Rondreizen in Tanzania

Gaat u mee op safari in Tanzania? Zie stampende gnoes op de vlaktes van de Serengeti, spot neushoorns in de Ngorongoro-krater en vergeet bij Lake Manyara niet omhoog te kijken; leeuwen zouden hier zomaar een dutje in de bomen kunnen doen. Het rustige Tarangire National Park staat bekend om de reusachtige kolonies olifanten die hier leven. Spot u ze tussen de baobabbomen? Op naar Tanzania!

Bianca van Nispen
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom op safari in Tanzania met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Luchtballonvaart boven Serengeti, Tanzania

Onze bestemmingen voor een rondreis door Tanzania

Wilt u een onvergetelijke reis maken naar Tanzania? Dit kan tijdens onze bijzondere safari. Deze safari is daarnaast perfect te combineren met paradijselijke stranden, zoals die van Zanzibar.

Onze specialisten hebben alvast een voorbeeldreis voor u uitgestippeld ter inspiratie. Wilt u echter ergens een nachtje langer verblijven, een bijzondere activiteit aan uw reis toevoegen of uw reis helemaal van A tot Z zelf samenstellen, dan kan dat ook. Uw reis naar Tanzania kunt u geheel op maat laten maken. Onze reisspecialisten denken graag met u mee over uw ultieme reiservaring.

Is Tanzania toch niet het deel van Afrika waar u naar op zoek bent voor uw volgende rondreis of wilt u Tanzania combineren met andere Afrikaanse bestemmingen? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door Afrika.

Rondreis Tanzania op maat

Wilt u een onvergetelijke rondreis door Tanzania maken? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldreizen, waarin wij bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen. Ook schrijft ons team over hun persoonlijke ervaringen in hun reisblogs over verschillende bestemmingen in Afrika (waaronder Tanzania). Uiteraard kunnen deze naar uw wensen aangepast worden, of we kunnen een volledige, individuele rondreis naar Tanzania op maat voor u samenstellen. Uw wensen staan bij ons centraal.

Sfeerimpressie safari in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Op safari in de Serengeti

Op safari in de Serengeti

Cheeta met jongen in Tanzania

Cheeta met jongen in Tanzania

De grote trek in Tanzania

De grote trek in Tanzania

Nijlpaarden in Selous National Park

Nijlpaarden in Selous National Park

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Tanzania

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Tanzania

Bent u na het lezen van deze pagina al enthousiast over een safari naar Tanzania? U zult de reis van uw dromen ervaren door onze deskundige reisspecialisten die een reis op maat voor u kunnen maken. Met een persoonlijke touch en aandacht voor al uw wensen wordt er gekeken naar alle mogelijkheden. Wij waarborgen kwaliteit en bieden een reiservaring die aan al uw verwachtingen voldoet:

Unieke belevingen inbegrepen

Wanneer u een reis wilt maken naar Tanzania bent u ervan verzekerd dat u bij Tenzing Travel een reis op maat kunt verwachten. U kunt al uw wensen aangeven en met de jarenlange ervaring van onze reisspecialisten zal u op de meest unieke plekken van de wereld komen. U kunt ervan uitgaan dat uw rondreis vol unieke belevingen zal zijn.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Een bijzondere reis naar Tanzania is niet compleet zonder de ideale overnachtingen. Bij Tenzing Travel begrijpen we hoe belangrijk uw verblijf is tijdens uw safari. U bent er dan ook van verzekerd dat de verblijven erg bijzonder zijn en uw rondreis tot uw droomreis zullen maken.

Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur

Tijdens onze safarireizen in Tanzania reist u samen met een privégids/chauffeur in een 4-WD auto. Deze heeft een uitklapbaar dak en u heeft altijd een plekje aan het raam; zo heeft u van alle kanten goed zicht.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel vinden we het belangrijk dat u de tijd krijgt om alles op een fijn tempo te ontdekken tijdens uw reis naar Tanzania. Daarom zorgen wij ervoor dat er een ideaal reistempo is, zodat u op elke plek voldoende tijd heeft. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw safari in Tanzania.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Tanzania?

Het is in Tanzania tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor mijn reis naar Tanzania?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw reis naar Tanzania advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke taal wordt er gesproken in Tanzania?

In Tanzania zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Hoe betaalt men in Tanzania?

De munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Daarnaast is de Amerikaanse dollar een wettelijk betaalmiddel met name in de hotels. Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Tanzania?

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Deze kan ter plaatse bij aankomst in Tanzania worden verkregen voor 50 USD, maar houdt u dan rekening met zeer lange wachttijden. Ons advies is om het e-visum voor Tanzania voor vertrek aan te vragen. Het visum is drie maanden geldig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw reis vol safari’s in Tanzania.

Wat is het klimaat in Tanzania?

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. Met name in hooggelegen gebieden zoals Serengeti en Ngorongoro koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Gaat u tussen september en december op safari in Tanzania, dan wordt het warmer. Het westelijke en centrale deel van Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot half april. In de periode mei tot en met oktober is het hier (zeer) droog. In het oosten van Tanzania is er een korte regentijd tussen november en december, waarna het tijdelijk wat droger wordt, maar vanaf maart neemt de hoeveelheid neerslag toe, dit grote regenseizoen duurt tot en met mei.

Is het mogelijk om op eigen gelegenheid in Tanzania op safari te gaan?

Wij raden dat af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Tanzanianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Een reis met privégids/chauffeur biedt uitkomst en zorgt ervoor dat uw safari’s in Tanzania om de juiste redenen onvergetelijk worden!

Wat is het voordeel van reizen met een privégids?

Het voordeel van het reizen met een privégids/chauffeur is dat hij alles weet over de dieren en landschappen die u tijdens uw safari’s in Tanzania tegenkomt én precies weet waar en wanneer er een bijzonder dier is gespot. Uw gids staat namelijk altijd in contact met andere aanwezige gidsen. Zo hoeft u geen bijzonder moment te missen!

Wat is het mooiste national park van Tanzania?

In 2021 werd het Serengeti National Park in Tanzania uitgeroepen tot mooiste nationale park ter wereld! Wilt u op safari in Tanzania, dan mag dit park dan ook niet ontbreken in uw route!

Hoeveel vogelsoorten leven er in Serengeti?

Bent u een vogelaar? Op safari in de Serengeti kunt u uw hart ophalen: er leven hier maar liefst 520 verschillende vogelsoorten.