Tessa Beskers-Groot

Reisspecialist Afrika

Bezocht: Amerika, Australië, Botswana, Canada, China, Costa Rica, Curaçao, Maleisië, Mauritius, Namibië, Seychellen, Sri Lanka, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Mozambique

.
You can leave Africa, but Africa never leaves you...

Mijn mooiste reismomenten

Complete verlatenheid in Namibië

Complete verlatenheid in Namibië

Namibië is veruit een van mijn mooiste reizen tot nu toe geweest. Tijdens het rijden kwam ik urenlang niemand anders tegen. Het landschap veranderde continu; van prachtig rode zandduinen in de Sossusvlei tot bijna tropische begroeiing langs de Caprivistrook. In Damaraland verbleven we in het Mowani Mountain Camp, een luxe tented camp gebouwd tussen de rotsen. Elke avond, net voordat de zon onderging, zaten we met z'n tweeën op een rots te genieten van de stilte en de prachtig gekleurde lucht.


Zeeschildpadden in Tortuguero, Costa Rica

In Tortuguero wilden we graag groene zeeschildpadden zien. We waren daar in het begin van het seizoen, dus het was best spannend of we ze zouden zien. Na uren wachten in het donker, kwam dan toch de eerste schildpad het strand op. Als ze haar eieren legt is ze in een soort trance, waardoor je dichtbij kunt komen zonder dat ze gestoord wordt. Toen ze de eieren had gelegd, vulde ze met haar achterpoten de kuil met zand om vervolgens terug te keren naar zee. Zo’n bijzonder moment!
Zeeschildpadden in Tortuguero, Costa Rica


Het Griekse eiland Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia

Als ik terugdenk aan onze vakantie naar het Griekse eiland Kefalonia krijg ik altijd een glimlach op m'n gezicht. Kefalonia is nog heel authentiek. Met de auto reden we over smalle bergweggetjes, langs mooie stille baaitjes en kleine vissersdorpjes. Mijn favoriete plekje is Petani, een kleine baai met een azuurblauwe zee. Aan het strand zit een kleine taverne, heel eenvoudig, maar ze serveren de lekkerste Griekse salade en verse vis. Met een wijntje in de hand genoten we van het prachtige uitzicht. We gaan zeker nog een keer terug!Mijn 'bucket list'

Noorderlicht

Het noorderlicht zien in Finland, dat lijkt me zo magisch!

Nieuw-Zeeland & Australië

En rondreis maken door Nieuw-Zeeland en Australië, met als afsluiting oud & nieuw vieren bij de Harbour Bridge in Sydney.

Oeganda

Om de berggorilla's te zien.
Toen had ik het wel even lastig...

Tijdens mijn reis door Costa Rica stond ziplinen in het Monteverde Cloud Forest National Park hoog op mijn wensenlijstje. Ik zoefde letterlijk door de wolken van boomtop naar boomtop. Op de laatste afdaling kwam ik door een harde windvlaag in het midden stil te hangen...Gelukkig kwam het goed en het uitzicht was wel fantastisch!

Mijn volgende verre reis

Bali!Fotoboek


Kan ik u helpen met uw volgende verre reis?
Stuur een mailtje t.a.v. Tessa Beskers-Groot naar:
info@tenzingtravel.nlChat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika