Rondreis Canada

Wat wilt u ervaren tijdens uw rondreis door Canada? Spot beren en walvissen in onbeschrijflijk mooie natuurgebieden in West-Canada, verken sfeervolle steden in Oost-Canada of ontdek de wildernis van Yukon, het wilde hart van Canada!

Esmée Ekel
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Canada met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Canada.

Daarom een rondreis naar Canada met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht in of nabij de nationale parken
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Knight Inlet Lodge

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Canada?

Wilt u meer weten over een rondreis door Canada of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Esmée Ekel

Reisspecialist Canada

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Canada

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

Rondreis Canada

De landschappen van dit schitterende land zijn ontzettend divers en de mogelijkheden voor een rondreis door Canada zijn eindeloos. Wij zetten alle regio’s en de bijbehorende bezienswaardigheden en plaatsen voor u op een rij. Waar gaat uw rondreis door Canada naartoe?

Atlantic Canada

Atlantic Canada is het gebied in het uiterste (noord)oosten van Canada, exclusief de provincie Québec. Bezoek nationale parken, wandel door de ruige landschappen, bewonder mooie kustlijnen en leer het overvloedige dierenleven – met onder andere elanden en walvissen – kennen tijdens een rondreis door Atlantic Canada. Geniet van de typische Canadese gastvrijheid en de aangename temperaturen van eind mei tot eind oktober, en in de herfst natuurlijk van de Indian Summer. Gaat uw (volgende) rondreis door Canada hiernaartoe?
Onze rondreizen naar Atlantic Canada

Oost-Canada

Wilt u tijdens uw rondreis door Canada natuur én steden combineren? Denk dan eens aan Oost-Canada! In de provincies Ontario en Québec vindt u levendige steden zoals metropool Toronto en het Europees aandoende Québec City en Montreal, karakteristieke plattelandsdorpjes én prachtige natuur. Denk aan de indrukwekkende Niagara Falls, Lake Ontario, Algonquin Provincial Park en het serene Lac-à-l’Eau-Claire in Saint-Alexis-des-Monts. In de zomer geniet u van aangename temperaturen en in de herfst bewonder u hier de Indian Summer. De kleurrijke herfstpracht is een uitstekende reden om in het najaar een rondreis naar Canada te plannen. En wist u dat u in de winter in Oost-Canada kunt skiën en sledehondentochten kunt maken Gaat u het oosten van het land ontdekken tijdens uw rondreis naar Canada?
Onze rondreizen naar Oost-Canada

West-Canada

Bij een rondreis door Canada denken de meeste reizigers aan een rondreis naar West-Canada, waar de imposante natuur de boventoon voert. Absolute hoogtepunten zijn hier de Canadian Rockies met nationale parken Banff en Jasper en de daartussen gelegen Icefields Parkway, waar het schilderachtige Peyto Lake en de indrukwekkende Athabasca Glacier aan liggen. Ook de schoonheid van het blauwgroene Lake Louise en het betoverend mooie Moraine Lake zult u nooit vergeten. Deze meren liggen vlakbij Yoho National Park, eveneens een bezoek waard tijdens uw rondreis door Canada. Ten westen van Jasper National Park bevindt zich het ongerepte Wells Gray Provincial Park, bekend om de ruige natuur en vele watervallen.

Andere hoogtepunten van West-Canada zijn de boottocht door de Inside Passage en beren spotten vanuit een verblijf in een unieke lodge, zoals de Knight Inlet Lodge. Vancouver Island, met het Pacific Rim National Park Reserve en het charmante Victoria, zijn ook geweldige bestemmingen. Het is een bijzondere ervaring om vanuit hier op walvis- en berenexcursies te gaan! Vanuit Vancouver kunt u tevens indrukwekkende cruises naar Alaska maken.
Onze rondreizen naar West-Canada

Yukon

Op zoek naar goud? Dan is Yukon de regio om te ontdekken tijdens uw rondreis door Canada! Deze bestemming is doordrenkt met historie van de Gold Rush en u vindt hier dan ook vele goudzoekerstadjes (zoals Dawson City), die worden omringd door een uitgestrekte, prachtige omgeving. Met name de Klondike Highway is een aanrader; deze slingert door een bosrijke omgeving met imposante bergen. Dankzij de zogeheten ‘Top of the World Highway’ kunt u Yukon perfect combineren met Alaska. Deze adembenemend mooie route leidt u namelijk van Dawson City naar het plaatsje Tok in Alaska. Een ongerepte wildernis die wacht om verkend te worden. En wist u dat u in Yukon ook het noorderlicht kunt bewonderen? Gaat u dit tijdens uw rondreis door Canada meemaken?
Onze rondreizen naar Yukon

Rondreis Canada op maat

Weet u nog niet precies hoe uw ideale rondreis door Canada eruitziet? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldreizen, waarin wij bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen in schitterende lodges hebben opgenomen. Uiteraard kunnen deze reizen naar uw wensen aangepast worden, of we kunnen een volledige rondreis naar Canada op maat voor u samenstellen. Uw wensen staan bij ons centraal.

Tijdsverschillen

Tijdens uw rondreis door Canada zult u te maken krijgen met tijdsverschillen. Canada heeft verschillende tijdzones. Onderstaand enkele voorbeelden (met uitzondering van het voor- en najaar, omdat de zomertijd in Canada op andere data ingaat en eindigt):

 

 • Calgary: 8 uur vroeger
 • Montréal: 6 uur vroeger
 • Toronto: 6 uur vroeger
 • Vancouver: 9 uur vroeger

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis naar Canada advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nlKLM Health Servicesuw huisarts of de GGD.

Taal

Canada is officieel tweetalig. In de meeste provincies is Engels de voertaal, behalve in Quebec en New Brunswick waar Frans wordt gesproken. In de Franstalige provincies spreekt men over het algemeen ook prima Engels.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis in Canada kunt u betalen met de Canadese Dollar (CAD). De actuele koersen kunt u raadplegen via de Oanda Currency Converter.

Reisdocumenten

Hieronder vindt u een overzicht van de vereiste reisdocumenten:

 • Voor het reizen naar en via Canada dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij terugkomst.
 • U dient een eTA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Indien u over land of over zee naar Canada reist heeft u echter geen eTA nodig.
 • Ondanks dat het Nederlandse rijbewijs geldig is in Canada, kan er toch om een internationaal rijbewijs gevraagd worden. Wij raden aan deze voor de zekerheid aan te schaffen bij de ANWB (IRB model 1949).

eTA

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw eTA voor Canada aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een eTA of over een afgegeven eTA? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.

U kunt er ook voor kiezen uw eTA zelf via de website van Canada Immigration & Citizenship aan te vragen.

Reizen via Amerika
Indien u met een overstap in Amerika naar Canada reist dient u tevens een ESTA (Electronic System Travel Authority) aan te vragen, een reistoestemming om via Amerika te reizen. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw ESTA voor Amerika aanvragen.

U kunt er ook voor kiezen uw ESTA zelf via de officiele website van de US Customs and Border Protection aan te vragen.

NB: Bovengenoemde informatie betreffende reisdocumenten geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Canada.

Klimaat

De uitgestrektheid van het land betekent vanzelfsprekend verschillen in klimaat. Het grootste deel van Canada heeft een landklimaat, variërend van een gematigd landklimaat met koude winters en warme zomers overgaand in een koel landklimaat of subarctisch klimaat met zeer koude winters en korte warme zomers.

Atlantic Canada

Atlantic Canada heeft een toendraklimaat. De zomers zijn koel en valt er weinig neerslag. In Labrador & Newfoundland ligt de gemiddelde temperatuur rond de 16°C in de zomermaanden. Langs de kusten komt vaak mist voor. In de zuidelijker gelegen provincies Price Edward Island, Nova Scotia en New Brunswick is de gemiddelde temperatuur 25°C in de zomermaanden. In de provincie Nunavut en het uiterste noorden van Quebec zijn de winters met extreme temperaturen van -20°C het koudst, mede door de ligging aan de Noordelijke IJszee.

Oost-Canada

Oost-Canada bestaat uit de provincies Ontario en Quebec. Het klimaat in deze provincies wordt beïnvloed door grote continentale luchtmassa’s die vanuit het noordwesten naar beneden komen en kent daardoor extreme weersverschillen. De regio’s rondom Toronto, Montréal en Quebec City kennen warme zomers van gemiddeld 25°C en koude winters van -10°C, met uitschieters tot -30°C. Ook zijn er dan veel ‘blizzards’, oftewel sneeuwstormen.

Rocky Mountains

Het Canadese deel van de Rocky Mountains strekt zich uit over de provincies British Columbia en Alberta. De temperatuur in deze bergketen blijft veelal rond het vriespunt vanaf november t/m maart. De gletsjermeren zijn t/m mei bevroren en vormen een mooi contrast met het besneeuwde landschap, de ideale locatie voor een bijzondere wintersportvakantie. In april stijgt de temperatuur weer en is het gebied volop in bloei. In juni smelt het ijs weer en worden de meren weer betoverend blauw. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 24°C. In het najaar krijgt de natuur prachtige dieprode en gele kleuren en schommelt de temperatuur tussen de 12°C en 18°C.

West-Canada

De westkust van Canada, met Vancouver en Vancouver Island, kent het mildste klimaat van het land vanwege de ligging aan de Stille Oceaan en de bergen die de regio beschermen tegen wrede weersomstandigheden. Hierdoor kent de westkust van Canada relatief warme, droge zomers met een gemiddelde temperatuur van 22°C in Vancouver en in het zuiden van Vancouver Island. De winters zijn mild met geregeld regen, maar de temperaturen komen vaak niet onder het vriespunt.

Yukon

Yukon is een van de koudste regio’s van Canada met een jaargemiddelde van 5°C. De warmste maanden in Yukon zijn juni t/m augustus, met een gemiddelde temperatuur van 19°C. In mei en september ligt het gemiddelde rond 12°C. Het gehele jaar valt er regen, zelfs in de warmste maanden. Vanwege de noordelijke ligging wordt het in de zomermaanden vaak niet helemaal donker, maar in september worden de dagen al snel korter.

Reisfoto's Canada

Moraine Lake, Banff National Park

Moraine Lake, Banff National Park

Kluane National Park

Kluane National Park

Parliament Hill, Ottawa

Parliament Hill, Ottawa

Zwarte beer op Vancouver Island

Zwarte beer op Vancouver Island

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park

Kajakken op Maligne Lake (Jasper National Park)

Kajakken op Maligne Lake (Jasper National Park)

Noorderlicht in Yukon

Noorderlicht in Yukon

IJsberen spotten in Manitoba

IJsberen spotten in Manitoba

Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park

Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park

Orka bij Vancouver Island

Orka bij Vancouver Island

Notre Dame kathedraal in Ottawa

Notre Dame kathedraal in Ottawa

Niagara Falls

Niagara Falls

Nimmo Bay Resort op Vancouver Island

Nimmo Bay Resort op Vancouver Island

Cabot Trail in Nova Scotia

Cabot Trail in Nova Scotia

Sneeuwvos, Manitoba

Sneeuwvos, Manitoba

Tombstone Mountains, Yukon

Tombstone Mountains, Yukon

Québec City

Québec City

Forillon National Park, Gaspésie

Forillon National Park, Gaspésie

Athabasca Falls aan de Icefields Parkway

Athabasca Falls aan de Icefields Parkway

Walvissen spotten op de St. Lawrence River

Walvissen spotten op de St. Lawrence River

Peggy's Cove (Nova Scotia)

Peggy's Cove (Nova Scotia)

Emerald Lake, Yukon

Emerald Lake, Yukon

Kanoën in Banff National Park

Kanoën in Banff National Park

Tombstone Territorial Park

Tombstone Territorial Park

Yukon

Bij een rondreis door Canada denkt u misschien niet meteen aan Yukon. Deze onbekendere regio kent echter wonderschone natuur. Droom alvast weg bij deze spectaculaire beelden!

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.