Rondreis China

Wat een rondreis China bijzonder maakt is de totaal andere cultuur, de grote verscheidenheid in landschappen en de indrukwekkende geschiedenis. Het ultieme gevoel van verbazing ervaart u als u bovenop de wereldberoemde Chinese Muur staat die oneindig door het uitgestrekte landschap krioelt.

Bianca van Nispen
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef China met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar China met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Terracotta leger in Xi'An

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Bianca van Nispen

Reisspecialist China

Reisinformatie China

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Een rondreis door China is niet eenvoudig in enkele zinnen te beschrijven. China is een land van uitersten, zo groot als Europa met een eeuwenoude cultuur, natuur, supermoderne hoogbouw en traditionele boerendorpjes.

Rondreis China

Wij bieden diverse rondreizen door China aan waarbij u de mooiste regio’s en bezienswaardigheden van China ziet. In elke regio hebben wij de mooiste reizen geselecteerd. Wilt u de reis nét iets anders of wilt u zelf een rondreis samenstellen met behulp van ons aanbod? Dat kan! Laat het ons weten en wij kijken graag samen met u om de reis van uw dromen samen te stellen.

De hoogtepunten van uw rondreis China

China is een immens groot land, net zo groot al geheel Europa. Het is dan ook aan te raden om óf meerdere keren een reis naar China te maken en telkens een gedeelte te bezoeken, óf in uw rondreis door China meerdere afstanden te overbruggen met het vliegtuig. Er zijn hoe dan ook enorm veel bezienswaardigheden en oude steden die u absoluut gezien moet hebben tijdens uw rondreis door China.
Wij stellen de mooiste regio’s en bijzondere plaatsen van China graag aan u voor:

Beijing

De Chinese hoofdstad Beijing is een cultuurstad bij uitstek en een uitstekende plaats om uw reis door China te beginnen of te eindigen. Beijing biedt zoveel bezienswaardigheden in en net buiten de stad, dat u er gemakkelijk een week kunt doorbrengen.

Xi’An

Xi’an is vooral bekend vanwege de terracotta-krijgers bij het grafcomplex van China’s eerste keizer, een ware topattractie. Deze stad mag zeker niet ontbreken in uw reisschema indien u voor de eerste keer naar China reist.

Lees meer over Beijing en Xi’An

Nanjing

Nanjing was in het begin van de Ming-dynastie (14e-17e eeuw) de hoofdstad van China. De graven van de eerste Ming-keizers zijn hier te bezichtigen, alsmede het mausoleum van Sun Yatsen, de grote verantwoordelijke voor de val van het Chinese keizerrijk in 1911. Ook de oude stadsmuren zijn een bezoek waard.

Shanghai

Deze moderne miljoenenstad is de grootste stad van China en absoluut een ‘must see’ bestemming. Shanghai is ook een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan relatief nabijgelegen steden.

Lees meer over Shanghai en Zuidoost-China

Hangzhou

De stad Hangzhou ligt ten zuiden van Shanghai aan het zuidelijke uiteinde van het Grote Kanaal en heeft als voornaamste attractie het Westelijk Meer. De stad is ook beroemd vanwege de zijde-industrie.

Chengdu

De stad Chengdu is per vliegtuig rechtstreeks vanuit Amsterdam te bereiken. De bekendste bezienswaardigheid bij de stad zelf is het Panda Research Center. De natuur in de omgeving is ongerept en bestaat uit bergen, meren en Tibetaanse dorpjes. Uitstekend om te wandelen en zeer fotogeniek.

Lees meer over Chengdu

Guilin

De gezellige stad Guilin wordt omgeven door een magisch karstlandschap, een indrukwekkend gebergte dat oprijst vanuit een vlakte van rijstvelden en bamboebossen.

Yangshuo

Het pittoreske plaatsje Yangshuo ligt vlakbij Guilin en de drie uur durende boottocht is de populairste manier om in Yangshuo te komen. Vanwege de mogelijkheid om in de prachtige omgeving te fietsen is dit een absolute aanrader. U passeert uitgestrekte rijstvelden en bamboebossen.

Lees meer over Guilin en Yangshuo

Longsheng

Een ander hoogtepunt van uw reis door China is een tocht naar de imposante rijstvelden van Longsheng.

Xiamen

Xiamen is een Europees-aandoende stad en is nog redelijk onbekend, maar is geweldig te combineren met andere steden vanwege het feit dat het rechtstreeks aangevlogen wordt vanuit Nederland.

Hongkong

Hongkong is misschien wel net zo bekend om haar indrukwekkende skyline als New York. Achter deze imposante skyline gaat een wereld van contrasten schuil. U vindt er rustige parkjes, trendy uitgaanswijken en een sfeervolle mengeling van tempels en souvenirstalletjes, omgeven door bekende designer modewinkels en statige boulevards.

Lees meer over Hongkong

Tijdsverschil

Het is in China tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Er wordt overal Chinees gesproken, met vele verschillende dialecten waaronder het Kantonees. Tevens kunt u met Engels steeds beter terecht.

Geldzaken

De munteenheid van China is de Chinese New Yuan (CNY), ook wel Renminbi genoemd. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van uw reis nog zeven maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor China aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen China.

Belangrijk:
Voor Tibet heeft u naast een visum voor China een Travel Permit nodig, deze wordt door ons verzorgd. Hiervoor hebben wij een kopie van uw paspoort en een kopie van uw visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Vanzelfsprekend is het klimaat in de ver uit elkaar gelegen delen van dit zeer uitgestrekte land sterk verschillend. In het binnenland en in het noorden zijn de winters koud en droog. In het zuiden blijft het in de winter overdag zo’n 15 tot 20°C. Het voor- en najaar brengen in het grootste deel van het land dagtemperaturen van ca. 20 tot 25°C, waarbij de afkoeling ’s nachts in het noorden groter is dan in het zuiden. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met gemiddelde dagtemperaturen van 30°C en hoger. In veel plaatsen valt in deze maanden ook de meeste regen. Dit zijn gewoonlijk kortstondige tropische regenbuien, die niet zelden een verfrissende werking hebben.

De beste reistijd voor Noord-China is in de maanden april tot juni en september-oktober. Voor Zuid-China geldt dat de periode april tot september voor de beste weersomstandigheden zorgt en langs de oostkust is dit mei tot september. Wilt u Tibet bezoeken? Dan is de beste reistijd van april tot oktober.

Reisfoto's China

Skyline van Shanghai

Skyline van Shanghai

Chinese Muur

Chinese Muur

Terracottaleger, Xi'an

Terracottaleger, Xi'an

Plein van de Hemelse Vrede, Beijing

Plein van de Hemelse Vrede, Beijing

Rijstterrassen van Longsheng

Rijstterrassen van Longsheng

Zhangjiajie National Park

Zhangjiajie National Park

Landschap van Yangshuo

Landschap van Yangshuo

Verboden Stad, Beijing

Verboden Stad, Beijing

West Lake in Hangzhou

West Lake in Hangzhou

Lokale klederdracht in Longsheng

Lokale klederdracht in Longsheng

Pingyao

Pingyao

Suzhou

Suzhou

Pingyao

Pingyao

Yangshuo

Yangshuo

Chinese Muur

Chinese Muur

Lantaarns in Pingyao

Lantaarns in Pingyao

Yungang grotten, Datong

Yungang grotten, Datong

Shanghai

Shanghai

Zhangjiajie National Park

Zhangjiajie National Park

Verboden Stad, Beijing

Verboden Stad, Beijing

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.