Rondreis Afrika

Wij willen dat uw rondreis door Afrika een reis wordt om nooit te vergeten. Ervaar Afrika als geen ander; maak spannende game drives op zoek naar de Big Five, ontmoet authentieke stammen en overnacht in romantische lodges midden in de natuur.

Miranda Schoone
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Afrika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Masai Mara

Onze bestemmingen voor een rondreis door Afrika

Bent u al eens op rondreis door Afrika geweest? Dit betoverende continent biedt prachtige bestemmingen, zoals Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië en Botswana. Het is een continent vol rijke culturen en een schat aan historische verhalen en adembenemende landschappen. Van eeuwenoude monumenten, tot uitgestrekte savannes, bijzondere steden en de mooiste kusten. En wat dacht u van het wildlife? Tijdens een rondreis door Afrika mag een safari niet ontbreken. De reisspecialisten van Tenzing Travel kunnen met uw inbreng en alle wensen die u heeft, de ideale rondreis door Afrika met u plannen. Op deze manier kunt u zorgeloos op reis zonder ook maar iets van dit unieke continent te missen. Laat uw Afrikaanse ontdekkingsreis beginnen bij Tenzing Travel.

Rondreis Afrika op maat

Krijgt u al zin in een prachtig (safari) avontuur in Afrika? Wij stellen met passie een op maat gemaakte rondreis voor u samen, helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen. Bekijk onze voorbeeldreizen en laat u vooral ook nog inspireren door onze blogs over Afrika, waarin we tips, bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen.

Uitgelichte reisblogs Afrika

Onze bestemmingen in Afrika

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Afrika

  • Over onze reizen
  • Algemene informatie

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Afrika

Wilt u een realistisch reisplan vol verrassingen? Dan kunt u bij Tenzing Travel terecht voor een volledig gepersonaliseerd reisplan. Bij ons staat kwaliteit bovenaan. Wij luisteren naar al uw wensen en uw rondreis naar Afrika zal altijd aan de volgende voorwaarden voldoen:

Comfortabele huurauto (all inclusive)

Bij het huren van een auto zorgen we ervoor dat uw huurauto volledig inclusief is, zonder extra kosten voor verzekeringen of belastingen. Zo kunt u zonder zorgen en met vertrouwen rondrijden in Afrika! Een huurauto is namelijk van onschatbare waarde tijdens uw rondreis door Afrika. We begrijpen het belang van veiligheid en comfort tijdens uw reis.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Een rondreis door Afrika is pas echt compleet als u op elke plek genoeg tijd heeft om te genieten van uw omgeving. Daarom zorgen we er bij Tenzing Travel voor dat alle afstanden tussen de bestemmingen goed gepland zijn. Op deze manier kunt u genieten, zonder al te lange reistijden.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel verzorgen wij het gehele administratieve en operationele proces. Zo kunt u ervan uitgaan dat de planning volledig naar uw wens is. Onze reisspecialisten luisteren goed naar uw wensen en met hun kennis en ervaring zijn zij in staat om u de optimale reiservaring te bieden. Heeft u tijdens uw reis vragen? Wij zijn altijd 24/7 bereikbaar voor alles wat u wilt weten.

Overnacht op A-locaties

Tijdens uw rondreis naar Afrika kunt u de mooiste A-locaties verwachten om te verblijven. Zo kunt u overnachten in luxe lodges in wildreservaten, op savannas, in historische boerderijen op het platteland of in sfeervolle guesthouses in bruisende steden. Bij Tenzing Travel geloven wij dat een slaapplek een belangrijke aanvulling en terugvalbasis is tijdens uw rondreis naar Afrika.

Veelgestelde vragen

Welke talen worden er gesproken in Afrika?

Hoewel er rond de 2000 inheemse talen in Afrika gesproken worden, spreken ze in Afrika op de meeste plekken Engels, Frans of Arabisch. Dit zijn echter niet de 3 meest gesproken talen in Afrika. De top 5 meest gesproken talen in Afrika zijn:

Swahili
Arabisch
Frans
Hausa
Yoruba en Oromo

Met welke valuta wordt er betaald in Afrika?

Zoals er tal van landen zijn in Afrika zijn er ook veel verschillende munteenheden waarin wordt betaald. Na het samenstellen van uw droomreis door Afrika is het daarom belangrijk om op te zoeken met welke valuta ze in de gekozen landen betalen.

Houd er rekening mee dat niet alle winkels en restaurants creditcards accepteren, dus het is verstandig om ook wat contant geld op zak te hebben. Verder is het raadzaam om uw bank of creditcardmaatschappij op de hoogte te stellen van uw reisplannen, om te voorkomen dat uw kaart geblokkeerd wordt vanwege verdachte activiteiten in het buitenland.

Welke reisdocumenten heb ik nodig tijdens een rondreis in Afrika?

Voor een rondreis door Afrika heeft u een geldig paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na uw geplande vertrekdatum. Nederlandse en Belgische paspoorthouders kunnen voor een verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum naar Zuid-Afrika reizen.

Bij aankomst in Afrika moet u  in het bezit zijn van een retourticket of ticket naar uw volgende bestemming. Daarnaast kan er gevraagd worden naar bewijs van voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en eventuele bewijzen van accommodatie.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis in Afrika?

Voor informatie over gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw rondreis naar Afrika raden wij u aan contact op te nemen met een specialist. U kunt voor uw rondreis door Afrika advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nl, KLM Health Services, uw huisarts of de GGD.

Wat kost een rondreis door Afrika?

De kosten van een rondreis door Afrika hangen af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het transportmiddel. Omdat wij alle reizen op maat maken, vragen wij u om contact op te nemen met onze reisspecialisten voor een goede prijsindicatie.

Op de relevante reispagina’s vindt u een meer specifieke indicatie van de kosten.

Met welke tijdzones moet ik rekening houden in Afrika?

In Afrika zijn 4 verschillende tijdzones: -1 uur tijdsverschil met Nederland, 0 uur tijdsverschil met Nederland, +1 uur tijdsverschil met Nederland en +2 uur tijdsverschil met Nederland.

Wat is de beste periode voor een rondreis door Afrika?

De beste periode voor uw rondreis door Afrika hangt af van uw wensen en voorkeuren. De beste reisperiodes om naar Zuid-Afrika te gaan zijn maart en april (najaar) en september en oktober (voorjaar). Maar door de overvloedige zonneschijn is elk jaargetijde in feite geschikt. Wilt u juist liever op vakantie dan kunt u het beste kiezen voor de periode tussen juni en september, aangezien het in deze periode weinig regent.

Om te kijken wat de beste reisperiode is voor uw ideale reis, kunt u contact opnemen met één van onze reisspecialisten.