Begin > Afrika > Zuid-Afrika
Dit is het nieuwe Kuoni-label van ons team van reisspecialisten voor Afrika
Kuoni wordt Tenzing Travel: specialisten in verre reizen
  1. Overzicht
  2. Landeninfo
  3. Reizen
  4. Hotels

Over Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika bieden wij u verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen: rondreizen, zowel met de auto als in privé-verband, natuurarrangementen, een wandelsafari, camperreizen, hotels, lodges en game reserves. Vraag nu uw reisplan aan voor uw vakantie naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten staan klaar om u de vakantie van uw leven te bezorgen.


Onze reizen in Zuid-Afrika


In Zuid-Afrika bieden wij verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen. U kunt een van onze vaste rondreizen kiezen, zowel in groepsverband als met de auto. Ook kunt u daarbij nog kiezen of u zelf wilt rijden of dat u u laat rijden door een privé-chauffeur
Onze rondreizen in Zuid-Afrika zijn zeer gevarieerd en veelal inclusief excursies en eventuele safari's.
Bekijk alle reizen in Zuid-Afrika >


De mensen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wonen meer dan 44 miljoen mensen. Hoe verschillend ook in uiterlijk en tradities, u wordt met een brede glimlach verwelkomd.

De natuur van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een zeer varierend landschap en er zijn talrijke natuurparken met zowel wilde dieren, zoals de Big Five en bijzondere vogelsoorten, waar u diverse safari's en gamedrives kunt maken.

Op safari gaan in Zuid-Afrika

Op safari gaan is wellicht een van de meest bijzondere ervaringen van uw vakantie in Zuid-Afrika. Het woord 'safari' is afkomstig uit het Arabisch en betekent 'reis'. Het is een tocht door een of meer natuurparken om dieren in het wild op te sporen, te observeren, te filmen en te fotograferen. We bieden ook diverse 'game drives' aan: dit zijn tochten van een paar uur waarbij u op zoek gaat naar wild.
Het safarivoertuig verschilt in grootte en aantal zitplaatsen, en is meestal niet voorzien van een dak en ramen. Naast de ranger (chauffeur) gaat er vaak een 'tracker' (spoorzoeker) mee, die voorp zit. Deze is onmisbaar vanwege zijn kennis van de bush en zijn vermogen dieren van verre te zien. In Zuid-Afrika zijn er privé-wildparken. Waar u in de nationale en regionale parken gehouden bent aan de bestaande wegen, mag uw gids in de privé-wildparken van de paden afwijken.


Praktische Informatie Zuid-Afrika

Tijdsverschillen Zuid-Afrika

Tijdens onze zomertijd (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika.

Feestdagen Zuid-Afrika

Nationale feestdagen van Zuid-Afrika zijn:
• Mensenrechtendag: 21 maart
• Vrijheidsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de Jeugd: 16 juni
• Erfgoeddag: 24 september
• Dag van de Verzoening: 16 december
• Kerstmis: 25 december
• Goodwill Day: 26 december
Daarnaast kent Zuid-Afrika wisselende (christelijke) feestdagen zoals Pasen, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Taal in Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kunt u prima terecht met Engels. In Zuid-Afrika worden verder diverse talen gesproken: Afrikaans, Engels, iNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Siswati, Tshivenda en Xitsonga.
Enkele woorden Afrikaans:
• Aartappelskyfies: patat
• Baaikostuum: badpak
• Bababroeikas: couveuse
• Bakkie: pick-uptruck
• Beeldradio:  televisie
• Hysbak: lift
• Inkopies: boodschappen
• Mengeldrankie: cocktail

Geldzaken Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika betaalt u met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- =  ZAR 14,89 (ZAR 1 =  €0,06). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/.
Creditcard:

Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u tevens met uw creditcard betalen. Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur en voor hotels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.
Pinnen:
Ook kunt u pinnen tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Let u er wel op dat de geldautomaat vorozien is van een Maestro- of Cirrus-teken.
N.B.: Benzinestations rekenen uitsluitend af in contant geld.

Paspoort & visum Zuid-Afrika

Voor een rondreis in Zuid-Afrika dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig indien u maximaal 90 dagen verblijft.

Hotels Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kunt u in diverse vormen van accommodaties overnachten: guesthouses, game reserves met lodges, chalets en of luxe safaritenten, restcamps en kampeerterreinen. Als u een camperreis maakt door Zuid-Afrika raden wij aan om op de aangewezen kampeerterreinen te overnachten. Vrij kamperen is ongebruikelijk.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Zuid-Afrika


Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u prima eten. Ook in de meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants waar u terecht kunt voor een (eenvoudige) maaltijd. Alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. Er zijn fast foodketens en take-aways; ook verkopen bezinestations vaak eenvoudig 'meeneem-etes'.

Zuid-Afrikaanse wijnen
U kunt in Zuid-Afrika uitstekende wijnen drinken. In de omgeving van de Wijnroute, in het zuiden van Zuid-Afrika, liggen diverse wijnboerderijen zoals Stellenbosch en Franschhoek, waar u op bezoek kunt gaan en zich kunt versmaden aan de overheerlijke wijnen. Probeert u ook eens het drankje Amarula, een typisch Zuid-Afrikaans likeurtje.

Klimaat in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ligt in onze zomermaanden tussen de 16-21°. In onze wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20-26°. De meeste regen kunt u in Zuid-Afrika tussen november en maart verwachten.
In de avonden kan het flink afkoelen, ondanks dat het een warme dag is geweest.

Lokaal vervoer Zuid-Afrika

Vervoer in de steden: In de grote steden hebben de grotere hotels vaak een eigen shuttle-dienst naar en van de luchthaven. Daarnaast kunt u in de grote(re) steden het beste gebruikmaken van een taxi. Taxi's staan meestal gereed en zijn relatief goedkoop.
Interlokaal: Indien u geen auto of camper heeft gehuurd, zult u meestal per vliegtuig, auto of (mini)bus naar uw volgende bestemming reizen.

Reizen Zuid-Afrika

Onderstaande reizen zijn voorbeeldreizen. U kunt ze boeken zoals ze beschreven staan, of u kunt ze als basis nemen voor uw reis en bij ons aangeven wat u anders wilt.
Gevonden reizen: Toon mij de volgende categorie →

Hotels Zuid-Afrika

Een greep uit ons aanbod van hotels en andere accommodaties


Informatiedagen
AfrikaKomende presentaties:

Bezoek onze informatiebijeenkomsten in de Kuoni/Tenzing Travel Shop. Onze reisspecialisten informeren u uit eigen reiservaring en brengen u talloze 'insiders tips'. Meer info.

Tanzania & Kenia

Datum: 19-09-2015 / Aanvang: 11:00 uur
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon:
Aantal personen:

Zuid-Afrika

Datum: 19-09-2015 / Aanvang: 13:00 uur
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon:
Aantal personen:

Mauritius, Seychellen, La Réunion & Madagascar

Datum: 19-09-2015 / Aanvang: 15:00 uur
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon:
Aantal personen:

 

REISVERHALEN

Laat u inspireren door reisverhalen over Zuid-Afrika van onze reisspecialisten, lokale vertegenwoordiging en onze reizigers.
 

Onze reisspecialisten

"Zuid-Afrika is een perfecte bestemming voor een veelzijdige reis!"

Onze reizigers

"Voordat we in het Krugerpark waren, zagen we al 4 cheeta's!"

Onze lokale agent

"Op deze manier is sightseeing een hele andere gewaarwording!"