• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis China

Wat een rondreis China bijzonder maakt is de totaal andere cultuur, de grote verscheidenheid in landschappen en de indrukwekkende geschiedenis. Het ultieme gevoel van verbazing ervaart u als u bovenop de wereldberoemde Chinese Muur staat die oneindig door het uitgestrekte landschap krioelt.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar China compleet te maken.

Chinese Muur bij Mutianyu

Een bezoek aan de wereldberoemde Chinese Muur is iets dat u nooit zult vergeten! Dit imposante bouwwerk met fotogenieke wachttorens en kantelen bestaat een lengte van ongeveer 6700 kilometer en diende ooit om het Chinese Rijk te beschermen tegen de noordelijke nomaden. Het uitzicht is werkelijk fantastisch en biedt in ieder seizoen andere kleurschakeringen. Het stuk van de Chinese Muur bij Mutianyu ligt op ongeveer anderhalf tot twee uur rijden van Beijing en heeft een groene omgeving van naaldbomen en cypressen. Mutianyu is goed onderhouden en daardoor ook toegankelijker dan sommige andere stukken. Tijdens deze excursie gaat u met de kabelbaan naar boven, waarna u met uw gids een wandeling maakt van twee tot tweeëneenhalf uur.

Icons of Beijing

Bezoek alle iconen van Beijing-stad op één dag! Tijdens deze dagexcursie staan de bekendste cultuurmonumenten van de hoofdstad op het programma. U begint met het enorme Plein van de Hemelse Vrede, het symbolische hart van China en een plek waar mensen samenkomen. Het is het grootste openbare plein van de wereld, waar al vele historische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.  Volgende stop is de ernaast gelegen Verboden Stad, vanuit waar de Chinese keizers heersten over hun wereld. Het 9000 kamers tellende bouwwerk is een doolhof van binnenplaatsen, pleinen, ceremoniële hallen en gangen, waar 24 keizers in afzondering leefden gedurende bijna 500 jaar. Hierna staat het Zomerpaleis op het programma, het elegante buitenverblijf van de keizers, waar u wandelt om een meer en langs lieflijke paviljoentjes. De dag eindigt met de fraaie Tempel van de Hemel, de belangrijkste van de vier aanwezige tempels in Beijing.

Bifengxia Panda Base - Chengdu

Een unieke ervaring! Nadat het beroemde Wolong Panda Base in 2008 werd verwoest door een aardbeving is er voor de daar aanwezige reuzenpanda's een nieuw 'thuis' gecreëerd nabij Bifengxia. Hier richten vrijwillers vanuit China en het buitenland zich op onderzoek naar het behoud van de diersoort en educatie van bezoekers. De schattige maar helaas ernstig bedreigde dieren worden indien mogelijk uitgezet in het Wolong Nature Reserve. Uw bezoek aan de opvang draagt een steentje bij aan het behoud van de diersoort.

Longsheng Rijstterrassen

De spectaculaire rijstterrassen van Longi bij Longsheng kunt u eigenlijk niet overslaan als u zich in deze regio bevindt. U kunt dit fotogenieke gebied tijdens een dagexcursie vanuit Guilin bezoeken of u overnacht in een lokaal dorpje nabij de terrassen. U kunt heerlijk wandelen in deze wonderschone omgeving.

Terracotta-leger van Xi'an

Xi'an was ooit een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld en biedt evenals Beijing een schat aan cultuurmonumenten, waarvan het terracotta-leger het bekendst is. Het magnifieke grafcomplex van China's eerste keizer Qin Shihuangdi omvat een gigantisch grafleger van 7000 terracotta-beelden en wordt met recht een wereldwonder genoemd. 

Xi'an Discovery

Het terracottaleger is het bekendste cultuurmonument van Xi'an, maar deze geweldige stad biedt nog veel meer moois! Deze afwisselende en dagvullende excursie laat u de vele gezichten van Xi'an zien. Het programma begint met een bezoek aan de Pagode van de Grote Wilde Gans, de Grote Moskee en de levendige bazaar eromheen. De volgende stop is de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur, waarop u een fietstocht maakt. De lokale dumpling-lunch zal u hierna vast goed smaken! 's Middags eindigt u temslotte met een bezoek aan de Tempel van de Acht Onsterfelijken.


Reisinformatie China

Een rondreis door China is niet eenvoudig in enkele zinnen te beschrijven. China is een land van uitersten, zo groot als Europa met een eeuwenoude cultuur, natuur, supermoderne hoogbouw en traditionele boerendorpjes.


Rondreis China

Wij bieden diverse rondreizen door China aan waarbij u de mooiste regio's en bezienswaardigheden van China ziet. In elke regio hebben wij de mooiste reizen geselecteerd. Wilt u de reis nét iets anders of wilt u zelf een rondreis samenstellen met behulp van ons aanbod? Dat kan! Laat het ons weten en wij kijken graag samen met u om de reis van uw dromen samen te stellen.
Bekijk onze reizen China >


De hoogtepunten van uw rondreis China

China is een immens groot land, net zo groot al geheel Europa. Het is dan ook aan te raden om óf meerdere keren een reis naar China te maken en telkens een gedeelte te bezoeken, óf in uw rondreis door China meerdere afstanden te overbruggen met het vliegtuig. Er zijn hoe dan ook enorm veel bezienswaardigheden en oude steden die u absoluut gezien moet hebben tijdens uw rondreis door China.
Wij stellen de mooiste regio's en bijzondere plaatsen van China graag aan u voor:


Beijing

De Chinese hoofdstad Beijing is een cultuurstad bij uitstek en een uitstekende plaats om uw reis door China te beginnen of te eindigen. Beijing biedt zoveel bezienswaardigheden in en net buiten de stad, dat u er gemakkelijk een week kunt doorbrengen.
Lees meer over Beijing >


Xi'An

Xi'an is vooral bekend vanwege de terracotta-krijgers bij het grafcomplex van China's eerste keizer, een ware topattractie. Deze stad mag zeker niet ontbreken in uw reisschema indien u voor de eerste keer naar China reist.
Lees meer over Xi'an >


Nanjing

Nanjing was in het begin van de Ming-dynastie (14e-17e eeuw) de hoofdstad van China. De graven van de eerste Ming-keizers zijn hier te bezichtigen, alsmede het mausoleum van Sun Yatsen, de grote verantwoordelijke voor de val van het Chinese keizerrijk in 1911. Ook de oude stadsmuren zijn een bezoek waard.


Shanghai

Deze moderne miljoenenstad is de grootste stad van China en absoluut een ‘must see’ bestemming. Shanghai is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan relatief nabijgelegen steden.
Lees meer over Shanghai >


Hangzhou

De stad Hangzhou ligt ten zuiden van Shanghai aan het zuidelijke uiteinde van het Grote Kanaal en heeft als voornaamste attractie het Westelijk Meer. De stad is ook beroemd vanwege de zijde-industrie.
Lees meer over Hangzhou >


Tibet

Lhasa, de hoofdstad van Tibet ligt op bijna 3700 meter en is een eeuwenoud boeddhistisch centrum in de Himalaya.
Lees meer over Tibet >


Chengdu

De stad Chengdu is per vliegtuig rechtstreeks vanuit Amsterdam te bereiken. De bekendste bezienswaardigheid bij de stad zelf is het Panda Research Center. De natuur in de omgeving is ongerept en bestaat uit bergen, meren en Tibetaanse dorpjes. Uitstekend om te wandelen en zeer fotogeniek.
Lees meer over Chengdu en omgeving >


Kunming

Kunming is de hoofdstad van de provincie Yunnan en heeft door haar ligging op 1900 meter hoogte het hele jaar door een aangenaam klimaat. De bekendste attractie in de directe omgeving is het Stenen Woud.
Lees meer over Kunming >


Omgeving Kunming

Kunming kunt u prima als uitvalsbasis gebruiken voor een bezoek aan minderhedenplaatsjes als Dali, Lijiangen Shangri-La.
Lees meer over Shangri-La >
Lees meer over Lijiang >
Lees meer over Dali >


Guilin

De gezellige stad Guilin wordt omgeven door een magisch karstlandschap, een indrukwekkend gebergte dat oprijst vanuit een vlakte van rijstvelden en bamboebossen.
Lees meer over Guilin >


Yangshou

Het pittoreske plaatsje Yangshuo ligt vlakbij Guilin en de drie uur durende boottocht is de populairste manier om in Yangshuo te komen. Vanwege de mogelijkheid om in de prachtige omgeving te fietsen is dit een absolute aanrader. U passeert uitgestrekte rijstvelden en bamboebossen.
Lees meer over Yangshou >


Longsheng

Een ander hoogtepunt van uw reis door China is een tocht naar de imposante rijstvelden van Longsheng.
Lees meer over Longsheng >


Xiamen

Xiamen is een Europees-aandoende stad en is nog redelijk onbekend, maar is geweldig te combineren met andere steden vanwege het feit dat het rechtstreeks aangevlogen wordt vanuit Nederland.
Lees meer over Xiamen >


Hongkong

Hongkong is misschien wel net zo bekend om haar indrukwekkende skyline als New York. Behalve de vele wolkenkrabbers biedt deze moderne metropool bruisende stadscentra, uitgestrekte winkeldistricten en gezellige uitgaanswijken, traditioneel of juist heel trendy.
Lees meer over Hongkong >

Een rondreis door China is niet eenvoudig in enkele zinnen te beschrijven. China is een land van uitersten, zo groot als Europa met een eeuwenoude cultuur, natuur, supermoderne hoogbouw en traditionele boerendorpjes.

Tijdsverschil China

HHet is in China tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur uur later.

Feestdagen in China

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:

● Nieuwjaar: 1 januari
● Dag van de Arbeid: 1 mei
● Dag van de Onafhankelijkheid: 1 juli
● Dag van het Leger: 1 augustus
● Dag van de Volksrepubliek China: 1 oktober
● Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er traditionele feestdagen die op de maankalender zijn gebaseerd en daarom elk jaar op een andere datum plaatsvinden, zoals het Chinese Nieuwjaar. Op deze dagen en andere Chinese feestdagen zijn de meeste winkels en banken gesloten.

De dagen rondom de Dag van de Arbeid (1 mei) en de Dag van de Volksrepubliek (1 oktober) heten in China de ‘Golden Weeks’. In deze weken gaan de Chinezen zelf massaal op vakantie.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal China

Er wordt overal Chinees gesproken, met vele verschillende dialecten waaronder het Kantonees. Tevens kunt u met Engels steeds beter terecht.

Geldzaken China

De munteenheid van China is de Chinese New Yuan (CNY), ook wel Renminbi genoemd. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 7, 647 Yuan (1 Yuan = ca. € 0,13). Kijk voor de actuele koersen op: www.oanda.com/currency/converter/
• Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende, internationale creditcards.
• Pinpas:
Pinnen kan bij de ATM-automaten in de grote(re) steden, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Zorgt u ervoor dat u genoeg contact geld (in kleine coupures) bij u heeft wanneer u naar kleinere plaatsen of meer afgelegen gebieden reist.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw reis nog zeven maanden geldig is. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor China aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega's van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.
Visum aanvragen China.

Het paspoort moet minstens twee lege visumpagina's bevatten en vrij zijn van hoesjes of omslagen. Voordat u het visum kunt aanvragen heeft u tevens de volgende zaken nodig:
• Een pasfoto
• Indien getrouwd/samenwonend: kopie paspoort van de partner
• Een beknopt reisschema (in het Engels) inclusief uw vluchtschema of een uitdraai van uw e-ticket
• Een kopie van uw paspoort (in kleur)
• Uw originele paspoort, met een geldigheid van 7 maanden bij indienen van uw visumaanvraag.
• Een werkgeversverklaring (indien u in loondienst bent) of een bewijs van vaste inkomsten (indien u werkloos bent of een eigen bedrijf heeft)
Voor enkele steden geldt dat u bij een verblijf van minder dan 72 of 144 uur, onder stricte voorwaarden, geen visum hoeft aan te schaffen. Voor meer informatie hierover raden wij u aan om contact op te nemen met de ambassade.
Houdt u er nog wel rekening mee dat het Chinese Visa Application Centre een afsprakensysteem heeft ingevoerd voor het indienen van visumaanvragen. Er zijn maar een beperkt aantal afspraken per dag beschikbaar en het kan 2 tot 3 werkdagen duren voordat uw aanvraag ingediend kan worden bij het Visa Application Centre.

Belangrijk:
Voor Tibet heeft u naast een visum voor China een Travel Permit nodig, deze wordt door ons verzorgd. Hiervoor hebben wij een kopie van uw paspoort en een kopie van uw visum nodig. Aangaande de Travel Permit raden wij u aan om rekening te houden met het volgende:
Ongeveer 20 dagen voor aanvang van het Tibet gedeelte van de reis kan onze lokale agent de Permit aanvragen voor Tibet, dit kan pas nadat u het visum voor China heeft geregeld.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels China

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf:
Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in China

De Chinese keuken is enorm gevarieerd en kent vele, soms bijzondere, lekkernijen. Het ontbijt is veelal westers, variërend van een uitgebreid buffet tot toast met jam en eieren. De maaltijden in de hotels en restaurants zijn over het algemeen redelijk tot goed te noemen.

> Een Chinese maaltijd: Men serveert in Chinese restaurants geen afzonderlijke, afgemeten porties. In de betere eetgelegenheden worden de gerechten gewoonlijk op een rond te draaien plateau (lazy daisy) geplaatst, zodat iedereen makkelijk bij de gerechten kan komen. Menukaarten zijn zelden in het Engels, maar meestal staan er wel foto's bij. We raden u aan om een zogeheten 'point-it' boekje aan te schaffen, dit is een boekje waarin diverse gerechten in het Chinees staan beschreven met daarbij een foto.

> Eetstokjes: Iedere Chinees eet met stokjes, dit is een eeuwenoude traditie en een uitdaging in het begin om het onder de knie te krijgen.

> Tafelmanieren: In bepaalde opzichten zijn de Chinese tafelmanieren in westerse ogen hoogst informeel. Slurpen, smakken, luidruchtig kauwen, spreken met de mond vol, met je elleboog op tafel leunen, het zijn allemaal acceptabele gedragingen. Graten en botjes spuwt men op de grond (in goedkope restaurants) of legt men op het tafelkleed. Immers, een oud Chinees gezegde luidt dat het tafelkleed er na een goede maaltijd als een slagveld moet uitzien.

> Westers voedsel: Indien u voor de lunch of het diner westers wilt eten, dan kunt u in de grote steden terecht in de speciale eetzalen of coffeeshops van de wat betere hotels en soms in speciale restaurants in de stad. Houdt u er wel rekening mee dat (met uitzondering van de luxe hotel-restaurants met een Europese chef) het westerse eten in China vaak in verhouding duur is en weinig verfijnd.

Drinken in China
De Chinezen zijn gek op thee en nemen dit overal mee naar toe, groene thee is veruit de favoriete smaak. Water, frisdrank en (lokale) alcoholische dranken zijn overal verkrijgbaar. Water uit de kraan kunt u het beste niet drinken.

Het weer in China

Vanzelfsprekend is het klimaat in de ver uit elkaar gelegen delen van dit zeer uitgestrekte land sterk verschillend. In het binnenland en in het noorden zijn de winters koud en droog. In het zuiden blijft het in de winter overdag zo'n 15 tot 20°C. Het voor- en najaar brengen in het grootste deel van het land dagtemperaturen van ca. 20 tot 25°C, waarbij de afkoeling 's nachts in het noorden groter is dan in het zuiden. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met gemiddelde dagtemperaturen van 30°C en hoger. In veel plaatsen valt in deze maanden ook de meeste regen. Dit zijn gewoonlijk kortstondige tropische regenbuien, die niet zelden een verfrissende werking hebben.

De beste reistijd voor Noord-China is in de maanden april tot juni en september-oktober. Voor Zuid-China geldt dat de periode april tot september voor de beste weersomstandigheden zorgt en langs de oostkust is dit mei tot september. Wilt u Tibet bezoeken? Dan is de beste reistijd van april tot oktober.
Reisblog China

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor China met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me