Rondreis Canada

Wat wilt u ervaren tijdens uw rondreis door Canada? Spot beren en walvissen in onbeschrijflijk mooie natuurgebieden in West-Canada, verken sfeervolle steden in Oost-Canada of ontdek de wildernis van Yukon, het wilde hart van Canada!

Sander Leystra
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Canada met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Grizzlybeer bij de Knight Inlet Lodge

Waarom naar Canada met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Sander Leystra

Reisspecialist Canada

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Canada

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

Wij zetten alle regio’s en de bijbehorende bezienswaardigheden en plaatsen voor u op een rij:

Atlantic Canada

Atlantic Canada is het gebied in het uiterste oosten van Canada. Wandel door de ruige landschappen en leer het overvloedig dierenleven kennen, zoals elanden en walvissen tijdens uw rondreis door Canada. Geniet van de typische Canadese gastvrijheid en de aangename temperaturen van eind mei tot eind oktober, en in de herfst natuurlijk van de Indian Summer.
Lees meer over een rondreis door Atlantic Canada

Oost-Canada

De provincies Ontario en Québec in Oost-Canada bieden u de beste combinatie van levendige steden, karakteristieke plattelandsdorpjes en een prachtige natuur. In de zomer geniet u van aangename temperaturen terwijl u in de winter in Oost-Canada kunt skiën en sledehondentochten maken. Oftewel, het hele jaar door aantrekkelijk voor een rondreis Canada.
Lees meer over een rondreis door Oost-Canada

West-Canada

Tijdens een rondreis West-Canada voert de imposante natuur de boventoon. Absolute hoogtepunten zijn hier de Rockies met Banff, de ‘Glaciers Highway’, het Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Bijzonder om hier op walvis- en berenexcursies te gaan of rond te varen door de Inside Passage. Vanuit Vancouver kunt u tevens indrukwekkende cruises naar Alaska maken!
Lees meer over een rondreis door West-Canada

Yukon

Op zoek naar goud? Dan moet in Yukon zijn. Deze bestemming laat u vooral goudzoekerstadjes zien met een uitgestrekte prachtige omgeving van Alaska tot het noorden van de provincies Alberta en British Columbia. Een ongerepte wildernis die wacht om verkend te worden.
Lees meer over een rondreis door Yukon in Canada

Manitoba

Manitoba is het gebied van de prairies en de grote vlakten. Rond de afgelegen plaats Churchill komen aan het begin van elke herfst ijsberen naar de Hudson Bay, wachtend op het bevriezen van het water, zodat ze op jacht kunnen gaan. Gaat u mee op expeditie?
Lees meer over een rondreis door Manitoba te Canada

Waar gaat uw rondreis door Canada heen?

Tijdsverschillen

Tijdens uw rondreis door Canada zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Canada heeft verschillende tijdzones. Onderstaand enkele voorbeelden (met uitzondering van het voor- en najaar, daar de zomertijd in Canada op andere data ingaat en eindigt):

 • Calgary: 8 uur vroeger
 • Montréal: 6 uur vroeger
 • Toronto: 6 uur vroeger
 • Vancouver: 9 uur vroeger

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Canada is officieel tweetalig. In de meeste provincies is Engels de voertaal, behalve in Quebec en New Brunswick waar Frans wordt gesproken. In de Franstalige provincies spreekt men over het algemeen ook prima Engels.

Geldzaken

De munteenheid van Canada is de Canadese Dollar (CAD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor het reizen naar en via Canada dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij terugkomst. Tevens dient u een eTA-reistoestemming (electronic Travel Authorization) aan te vragen.
Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders is niet toegestaan.
Indien u over land of over zee naar Canada reist heeft u echter geen eTA nodig.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw eTA voor Canada aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een eTA of over een afgegeven eTA? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. eTA Canada aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw eTA zelf via de website van Canada Immigration & Citizenship aan te vragen.

Reizen via Amerika
Indien u met een overstap in Amerika naar Canada reist dient u tevens een ESTA (Electronic System Travel Authority) aan te vragen, een reistoestemming om via Amerika te reizen. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw ESTA voor Amerika aanvragen. ESTA Amerika aanvragen

U kunt er ook voor kiezen uw ESTA zelf via de officiele website van de US Customs and Border Protection aan te vragen.

NB: Bovengenoemde informatie betreffende reisdocumenten geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

De uitgestrektheid van het land betekent vanzelfsprekend verschillen in klimaat. Het grootste deel van Canada heeft een landklimaat, variërend van een gematigd landklimaat met koude winters en warme zomers overgaand in een koel landklimaat of subarctisch klimaat met zeer koude winters en korte warme zomers.

Het noorden en noordoosten van Canada hebben een toendraklimaat. Hier zijn de winters zeer koud, de zomers koel en valt er weinig neerslag.

De Rocky Mountains in het westen hebben deels een hooggebergteklimaat met grote stukken waar eeuwige sneeuw ligt en de temperatuur ook in de zomermaanden niet of vrijwel niet boven het vriespunt uitkomt. In de lager gelegen gebieden van de Rocky Mountains komt een koel landklimaat voor.

Langs de westkust heerst een gematigd zeeklimaat met milde winters, warme zomers en redelijke hoeveelheden neerslag waarvan er in de winter meer valt dan in de zomer.

Reisfoto's Canada

Yukon

Droom weg bij de spectaculaire beelden van het wonderschone Yukon.