• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Een rondreis Australië: auto of camper?

Vaak bereikt ons de vraag of u nu moet kiezen voor een auto of toch voor een camper. Wat de totale kosten betreft is er nauwelijks verschil. Dit maakt de keuze dus niet makkelijker. Daarom hebben wij hieronder de sterke punten van beide vormen van vervoer voor u op een rijtje gezet.

Overnachtingen

Met de auto in Australië

Met een autoreis Australië bepaalt u zelf in welke accommodatie u verblijft: toeristenklasse, middenklasse, eersteklasse, bed & breakfasts of bijzondere lodges of een combinatie. Bovendien beschikt u over een eigen douche en toilet, terwijl deze faciliteiten bij campers vaak beperkt zijn. Wij raden u aan om in het hoogseizoen de hotels vooraf te reserveren, vanuit Nederland of als u al in Australië bent.

Met de camper in Australië

Kiest u voor een camperreis Australië dan overnacht u op aangewezen aanwezige kampeerterreinen. U kunt ter plaatse gemakkelijker beslissen of u ergens een nachtje langer wenst te blijven, daardoor bent u zeer flexibel. Wij raden u aan om in het hoogseizoen de kampeerterreinen vooraf te reserveren, vanuit Nederland of als u al in Australië bent.

Bagage

Met de auto in Australië

Als u met de auto reist kunt u meer bagage meenemen met de auto (afhankelijk van de gekozen klasse) dan met de camper.

Met de camper in Australië

Reist u met een camper door Australië dan reist u met uw eigen huis op wielen, u heeft dus altijd uw spullen bij de hand. De bagageruimte is echter wel beperkt. Wij adviseren dan ook om reistassen mee te nemen in plaats van (harde) koffers, zodat u deze makkelijker na het uitpakken kunt opbergen in uw camper.

Op de plaats van bestemming

Met de auto in Australië

Als u met de auto reist en u kiest voor een accommodatie in de bebouwde kom, kunt u makkelijker de bezienswaardigheden ter plaatse bezoeken, eventueel zelfs te voet. Wanneer u op uw bestemming bent aangekomen en u wilt nog even een ritje maken of met de auto naar een restaurant gaan, is dit makkelijker te realiseren dan met een camper, die weer rijklaar moet worden gemaakt.

Met de camper in Australië

Reist u met een camper door Australië kunt u op uw bestemming zelf uw (eenvoudige) maaltijden bereiden, een aantrekkelijke kostenbesparing, zeker wanneer u de camper voor langere tijd huurt en/of met kinderen reist. Ook bent u meer in de natuur en geniet u van het buitenleven. Het sociale contact dat u op zult doen met kamperen is enorm groot. De mensen zijn zeer vriendelijk en geïnteresseerd. Daar komt bij dat veel gepensioneerde ‘Aussies’ vaak maanden met een camper door hun eigen land trekken en vol zitten met verhalen.

Rijden met een auto/ camper

Met de auto in Australië

Het rijden in een huurauto is niet anders dan u thuis bent gewend, terwijl een camper gezien de lengte en breedte toch even wennen is. De afstanden die u per dag kunt afleggen zijn iets groter met de auto dan met de camper omdat u vaak iets sneller kunt rijden (al blijft u gebonden aan de maximum snelheid).

Met de camper in Australië

Het is even wennen aan de grootte van de camper, maar Australië is zeer geschikt om met een camper te bereizen. De meeste wegen zijn breed, de parkeerplaatsen vaak groot. De campers zijn van goede kwaliteit, voorzien van stuurbekrachtiging en sommige campers zijn een automaat.

Reizen met kinderen

Met de auto in Australië

Reizen met een auto is ideaal wanneer u met kinderen reist, omdat ze altijd direct achter u in de auto zitten.

Met de camper in Australië

Wanneer u een camperreis Australië maakt met uw kinderen, hebben deze meer bewegingsvrijheid dan achterin de auto (mits u natuurlijk het juiste type uitkiest).

 

 

Onze tips voor uw auto- of camperreis Australië

Wanneer u uw route zelf samenstelt, houd dan rekening met:
- Afstanden:
Afstanden in Australië zijn groot en ook zult u veelvuldig door bergachtige streken rijden, hetgeen van negatieve invloed is op het aantal kilometers dat u per dag kunt afleggen. Ga bij het plannen van uw reis uit van ongeveer 400 kilometer per dag.
- Rust:
Wilt u wat rust inbouwen zorg dan om niet meer dan 400 kilometer per dag te rijden. En het is ook verstandig ergens twee of meer overnachtingen in dezelfde plaats te kiezen. Zo kunt u net wat meer van de omgeving zien of lekker uitrusten van een niet-rijdag!
- Verkeersborden:
Er zijn in Australië veel verkeersborden die waarschuwen voor overstekend wild.
- Beperkte tankstations:
Er zijn niet altijd evenveel tankstations langs de weg. Het is aan te raden om voordat u in uw auto of camper stapt, in te schatten waar u zult gaan tanken. Op de wegenkaarten staan de tankstations veelal aangegeven.
- Wild:
Zodra de schemering inzet en het donker begint te worden, komen veel diersoorten juist tot leven. Wij raden u aan om te zorgen dat u uiterlijk rond 17.00 uur op uw plaats van bestemming aankomt.
- Onverharde wegen:
In Australië zijn veel ongerepte natuurgebieden met vaak niet-geasfalteerde wegen. Wij raden aan om een 4-WD te huren als u van plan bent om door deze gebieden te rijden.


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

please chat with me