Sylvia Scheele

Reisspecialist Latijns-Amerika

Bezocht: Alaska, Amerika, Aruba, Australië, Bonaire, Canada, Cuba, Curaçao, Mexico, Panama, Singapore, Suriname, Thailand, Vietnam

.
Discover, Explore, Dream, Travel

Mijn mooiste reismomenten

Hiken op de gletsjers van Alaska

Hiken op de gletsjers van Alaska

In Alaska ligt het grootste nationale park van Amerika: Wrangell Elias N.P. Dit park is alleen per auto of bushplane te bereiken. Ik reisde per bushplane, dat was al een excursie op zich! In zo'n 30 minuten vloog ik, tussen de enorme bergtoppen, naar een ongerept en ontzettend groot natuurgebied. Ik heb in Wrangell een hike gemaakt op de Kennicot gletsjer. Het was fantastisch om het ijs onder de spikes van m'n schoenen te horen kraken. De kleuren van het ijs waren prachtig; van felblauw tot spierwit.


Complete verlatenheid in Australië

In dit land heb ik overnacht in de Wildman Wilderness Lodge, een prachtige accommodatie in de middle of nowhere bij de Mary River Wetlands, omgeving Kakadu N.P. Tijdens een excursie heb ik met een quadbike de ruige natuur verkend. Vanuit m'n kamer had ik een prachtig uitzicht op de uitgestrekte wetlands en zag ik vele wallabies voorbij hoppen.
Complete verlatenheid in Australië


The City That Never Sleeps

The City That Never Sleeps

Ik krijg nooit genoeg van The Big Apple. Ik heb de stad meerdere malen bezocht en ik blijf leuke plekjes ontdekken. We verbleven bij het Washington Square Park, waar 's avonds diverse straatmuzikanten voor een gezellige sfeer zorgen. De wijk Greenwich Village is m'n favoriet, want er zitten volop goede restaurants en leuke winkeltjes.Mijn 'bucket list'

West-Amerika per camper

Ik heb eerder een autoreis door West-Amerika gemaakt, maar zou het geweldig vinden om deze reis nogmaals te maken maar dan met mijn gezinnetje in een camper. Mijn 2 dochters wil ik graag San Francisco en Disneyland laten zien, maar het lijkt me ook fantastisch om ze mee te nemen op een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

Nieuw-Zeeland

De prachtige natuur ontdekken van zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Het lijkt me fantastisch om de fjorden,de grillige kustlijn en de felblauwe meren in het zuiden te zien en in het noorden kennis te maken met de Maori. Mijn reis zou helemaal compleet zijn als ik de Kiwi, het welbekende vogeltje van dit land, zou spotten.

Argentinië & Chili

Deze 2 landen lijken me geweldig om te bezoeken! Argentinie met zijn Iguazu Watervallen, de bruisende stad Buenos Aires, de Perito Moreno gletsjer en het heerlijke eten. Maar Chili biedt ook zoveel moois van de uitgestrekte woestijn in het noorden tot prachtige meren in het zuiden. Ik kan niet kiezen tussen deze 2 landen, dus zou ze graag combineren in een reis.
Toen had ik het wel even lastig...

Ik ben denk ik een reiziger met veel geluk, want het meest vervelende dat mij tijdens het reizen is overkomen is dat mijn koffer vier dagen kwijt was. Heel vervelend als je aan de andere kant van de wereld zit... Maar nog vervelender was dat geen enkele luchtvaartmaatschappij waar ik mee vloog enig idee had waar m'n koffer was. Uiteindelijk is 'ie toch gevonden, gelukkig!
Fotoboek
Mijn reisblog-artikelen

Reizen door ruig Alaska

18-11-2016 | Reisverslag
Alaska: de staat van ruige landschappen vol gletsjers, bergen, meren en rivieren. De staat van ongerepte natuur en wildernis. De staat die reisspecialist (...)

Lees meerKan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Sylvia Scheele naar:
info@tenzingtravel.nlplease chat with me