de staat Bahia; de koloniale stad Salvador, het unieke landschap van natuurpark Lençóis Maranhenses en het indrukwekkende natuurgebied Chapada Diamantina. En als ik dan toch de tijd zou hebben, doe dan ook maar een verblijf op het schitterende eiland Fernando de Noronho, hét snorkelparadijs.
Toen had ik het wel even lastig...

Samen met mijn familie was ik op reis in Sri Lanka en reden we met de trein vanuit Kandy naar theeplantages in de omgeving van Nuwara Eliya. We zaten in de derde klas coupé, die zo overvol was dat we elkaar kwijtraakten. De coupé zat vol met ongemanierde reizigers en een vreemde man hield wel héél weinig afstand. Op het moment zelf werd ik er niet heel gelukkig van, maar het is nu een ervaring om lachend op terug te kijken.

Mijn volgende verre reis

Volgend jaar wil ik met mijn vriend naar Japan. Geisha's bewonderen in Kyoto, oog in oog staan met herten in het prachtige Nara, overnachten in een traditionele Ryokan, een Harajuku-stijl photoshoot doen of deelnemen aan een échte samoerailes. Stuk voor stuk unieke momenten die je alleen in Japan kunt meemaken. Wat zal dat een onvergetelijke reis worden!Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

De Raleighvallen in Suriname: Moeder Natuur op haar best!

29-09-2017 | Reisverslag
Reisspecialist Ruwani Polwatte Gedera ging op avontuur in Suriname. Ze bezocht de Raleighvallen, een schitterend natuurreservaat dat bekend staat om zijn (...)

Lees meerKan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Ruwani Polwatte Gedera naar:
info@tenzingtravel.nlplease chat with me