• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Veelgestelde vragen bij camperhuur

Het boeken van een camper vergt een hoop uitzoekwerk en roept waarschijnlijk een boel vragen op.
Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.
Staat uw vraag er niet tussen of heeft u ons advies nodig, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

Welke informatie is bij het boeken van een camperreis noodzakelijk?

Bij het boeken van een camperreis dient u op te geven welke categorie camper u wilt boeken en eventueel een alternatieve categorie. Daarnaast ontvangt Tenzing Travel graag de informatie over het aantal personen: aantal volwassenen en aantal kinderen.
Uiteraard dient bij het maken van een boeking de informatie over het ophaal- en inleverstation te worden vermeld, de ophaal-en inleverdatum, eventuele pakketten die u wilt bijboeken (indien van toepassing), welke regio’s u wilt bezoeken (vanwege meerprijs bij bepaalde regio's) en de gewenste verzekeringspakketten.

Wat zijn flextarieven?

Flextarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod; bij een hoge vraag stijgt de prijs, bij een groot aanbod is de prijs laag.

Hoe worden de flextarieven berekend?
Flextarieven dalen echter vrijwel nooit. Maar het is belangrijk te weten dat vroeg boeken hier zeker loont, want u profiteert dan optimaal van de beste prijzen!

Hoe kijk ik welk tarief van toepassing is?
De flextarieven worden door Tenzing Travel wekelijks aangepast en via onze website kunt u voor de maatschappijen die flextarieven hanteren, de prijs automatisch berekenen.

Kan ik het eigen risico volledig afkopen?

Veel camperverhuurmaatschappijen bieden een mogelijkheid om het eigen risico gedeeltelijk af te kopen, echter dit is veelal niet het volledige eigen risico. Tenzing Travel biedt u de mogelijkheid om het eigen risico op camperhuur volledig af te kopen via de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Mocht er ter plaatse iets gebeuren dan wordt u wel doorbelast voor het eigen risico door de camperverhuurder op uw creditcard, alleen krijgt u dan achteraf de onkosten terug van Allianz Global Assistance, door middel van het indienen van de schade.

Wat is de prijs van deze verzekering?
De prijs van deze Afkoop Eigen Risico Verzekering bedraagt € 8,- per dag. De maximale dekking van het eigen risico bedraagt: € 6.000,- Mocht u deze verzekering af willen sluiten, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit bij het maken van een boeking op te geven.

Hoe wordt het aantal huurdagen berekend?

Verschillende verhuurmaatschappijen hanteren een systeem van dagprijzen die variëren per seizoen. Binnen dit systeem bestaan weer twee methoden: ofwel is de ophaaldag bepalend voor alle huurdagen (Maui en Britz in zuidelijk Afrika) of worden de huurdagen bij overschrijding van een seizoen apart berekend (Moturis, Road Bear, Fraserway, Go West/Owasco, Go North, KEA Australië, Maui Australië, Nieuw-Zeeland en United Nieuw-Zeeland, Alpha, KEA Zuid-Afrika en Namibië). Bij de flextarieven is de ophaaldag altijd bepalend voor de dagprijs. Verschillende maatschappijen hanteren na een bepaald aantal dagen een nieuw flextarief.

Wat zijn lokale belastingen?

Voor camperreizen in Amerika en Canada worden lokale belastingen voor alle bedragen die u in Nederland en ter plaatse betaalt, berekend. Voor camperreizen in Australië, Nieuw-Zeeland en zuidelijk Afrika zijn alle lokale belastingen bij de huurprijs en extra's inbegrepen.

Hoeveel personen mag ik in een camper vervoeren?

In de bestuurderscabine kunnen altijd maximaal twee personen zitten, de bestuurder en een passagier. De overige personen, de passagiers, kunnen achterin plaats nemen. Bij campers met een doorgang tussen cabine en woongedeelte zitten de passagiers in het woongedeelte, bij Truck Campers met een opbouw en de 4-Wheel Drive campers zitten de passagiers achterin de bestuurderscabine, maar nooit in het woongedeelte.

Hoeveel bedragen de achterlatingskosten?

De achterlatingskosten worden bij de verschillende verhuurmaatschappijen beschreven.

Hoeveel bedraagt de kampeeruitrusting?

Deze kosten, die per persoon worden berekend, worden beschreven bij de verschillende verhuurmaatschappijen.

Kan ik campingstoelen en campingtafels huren?

Bij camperhuur in zuidelijk Afrika zijn de campingstoelen inbegrepen bij de huurpijs. Bij camperhuur in Australië en Nieuw-Zeeland bieden alle verhuurmaatschappijen de mogelijkheid om lokaal een campingtafel en campingstoelen te huren. Bij camperhuur in Amerika en Canada eveneens, echter niet bij Cruise America en Cruise Canada. De extra kosten worden vermeld bij de verschillende verhuurmaatschappijen.

Hoe werkt de transfer naar het verhuurstation?

Afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij kunt u een transfer reserveren vanaf de luchthaven, een geselecteerd hotel bij de luchthaven of een stadshotel. Ook voor de terugreis kan dit. U dient contact op te nemen met het verhuurstation op de dag voor u de camper ophaalt om een definitieve tijd af te spreken. De terugreistransfer is altijd op vastgestelde tijden, afhankelijk van de inlevertijd die de maatschappij voorschrijft. In sommige gevallen zijn extra kosten verbonden aan de transfers. Dit wordt dan in de voorwaarden van de betreffende camperverhuurmaatschappij vermeld.

Kan ik de camper ophalen op de dag van aankomst?

In Amerika en Canada is dit nooit toegestaan en dient u altijd één hotelovernachting te boeken voor u de camper ophaalt. In Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika bestaat deze verplichting niet, maar Tenzing Travel adviseert u één of meerdere hotelovernachtingen te boeken voor u met uw camperreis begint. Het kost altijd een paar dagen voor u aan de nieuwe tijdszone gewend bent geraakt. Met onze Sleep & Drive aanbieding bieden wij u een korting van maximaal €100,- op de eerste overnachting na aankomst.

Kan ik tussen bestuurderscabine en woonruimte lopen?

Bij motorhomes, dus grotere campers en de campervans, is dit mogelijk en bestaat er een verbinding tussen deze cabines. Bij Truck Campers is dit niet mogelijk omdat deze bestaan uit een 'pick-up' met camperopbouw. Bij de 4-Wheel Drives in zuidelijk Afrika spreken wij zelfs niet van een woonruimte, omdat u slaapt in de daktenten.

Moet ik de camper voor het inleveren schoonmaken?

De camper moet voor het inleveren van binnen en buiten worden schoongemaakt en de tanks van het afvalwater moeten zijn geleegd. Er worden extra kosten in rekening gebracht als de camper niet schoon wordt ingeleverd.

Mag ik op alle wegen rijden?

Alle verhuurmaatschappijen hebben beperkingen die per maatschappij worden beschreven. Zo gelden niet alleen beperkingen voor niet-officiële wegen, maar gelden voor bepaalde categorieën ook beperkingen wat betreft ongeplaveide wegen.


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

please chat with me