The Ultimate South Africa Experience

24-daagse autoreis

In Zuid-Afrika kunt u niet alleen in één reis pinguïns, walvissen, leeuwen, olifanten en luipaarden spotten, maar daarnaast nog zoveel meer doen; van wijn proeven in Stellenbosch tot een bezoek brengen aan indrukwekkend Robbeneiland!


In Stellenbosch heb ik genoten van de lekkerste wijntjes die ik ooit heb gehad, echt een aanrader!

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Olifanten in Kruger National Park

Olifanten in Kruger National Park

Overzicht van Kaapstad

Overzicht van Kaapstad

Wijngaarden in Stellenbosch

Wijngaarden in Stellenbosch

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Nijlpaard in St Lucia

Nijlpaard in St Lucia

In de spotlights

Nijlpaarden en krokodillen spotten

Heeft u al altijd al eens nijlpaarden en krokodillen van dichtbij willen zien? Dan is dit uw kans! Deze dieren laten zich hier namelijk maar al te graag zien. Stap bij St. Lucia de boot op en vaar door de mangrovebossen bij de lagune op zoek naar deze bijzondere dieren. Geniet van hoe de nijlpaardfamilies bij elkaar in het water staan en de krokodillen heerlijk in de zon liggen te slapen.

Kamperen in de wildernis

Hoort u daar een nijlpaard knorren? En is dat het gelach van een hyena? Dat is het magische van het slapen in een tent in Afrika. Verspreidt over het terrein heeft u vanaf het zwembad en uw eigen veranda bij het Rukiya Safari Camp een prachtig uitzicht op de rivier waar deze dieren leven. En in het Wild Rivers Private Nature Reserve heeft u ook de kans zebra’s, krokodillen en giraffen te spotten. Hoe fantastisch is dat?

Hoogtepunten
 • Verblijf in sfeervolle en kleinschalige guesthouses
 • Bezoek het Robbeneiland in Kaapstad
 • Spot nijlpaarden en krokodillen in St. Lucia
 • Overnachten in een tented lodge in een prachtig natuurgebied
 • Kans om walvissen, pinguïns, leeuwen en olifanten te spotten in één reis
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele middenklasse auto (all-inclusive)
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Excursies
 • Prijs & info

Om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien, hebben wij een route samengesteld waarbij u geen hoogtepunt hoeft te missen en geen dag hetzelfde is. U ziet wilde dieren, bewondert het natuurschoon van Zuid-Afrika, maar bezoekt ook de bruisende stad Kaapstad. Tijdens deze reis vliegt u van Durban naar Port Elizabeth om een lange afstand te overbruggen. Zo behoudt u een rustig tempo gedurende uw vakantie. De wegen in Zuid-Afrika lenen zich uitstekend om met een huurauto op pad te gaan en zo u blijft u bovendien lekker zelfstandig.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

De skyline van Johannesburg

De skyline van Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u met de shuttleservice naar uw hotel nabij de luchthaven.

U verblijft in InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport Hotel - Johannesburg
Inclusief ontbijt
Dag 2

Johannesburg - Hazyview/Nelspruit

Blyde River Canyon, aan de Panorama Route

Blyde River Canyon, aan de Panorama Route

Met de shuttle service van het hotel reist u naar de luchthaven waar u de huurauto ophaalt. Daarna reist u naar Hazyview. De uitvalsbasis voor uw bezoek aan de Panoramaroute. De Panorama-route staat bekend om de talrijke watervallen en spectaculaire uitzichten over de Blyde River Canyon, de unieke heuvels van Three Rondavels en het Laagland.

U verblijft in Rissington Inn - Hazyview
Inclusief ontbijt
Dag 3

Vrije dag Hazyview

Graskop Gorge Lift aan de Panorama Route

Graskop Gorge Lift aan de Panorama Route

Tijd om de prachtige natuur van Hazyview te gaan ontdekken. Wandel over houten vlonderpaden om de Graskop Kloof van dichtbij te zien. Maar u kunt hier ook raften, quadrijden en een ballonvaart over de vallei maken.

U verblijft in Rissington Inn - Hazyview
Inclusief ontbijt
Dag 4

Hazyview/Nelspruit - Panoramaroute - Hoedspruit

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

Vandaag gaat u op weg naar een bijzonder verblijf; u overnacht in een safaritent. Ga vroeg op pad en neemt de tijd om de prachtige Panoramaroute te ontdekken. Uw startpunt is Hazyview en via de R535 en R532 rijdt u over slingerende wegen door de bergen. De weg is goed, maar trekt u er wel extra reistijd voor uit.

U verblijft in Rukiya Safari Camp- Hoedspruit
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 5

Vrije dagen Hoedspruit

Luipaard

Luipaard

U kunt voor deze dag 1 of 2 gamesdrives bijboeken daarnaast is het ook mogelijk om zelf met uw auto op zoek te gaan naar dieren in Kruger National Park.

U verblijft in Rukiya Safari Camp- Hoedspruit
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 6

Hoedspruit - Krugerpark

Een buffel met vogel in Krugerpark

Een buffel met vogel in Krugerpark

Vandaag rijdt u naar het bekende Krugerpark, waar u op zoek gaat naar de Big Five. Bij de Paul Kruger Gate gaat u het park binnen en wie weet spot u de eerste dieren al.

U verblijft in Rhino Post Safari Lodge - Krugerpark
Inclusief volpension en game drives
Dag 7

Krugerpark - Eswatini

Lokale bevolking in eSwatini

Lokale bevolking in eSwatini

U gaat vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag. U verlaat Zuid-Afrika en rijdt naar het koninkrijk Eswatini. Dit is een onafhankelijk land, voorheen bekend als Swaziland, is ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. In Eswatini ziet u tal van stalletjes met allerlei handwerk. U 'proeft' hier echt een andere cultuur.

Vertrekt u op tijd uit het Krugerpark, het eerste gedeelte van de route rijdt u namelijk nog een deel door het park en wie weet spot u nog wilde dieren. U verlaat het Krugerpark bij de Malelane Gate en rijdt dan naar eSwatini. Ook de grensovergang bij eSwatini kan soms enige tijd in beslag nemen. U heeft voor eSwatini geen visum nodig. Houdt u er wel rekening mee dat de ‘gate’ van eSwatini voor het donker (circa 16.00 uur) sluit.

U verblijft in Mlilwane Rest Camp - eSwatini/Swaziland
Inclusief ontbijt
Dag 8

Eswatini - St. Lucia

Krokodillenpoot in St Lucia

Krokodillenpoot in St Lucia

Na het ontbijt rijdt u verder door eSwatini. U komt Zuid-Afrika weer binnen en rijdt naar St. Lucia, gelegen in het iSimangaliso Wetland Park. Dit is een moerasgebied waar u op zoek kunt gaan naar nijlpaarden, krokodillen en bijzondere vogels.

U verblijft in Avalone Guest House - St Lucia
Inclusief ontbijt
Dag 9-10

Vrije dagen St. Lucia

Nijlpaard in St Lucia

Nijlpaard in St Lucia

Een activiteit die u niet mag missen in St. Lucia  is de ‘Hippo & Croc tour’, stap aan boord van de boot en laat u verbazen over de grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. Bezoek de craftmarket waar u misschien wel dat ene leuke souvenir op de kop tikt. Koop ook een vers geschilde ananas als tussendoortje, want naast nijlpaarden staat het dorp bekend om deze gele tropische vrucht. Bent u in het juiste seizoen in St. Lucia gaat u dan mee op een tour om walvissen te spotten of om schilpadden eieren te zien leggen. Wildspotten kan ook tijdens een safari in het iSimangaliso Wetlandpark en het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve.

U verblijft in Avalone Guest House - St Lucia
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursie:

Hippo & Croc tour - St Lucia

Dag 11

St. Lucia - Umhlanga

Umhlanga Rocks

Umhlanga Rocks

Langs de kust van de Indische Oceaan vervolgt u de reis naar de Dolphin Coast. Als u heel vroeg vertrekt, heeft u tijd om onderweg een laatste bezoek te brengen aan het Hluhluwe Umfolozi National Park. U verblijft in kustplaats Umhlanga Rocks.

U verblijft in Canelands Beach Resort - Durban/Dolphin Coast
Inclusief ontbijt
Dag 12

Umhlanga - Port Elizabeth - Addo National Park

Een speels olifantje in Addo Elephant National Park

Een speels olifantje in Addo Elephant National Park

In ca 20 minuten rijdt u naar de luchthaven van Durban. Hier levert u de huurauto in en maakt u zich klaar voor de vlucht naar Port Elizabeth. Na aankomst in Port Elizabeth haalt u de huurauto op en rijdt u richting het Addo Elephant National Park, dat bekend is vanwege de grote populatie olifanten. Het is ca 1 uur rijden naar uw guesthouse.

U verblijft in Woodall Country House & Spa - Addo Elephant Park
Inclusief ontbijt
Dag 13

Vrije dag Addo Elephant Park

Uitzicht Addo Elephant Park

Uitzicht Addo Elephant Park

Vandaag staat de gehele dag in het teken van het Addo Elephant National Park. U kunt van zonsopkomst tot zonsondergang in het park verblijven en op zoek gaan naar de kuddes olifanten die er verblijven. Dit kunt uw doen met uw eigen huurauto, maar het is ook mogelijk om een safari te boeken met een ranger. 

Zelf rondrijden met de auto is goed te doen. Bij de ingang van het park krijgt u een kaart met de diverse routes. Neem uw lunch mee en nuttig deze bij de aanwezige picknickplaatsen. Uiteraard kunt u alleen picknicken op de aangegeven omheinde locaties die u op de kaart vindt. Addo heeft namelijk een indrukwekkende populatie leeuwen, luipaarden en andere wilde dieren die u liever van een afstand bekijkt…

U verblijft in Woodall Country House & Spa - Addo Elephant Park
Inclusief ontbijt
Dag 14

Addo National Park - Knysna

De lagune van Knysna

De lagune van Knysna

Vandaag maakt u kennis met de Tuinroute. Deze begint iets voorbij Port Elizabeth. De Tuinroute kent lange zandstranden, diepe baaien, heldere lagunes en woeste kliffen die steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet. Maak vandaag vooral een stop in het Tsitsikamma National Park en wandel langs de ruige rotskust. Daarna rijdt u via de mondaine badplaats Plettenberg Bay naar het gezellige Knysna.

U verblijft in Hide Away Guesthouse - Knysna
Inclusief ontbijt
Dag 15

Vrije dag Knysna

Uitzicht over Knysna

Uitzicht over Knysna

Een dag om te genieten van het stadje Knysna of om bijvoorbeeld over de lagune te varen en het natuurgebied Knysna Heads te bezoeken.

U verblijft in Hide Away Guesthouse - Knysna
Inclusief ontbijt
Dag 16

Knysna - Oudsthoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Door het merengebied van Wilderness reist u naar George. Vanaf daar rijdt u over de Outeniqua-pas richting Oudtshoorn. Deze route verbindt George met Oudtshoorn en de Kleine Karoo. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan een struisvogelboerderij waar de regio rondom Oudtshoorn bekend om is. Naast struisvogels zijn de Cango-grotten, een van de mooiste grotten ter wereld, een populaire bezienswaardigheid.

U verblijft in La Plume Boutique Guest House - Oudtshoorn
Inclusief Ontbijt
Dag 17

Oudsthoorn - Hermanus

Springende walvis in Hermanus

Springende walvis in Hermanus

U kunt er vandaag voor kiezen om na het ontbijt door te reizen naar de volgende bestemming of deel te nemen aan een van de leukste excursies in Zuid-Afrika.

U verblijft in Windsor Hotel - Hermanus
Inclusief ontbijt
Dag 18

Hermanus - Stellenbosch

Wijngaard in Stellenbosch

Wijngaard in Stellenbosch

Deze ochtend is het mogelijk om nog een excursie te maken om walvissen te spotten. Met enig geluk komen ze heel dicht bij de boot, een unieke ervaring! Daarna rijdt u naar Stellenbosch. Ons advies is om niet de snelste route te volgen die uw GPS aangeeft. Maakt u een omweg via de R44, de kust is hier namelijk prachtig en u kunt een stop maken bij een pinguïnkolonie op een schilderachtige plek.

U verblijft in Bonne Esperance Guesthouse - Stellenbosch
Inclusief ontbijt
Dag 19

Vrije dag Stellenbosch

Wijnboerderij in Stellenbosch

Wijnboerderij in Stellenbosch

Deze dag heeft u de tijd om Stellenbosch te ontdekken, maak een wandeling door het charmante centrum. Maar ga ook zeker de omgeving om, hier vindt u vele wijnboerderijen waar u welkom wordt geheten voor een rondleiding en proeverij.

U verblijft in Bonne Esperance Guesthouse - Stellenbosch
Inclusief ontbijt
Dag 20

Stellenbosch - Kaapstad

Bo-Kaap in Kaapstad

Bo-Kaap in Kaapstad

Na het ontbijt kunt u meteen naar Kaapstad rijden. U kunt er ook voor kiezen om nog een kleine omweg te maken via Franschhoek (119 kilometer, ca 2 uur rijden excl stops).

U verblijft in Six on Scott Guesthouse - Kaapstad
Inclusief ontbijt
Dag 21-22

Vrije dagen Kaapstad

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Een van deze dagen kunt u een bezoek brengen aan Robbeneiland. Maar bezoek ook de Tafelberg voor een magnifiek uitzicht over de stad en omgeving. Dwaal door de kleurrijke buurt Bo-Kaap en ga lunchen of dineren bij een van de gezellige restaurants aan de V&A Waterfront. Een echte aanrader is het om een dagtour te maken naar Kaap de Goede Hoop. Dit is een route met alleen maar highlights zoals Chapman’s Peak en de pinguïns bij Simons Town.

Kaapstad heeft niet zoals de meeste grote steden één centrum. De stad heeft diverse leuke wijken met elk hun eigen uniek karakter.

U verblijft in Six on Scott Guesthouse - Kaapstad
Inclusief ontbijt

Boek deze optionele excursies:

Helikoptervlucht boven Kaapstad - Kaapstad

Koken in Kaapstad - Kaapstad

Dag 23

Kaapstad - Amsterdam

U rijdt aan het eind van dag naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U stapt ongetwijfeld met ontzettend veel mooie nieuwe herinneringen het vliegtuig in.

Dag 24

Aankomst Amsterdam

Einde van een geweldige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

DTP en Hepatitis A en B worden aangeraden. Voor Swaziland, het Krugerpark en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten in te nemen. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Klimaat

Zuid-Afrika heeft een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. Toch zijn er per provincie wel verschillen. De temperatuur langs de kust kan oplopen tot boven de 40°C en in de hooggelegen gebieden juist dalen tot ver beneden het vriespunt (-15°C).  De regen die zomers valt zijn vaak korte, heftige buien. Daarna komt de zon weer tevoorschijn.

Reisdocumenten

Op het moment van het samenstellen van het programma was voor alle opgenomen bestemmingen een geldig paspoort tot en met 30 dagen na terugkomst vereist. Doet u tijdens uw reis ook Swaziland aan? Dan moet uw paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit Afrika verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!
 
BELANGRIJK:
Vanaf 01 juni 2015 bent u verplicht om voor minderjarige kinderen een geboorteakte of gecertificeerde kopie van de geboorteakte mee te nemen. Reist u als enige biologische ouder met uw kind dan komt er een ouderverklaring van de niet-meereizende ouder bij. Na reservering ontvangt u van ons de benodigde informatie.

Tijdsverschil

In onze zomer is er geen tijdverschil met Zuid-Afrika, in onze winter is het 1 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999 ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vluchten met KLM vanuit Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele middenklasse auto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een tour door St. Lucia voor het spotten van nijlpaarden en krokodillen
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Verschillende maaltijden tijdens de reis
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema

Bijzonderheden

De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een rondreis naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Overzicht van Kaapstad