Rondreis Zuid-Afrika

Maak tijdens uw rondreis Zuid-Afrika een safari en spot de Big Five in een van de (privé-)wildparken. Of volg de Tuinroute langs wijnboerderijen en door een afwisselend landschap. Begin of eindig in Kaapstad, wat ons betreft een van de mooiste steden van de wereld.

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Zuid-Afrika met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Leeuwen in Zuid-Afrika

Waarom naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Advies uit eigen ervaring
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Zuid-Afrika

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

In Zuid-Afrika bieden wij u verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen: rondreizen, zowel met de auto als in privé-verband, natuurarrangementen, een wandelsafari, hotels, lodges en game reserves. Vraag nu uw reisvoorstel aan voor uw rondreis door Zuid-Afrika.

Onze reizen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika bieden wij verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen. U kunt een van onze vaste rondreizen kiezen, zowel in groepsverband als met de auto. Ook kunt u daarbij nog kiezen of u zelf wilt rijden of dat u u laat rijden door een privé-chauffeur.

Onze rondreizen in Zuid-Afrika zijn zeer gevarieerd en veelal inclusief excursies en eventuele safari’s.

De mensen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wonen meer dan 44 miljoen mensen. Hoe verschillend ook in uiterlijk en tradities, u wordt met een brede glimlach verwelkomd.

De natuur van Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kan u genieten van het  zeer variërende landschap en er zijn talrijke natuurparken met zowel wilde dieren, zoals de Big Five en bijzondere vogelsoorten, waar u diverse safari’s en gamedrives kunt maken.

Op safari gaan in Zuid-Afrika

Op safari gaan is wellicht een van de meest bijzondere ervaringen van uw vakantie in Zuid-Afrika. Het woord ‘safari‘ is afkomstig uit het Arabisch en betekent ‘reis’. Het is een tocht door een of meer natuurparken om dieren in het wild op te sporen, te observeren, te filmen en te fotograferen. We bieden ook diverse ‘game drives‘ aan: dit zijn tochten van een paar uur waarbij u op zoek gaat naar wild.
Het safarivoertuig verschilt in grootte en aantal zitplaatsen, en is meestal niet voorzien van een dak en ramen. Naast de ranger (chauffeur) gaat er vaak een ‘tracker’ (spoorzoeker) mee, die voorop zit. Deze is onmisbaar vanwege zijn kennis van de bush en zijn vermogen dieren van verre te zien. In Zuid-Afrika zijn er privé-wildparken. Waar u in de nationale en regionale parken gehouden bent aan de bestaande wegen, mag uw gids in de privé-wildparken van de paden afwijken.

Waar gaat uw rondreis Zuid-Afrika naar toe?

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Zuid-Afrika zijn de officiële talen Afrikaans, Engels, is iNdebele, isiXhosa, isiZulu, Tswana, Sesotho, Siswati, Tshivenda en Xitsonga. Met Engels kunt u overal terecht.

Geldzaken

De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig indien u maximaal 90 dagen verblijft.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ligt in onze zomermaanden tussen de 16-21°C. In onze wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20-26°C.

De meeste regen kunt u in Zuid-Afrika tussen november en maart verwachten. In de avonden kan het flink afkoelen, ondanks dat het een warme dag is geweest.

 

Reisfoto's Zuid-Afrika

Zulu Zuid-Afrika

Zulu Zuid-Afrika

Impressie van Zuid-Afrika

Onze video-vrienden Sander en Bas trokken door Zuid-Afrika met hun camera’s en drone en dat leverde geweldige beelden op.