Rondreis Zuid-Afrika

Onvergetelijke game drives zijn ongetwijfeld een hoogtepunt van uw rondreis door Zuid-Afrika. Maar er valt nog veel meer te ontdekken en beleven! Volg bijvoorbeeld de Tuinroute langs wijnboerderijen en door een afwisselend landschap, bewonder klaterende watervallen aan de Panoramaroute, slaap onder de Afrikaanse sterrenhemel in het Kagga Kamma Nature Reserve of ontdek het bruisende Kaapstad. Wat wilt u gaan ervaren tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika?

Jamie Eveleens
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Zuid-Afrika met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Zuid-Afrika.

Daarom een rondreis naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in Zuid-Afrika

Sfeerimpressie rondreis Zuid-Afrika

Drakensbergen

Drakensbergen

Op safari in Sabi Sands

Op safari in Sabi Sands

Wijngaarden

Wijngaarden

Neushoorn in Pilanesberg

Neushoorn in Pilanesberg

Phinda Rock Lodge in het Phinda Private Game Reserve

Phinda Rock Lodge in het Phinda Private Game Reserve

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Zuid-Afrika?

Wilt u meer weten over een rondreis door Zuid-Afrika of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jamie Eveleens

Reisspecialist Zuid-Afrika

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Rondreis Zuid-Afrika

Maakt u een rondreis door Zuid-Afrika, dan beleeft u iedere dag iets nieuws. De ene dag maakt u een onvergetelijke game drive in een wildreservaat, waarbij u op zoek gaat naar de Big Five en de andere dag verkent u prachtige natuurgebieden, vol indrukwekkende bergen en kloven, klaterende watervallen en uitgestrekte bossen. Ook kunt u fietsen tussen de wijngaarden, stadjes met een Oudhollandse ambiance verkennen, typisch Afrikaanse markten bezoeken in gezellig dorpjes en wandelen over fraaie stranden. U ziet, u hoeft u tijdens een rondreis door Zuid-Afrika geen moment te vervelen. We lichten hieronder alvast enkele hoogtepunten van het land uit. Wilt u tips voor verborgen plekjes in deze gebieden ontvangen of van de gebaande paden (en bijvoorbeeld een reis langs de Wild Coast maken)? Onze reisspecialisten vertellen u er graag meer over!

Op safari in het Krugerpark of privé-wildreservaat

De leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn – oftewel de Big Five – spotten tijdens een safari is voor u misschien wel dé reden om een rondreis door Zuid-Afrika te willen maken. Het woord ‘safari’ is afkomstig uit het Arabisch en betekent ‘reis’. Het is een tocht door een of meer natuurparken om dieren in het wild op te sporen, te observeren, te filmen en te fotograferen. We bieden ook diverse ‘game drives’ aan: dit zijn tochten van een paar uur waarbij u op zoek gaat naar wild. U gaat dan met een ranger (chauffeur) op pad en vaak gaat er ook een ‘tracker’ (spoorzoeker) mee, die voorop zit. Deze is onmisbaar vanwege zijn kennis van de bush en zijn vermogen dieren van veraf te zien.

Maar waar gaat u dan op safari of game drive? Het Kruger National Park is waarschijnlijk de bekendste plek om op zoek te gaan naar de Big Five en ander bijzonder wildlife. Het nationale park is een van de grootste wildparken van Afrika, met een breedte van 60 kilometer en een lengte van 380 kilometer. De kans dat u hier heel veel verschillende diersoorten tegenkomt is dan ook groot.

Aangrenzend aan het Krugerpark en verder verspreid over het land bevinden zich ook privé-wildparken. Waar u in het Krugerpark (en andere nationale en regionale parken) gebonden bent aan de bestaande wegen, mag uw gids in de privé-wildparken van de paden afwijken. Zo kunt u soms nog dichterbij de dieren komen! Wilt u weten of game drives in het Krugerpark of juist in privé-wildreservaten beter bij uw reiswensen passen? Op ons blog vertellen we u meer over de verschillen tussen het Krugerpark en privé-reservaten.

Onze rondreizen naar het Krugerpark en private game reserves

Panoramaroute

Wanneer u het Krugerpark bezoekt, mag de Panoramaroute ook zeker niet in uw rondreis door Zuid-Afrika ontbreken. De route staat bekend om de talrijke watervallen en spectaculaire uitzichten over de Blyde River Canyon (een van de grootste kloven ter wereld), de unieke heuvels van de Three Rondavels en het Laagland. Stop onderweg ook zeker bij het beroemde uitkijkpunt God’s Window, waarvandaan u uitzicht heeft over de Blyde River Canyon, het Krugerpark en bij mooi weer zelfs Mozambique. Naast deze bekende hoogtepunten zijn er nog veel meer mooie plekjes langs de Panoramaroute, zo is de Watervallenroute met zeven prachtige watervallen een onbekend pareltje.

Onze rondreizen met de Panoramaroute

Tuinroute

Een andere prachtige route die u tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kunt volgen is de Tuinroute. Deze route loopt van Mosselbaai in de Westkaap tot vlakbij Port Elizabeth in de Oostkaap. De Tuinroute kent lange zandstranden, diepe baaien, heldere lagunes en woeste kliffen die steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet!

Een aantal mooie plekken aan de Tuinroute die u zeker niet wilt overslaan zijn het Tsitsikamma National Park (met hoge bergen, diepe kloven, watervallen, waar u uitstekend kunt wandelen of iets avontuurlijker: kunt raften), Knysna (waar u een prachtige lagune vindt) en Plettenberg Bay (een mondaine badplaats met uitgestrekte stranden). Wilt u dit gaan ontdekken tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika?

Onze rondreizen met de Tuinroute

Kaapse wijnstreek

De wijnen uit Zuid-Afrika zijn wereldberoemd. Als u van een goed glas wijn houdt, dan raden we een bezoekje aan de Kaapse wijnstreek zeker aan. Hier vindt u onder andere de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Constantia. Wat dacht u van fietsen tussen de wijngaarden van Stellenbosch, deelnemen aan wijnproeverijen in Paarl of picknicken met lekkere hapjes (en uiteraard uitstekende wijnen) op het Boschendal Wine Estate in Franschhoek? In Franschhoek kunt u zelfs met een heuse wijntram langs verschillende wijnboerderijen.

Onze rondreizen met de Kaapse wijnstreek

Kaapstad

Kaapstad wordt door veel mensen bestempeld als de mooiste stad ter wereld. De stad is veelzijdig, schilderachtig en modern. Niet voor niets heeft de stad van de bevolking de bijnaam ‘Moederstad’ gekregen. Verken de kleurrijke wijk Bo-Kaap, ga lunchen bij het Victoria & Alfred Waterfront, bezoek het indrukwekkende Robbeneiland en geniet van het unieke uitzicht over de stad vanaf de Tafelberg. En wat dacht u ervan om een uitstapje te maken naar Kaap de Goede Hoop? Of van uitwaaien op het strand van Camps Bay? Er is voldoende te doen om hier enkele dagen door te brengen tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika!

Onze rondreizen met Kaapstad

Rondreis Zuid-Afrika op maat

Onze reisspecialisten hebben met zorg een aantal rondreizen door Zuid-Afrika voor u uitgestippeld. Wilt u deze echter naar uw wens aanpassen of een reis geheel naar eigen wens samenstellen, dan kan dat. Onze specialisten denken samen met u mee over úw ultieme reiservaring. Zo zou u uw rondreis door Zuid-Afrika bijvoorbeeld ook kunnen afsluiten met een strandverblijf op Mauritius. Klinkt goed, niet waar?

Tijdsverschillen

Maakt u een rondreis door Zuid-Afrika tijdens onze zomertijd (winter in Zuid-Afrika), dan is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis door Zuid-Afrika advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Zuid-Afrika zijn de officiële talen Afrikaans, Engels, is iNdebele, isiXhosa, isiZulu, Tswana, Sesotho, Siswati, Tshivenda en Xitsonga. Met Engels kunt u overal terecht.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kunt u betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig indien u maximaal 90 dagen verblijft.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Zuid-Afrika.

Klimaat

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ligt in onze zomermaanden tussen de 16-21°C. In onze wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20-26°C.

De meeste regen kunt u in Zuid-Afrika tussen november en maart verwachten. In de avonden kan het flink afkoelen, ondanks dat het een warme dag is geweest.

Reisfoto's Zuid-Afrika

Leeuwtjes in het Kariega Game Reserve

Leeuwtjes in het Kariega Game Reserve

Bo-Kaap in Kaapstad

Bo-Kaap in Kaapstad

Wijnproeverij bij het Boschendal Wine Estate in Franschhoek

Wijnproeverij bij het Boschendal Wine Estate in Franschhoek

Amfitheater in de Drakensbergen

Amfitheater in de Drakensbergen

Overnachten tussen de rotsen in het Kagga Kamma Nature Reserve

Overnachten tussen de rotsen in het Kagga Kamma Nature Reserve

Buffel in het Krugerpark

Buffel in het Krugerpark

Cango Caves in Oudtshoorn

Cango Caves in Oudtshoorn

Muizenberg

Muizenberg

Tafelberg, Kaapstad

Tafelberg, Kaapstad

Kudu in het Krugerpark

Kudu in het Krugerpark

Drie Rondavels uitzicht op de Panorama Route

Drie Rondavels uitzicht op de Panorama Route

Cheeta in het Inverdoorn Game Reserve

Cheeta in het Inverdoorn Game Reserve

Camps Bay, Kaapstad

Camps Bay, Kaapstad

Wild Coast

Wild Coast

Nijlpaarden in iSimangaliso Wetland Park

Nijlpaarden in iSimangaliso Wetland Park

Zwarte neushoorn in het Krugerpark

Zwarte neushoorn in het Krugerpark

Knysna

Knysna

Pinguïn op Boulders Beach

Pinguïn op Boulders Beach

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Impressie van Zuid-Afrika

Onze video-vrienden Sander en Bas maakten een rondreis door Zuid-Afrika en namen hun camera’s en drone mee. En dat leverde geweldige beelden op. Kijkt u mee?

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.