Thomas Oosterhof

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Indonesië, Noorwegen, Schotland, Uganda, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

De mooiste reismomenten van Thomas

Reisspecialist Thomas op de Pico do Arieiro, Madeira

Pico do Arieiro beklimmen

Zowel mijn vader en ik zijn gek op bergen en ruige landschappen. Toen wij in 2019 op Madeira waren wilden we dan ook de berg Pico do Arieiro op. Heel vroeg in de ochtend vertrokken we en in een paar uur stonden we bovenop de berg. De zon was al op, maar dat maakte het niet minder mooi. Omdat we zo vroeg waren was het zo rustig dat we pas op de terugweg andere mensen tegen kwamen. Het was een prachtige hike die ik nooit zal vergeten!

Genieten in Florida

Begin dit jaar reisde ik naar Miami Beach en Key West. Ons hotel lag aan de bekende Ocean drive, de perfecte uitvalsbasis om de hectiek van Miami Beach te ervaren. Hoewel dit leuk was om te zien, heb ik meer genoten van Key West. De locals noemen het ook wel een adult playground en ik begrijp zeker waarom! Ik vond het heerlijk om een veel te grote margarita te drinken op Duval Steet om daarna de zonsondergang te bewonderen vanaf Mallory Square.

Miami
Reisspecialist Thomas onderweg naar het bedoeïenenkamp in Marokko

Slapen in de woestijn in Marokko

Tijdens een rondreis door Marokko heb ik een nacht geslapen in een traditioneel bedoeïenenkamp in de Sahara. We vertrokken per kameel vanaf de rand van de woestijn richting de eindeloze leegte. Urenlang zag ik geen enkel teken van leven, tot daar opeens het bedoeïenenkamp opdoemde. Meer dan een paar tenten rondom een kampvuur waar het avondeten werd bereid was het niet. De zonsondergang was magisch. Het regende namelijk waardoor de regendruppels verlicht werden en een oranje gloed kregen. Het is überhaupt al bijzonder als het regent in de woestijn, maar de samenkomst van alles maakte dit tot een onvergetelijke ervaring!

Mijn bucketlist

Slapen in de Wadi Rum woestijn

Het Midden-Oosten heeft een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Nergens anders ter wereld zijn de locals zo vriendelijk en vrijgevig als hier, zo is mijn ervaring. Jordanië staat dan ook bovenaan mijn bucketlist. Het lijkt me onwijs gaaf om door Petra te slenteren, tussen duizenden jaren aan geschiedenis, en te overnachten in de Wadi Rum woestijn, waar het landschap wel buitenaards en onbewoonbaar lijkt.

1

Fotograferen op Vancouver Island

Een van mijn passies is fotografie en ik vind het heerlijk om de natuur in te gaan en groene bossen, ruige bergen en helderblauwe meren op de gevoelige plaat vast te leggen. Volgens mij is er geen betere plek dan Vancouver Island (British Columbia, West-Canada) om dit in de praktijk te brengen. Het lijkt me daarnaast heerlijk om hier een camper te huren en te verdwalen in de natuur, te surfen en walvissen te spotten.

2

Hiken in de Himalaya

Van jongs af aan ben ik veel in de Alpen geweest en wat mij betreft hebben bergen, gletsjers, en valleien iets magisch. Trekken door de Himalaya (waar dit allemaal samenkomt) staat dan ook hoog op mijn lijstje. Ik ben geen ervaren klimmer, en hoef ook niet de bergtoppen op. Alleen al wandelen tussen de torenhoge achtduizenders lijkt me een hele indrukwekkende ervaring.

3

Mijn volgende reis

Husky's in Tromsø

De volgende reis die op de planning staat is een korte trip naar winters Noorwegen. Het liefst verblijf ik ergens afgelegen, zodat ik grote kans heb om het noorderlicht te bewonderen. Daarnaast wil ik natuurlijk ook op huskysafari!

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Thomas langs de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk

Trekken langs de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk

De oude haven van Cefalù, Sicilië

De oude haven van Cefalù (Sicilië)

Miami Beach

Miami Beach, Florida

Ochtendmist op Madeira

Ochtendmist op Madeira

Valle dei Templi, Sicilië

Valle dei Templi, Sicilië

Sprookjesachtige panden in Key West

Sprookjesachtige panden in Key West, Florida

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Thomas Oosterhof naar:

info@tenzingtravel.nl

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.