Rondreis Latijns-Amerika

Tropisch regenwoud, imposante gletsjers en bergketens, maar ook bruisende steden en geweldige stranden: Midden- en Zuid-Amerika biedt voor ieder wat wils! Wij vertellen u graag over onze prachtige rondreizen door dit continent, Latijns-Amerika.

Esmée Ekel
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Latijns-Amerika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Atacamawoestijn

Onze bestemmingen voor uw rondreis door Zuid-Amerika

Verken het veelzijdige continent Latijns-Amerika met Tenzing Travel, waar bestemmingen als Mexico, Brazilië, Peru, Colombia en Costa Rica op u liggen te wachten. Ontdek de levendige culturen, historische juwelen en adembenemende landschappen. Van eeuwenoude ruïnes tot uitgestrekte regenwouden, van paradijselijke stranden tot levendige metropolen zoals Mexico-Stad en Rio de Janeiro. Onze ervaren reisspecialisten smeden met uw input de perfecte persoonlijke reis, hierdoor kunt u zonder logistieke zorgen op reis. Laat uw Latijns-Amerikaanse ontdekkingsreis van start gaan bij Tenzing Travel.

Rondreis Zuid-Amerika op maat

Er valt in het immense continent Zuid-Amerika zoveel te zien en te ontdekken. Om ervoor te zorgen dat uw rondreis volledig aan uw wensen voldoet, gaan we graag met u in gesprek, zodat onze reisspecialisten een unieke rondreis in Zuid-Amerika voor u kunnen samenstellen. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden en geven advies op basis van onze kennis en ervaring.

Wilt u nog meer informatie of u extra laten inspireren? In onze blogs over Latijns Amerika vertellen onze reisspecialisten meer over tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven.

Uitgelichte reisblogs Latijns-Amerika

Onze populairste bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Latijns-Amerika

  • Over onze reizen
  • Algemene informatie

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Latijns-Amerika

Bij Tenzing Travel luisteren we naar uw wensen en zetten we dit om in een gepersonaliseerd realistisch reisplan vol verrassingen. Bij ons staat kwaliteit bovenaan. Uw reis naar Latijns-Amerika zal de volgende factoren bevatten:

Unieke belevingen inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Latijns-Amerika is minstens één unieke ervaring inbegrepen. Een reis is pas compleet met een gedenkwaardige activiteit. Denk aan het verkennen van oude Maya-ruïnes in Mexico, het snorkelen in kleurrijke koraalriffen in Belize, of het bewonderen van de indrukwekkende watervallen in Brazilië. Zo creëert u herinneringen die voor altijd bij u zullen blijven.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Elke rondreis omvat verblijven op de beste locaties in Latijns-Amerika, die op zichzelf al een unieke ervaring bieden. Denk aan overnachtingen in een authentieke haciënda in Mexico, in huisjes op een voormalige koffieplantage in Colombia, of in sfeervolle glampinglocaties aan de rand van indrukwekkende bergketens. Deze accommodaties zijn zorgvuldig gekozen en dragen bij aan een onvergetelijke reiservaring.

Overnachten op A locatie

De natuur van Latijns-Amerika is adembenemend mooi en vormt daarom een belangrijke bezienswaardigheid voor veel reizigers. Om dit in volle glorie te kunnen ervaren, zorgen we ervoor dat u óf direct in – óf zeer nabij het Amazonegebied, de Andes, Pantanal of de Torres del Paine verblijft.

Comfortabele huurauto

Een huurauto is van onschatbare waarde tijdens uw rondreis door Latijns-Amerika. We begrijpen het belang van veiligheid en comfort tijdens uw reis. Bij het huren van een auto zorgen we ervoor dat uw huurauto volledig inclusief is, zonder extra kosten voor verzekeringen, belastingen of eenrichtingskosten. Zo kunt u zonder zorgen met vertrouwen de weg op gaan!

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat de afstanden tussen de bestemmingen in Latijns-Amerika goed zijn gepland, zodat u volop kunt genieten zonder lange reistijden. Er is voldoende tijd om alles te ontdekken en te beleven wat u wenst op de verschillende bestemmingen gedurende uw rondreis.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel verzorgen wij het gehele administratieve en operationele proces. Zo kunt u ervan uitgaan dat de planning volledig naar uw wens is. Onze reisspecialisten luisteren goed naar uw wensen en met hun kennis en ervaring zijn zij in staat om u de optimale reiservaring te bieden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in Latijns-Amerika?

In Latijns-Amerika komt de schoonheid van diversiteit tot leven in een scala aan betoverende bezienswaardigheden. Van de indrukwekkende ruïnes van Machu Picchu in Peru tot de exotische biodiversiteit van de Galápagos-eilanden in Ecuador, en van het iconische beeld van Christus de Verlosser dat trots boven Rio de Janeiro uittorent tot de indrukwekkende watervallen van Iguazú die de grens tussen Argentinië en Brazilië sieren. Bij Tenzing Travel verzorgen wij persoonlijk advies voor welke bezienswaardigheden het beste bij uw reisplannen past!

Welke taal spreken ze in Latijns-Amerika?

In Latijns-Amerika worden verschillende talen gesproken, afhankelijk van het land en de regio. De meest voorkomende talen zijn Spaans en Portugees, die de officiële talen zijn in de meeste Latijns-Amerikaanse landen. Daarnaast zijn er ook inheemse talen, zoals Quechua, Aymara, Nahuatl en Guarani, die door inheemse bevolkingsgroepen worden gesproken. In enkele landen, zoals Suriname, Guyana en Belize, worden Engels en andere talen gesproken als gevolg van koloniale invloeden en diverse bevolkingsgroepen.

Wat kost een reis door Latijns-Amerika?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het vervoer. Omdat wij alle reizen op maat maken, verzoeken we u voor een goede prijsindicatie contact op te nemen met onze reisspecialisten.

Benieuwd naar een indicatie? Dan vindt u deze op de desbetreffende reispagina’s!

Met welke valuta wordt er betaald in Latijns-Amerika?

In Latijns-Amerika wordt in verschillende landen verschillende valuta gebruikt. De lokale valuta’s, zoals de Mexicaanse peso (MXN), de Braziliaanse real (BRL), de Argentijnse peso (ARS), de Chileense peso (CLP) en de Colombiaanse peso (COP), afhankelijk van het specifieke land. Het is raadzaam om voor vertrek de actuele valutakoersen te controleren. Over de betaalmethoden kunnen wij u adviseren.

Wat is het klimaat in Latijns-Amerika?

Het klimaat in Latijns-Amerika varieert sterk van regio tot regio. Over het algemeen kunt u een diversiteit aan klimaattypes vinden, waaronder tropische regenwouden, woestijnen, hooglanden en gematigde klimaten. Het kan warm en vochtig zijn in landen zoals Brazilië en Colombia, terwijl andere landen zoals Chili en delen van Argentinië een meer gematigd klimaat hebben.

Wat is het beste seizoen om door Latijns-Amerika te reizen?

Het beste seizoen om door Latijns-Amerika te reizen varieert per regio. Over het algemeen is het droge seizoen, meestal in de wintermaanden (mei tot september), een populaire tijd vanwege aangenamer weer. Het regenseizoen, afhankelijk van locatie, kan lagere prijzen en minder drukte bieden. Onderzoek het klimaat van uw specifieke bestemmingen voor de beste reistijd

Wat moet ik op het gebied van gezondheid regelen?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt voor uw rondreis door Zuid-Amerika advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nl, KLM Health Services, uw huisarts of de GGD.