Duurzaam reizen

Als reisorganisatie houden wij bij het samenstellen van onze reizen rekening met mens, milieu, natuur en cultuur; zodat de reis niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar zodat ook komende generaties van alle mooie bestemmingen in de wereld kunnen genieten.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Better Holidays

Als actief lid van het platform Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO) houden wij bij het samenstellen van onze reizen rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan reizen die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar juist ook voor de lokale bevolking.

Wat kunt u doen?

  • Kies voor een directe vlucht. Hiermee stoot u minder CO2 uit dan met een vlucht met overstap.
  • Kies voor het reizen per trein in plaats van voor binnenlandse vluchten.
  • Ga met een lokale gids op pad, koop uw souvenirs op de markt en strijk neer voor een verkoelend drankje op een terras van een lokale ondernemer. Zo zorgt u dat ook de lokale bevolking profiteert van uw reis.
  • Verblijft u meerdere nachten in een hotel? Gebruik uw handdoek dan meer dan één keer.
  • Compenseer voor de CO2 van uw vlucht.
  • Boek (ter plaatse) geen dieronvriendelijke excursies, zoals ritjes op een olifant.