Safari Tanzania

Gaat u mee op safari in Tanzania? Zie stampende gnoes op de vlaktes van de Serengeti, spot neushoorns in de Ngorongorokrater en vergeet in Lake Manyara niet omhoog te kijken; leeuwen zouden hier zomaar een dutje in de bomen kunnen doen. In het rustige Tarangire National Park leeft een zeldzame witte giraffe genaamd Omo (naar het wasmiddelmerk). Krijgt u haar voor uw lens? Op naar Tanzania!

Bianca van Nispen
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom op safari in Tanzania met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in een boom in Serengeti NP

Sfeerimpressie safari in Tanzania

Luipaard in Tanzania

Luipaard in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Op safari in de Serengeti

Op safari in de Serengeti

Wildebeests in de Serengeti

Wildebeests in de Serengeti

Nijlpaarden in Selous National Park

Nijlpaarden in Selous National Park

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw safari's in Tanzania?

Wilt u meer weten over de safari’s in Tanzania of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Bianca van Nispen

Reisspecialist Tanzania

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Tanzania

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Op safari in Tanzania

Een safari in Tanzania is onvergetelijk, dat moge duidelijk zijn! Leeuwen, neushoorns, giraffes, nijlpaarden, gnoes en honderden vogelsoorten; u kunt ze allemaal bewonderen en fotograferen. Tijdens onze safarireizen in Tanzania reist u samen met een privégids/chauffeur in een 4-WD auto. Deze heeft een uitklapbaar dak en u heeft altijd een plekje aan het raam; zo heeft u van alle kanten goed zicht. Goed om te weten: u reist alleen met uw eigen gezelschap.

Het voordeel van het reizen met een privégids/chauffeur is dat hij alles weet over de dieren en landschappen die u tijdens uw safari’s in Tanzania tegenkomt én precies weet waar en wanneer er een bijzonder dier is gespot. Uw gids staat namelijk altijd in contact met andere aanwezig gidsen. Zo hoeft u geen bijzonder moment te missen!

Of het mogelijk is om op eigen gelegenheid in Tanzania op safari te gaan? Wij raden dat af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Tanzanianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Een reis met privégids/chauffeur biedt uitkomst en zorgt ervoor dat uw safari’s in Tanzania om de juiste redenen onvergetelijk worden!

Serengeti

Wist u dat het Serengeti National Park in Tanzania in 2021 werd uitgeroepen tot mooiste nationale park ter wereld? Wilt u op safari in Tanzania, dan mag dit park dan ook niet ontbreken in uw route! Op de uitgestrekte vlaktes leven miljoenen wilde dieren. Ziet u daar een luipaard rusten in een boom? En is dat een kudde springbokken op de vlucht voor een leeuw? Die luierend nijlpaarden daar lijken net op glimmende rotsen in het water. Dit en meer kunt u allemaal tegenkomen op safari in de Serengeti, net als zebra’s, neushoorns, gnoes, gazellen, olifanten en nog veel meer dieren. Bent u een vogelaar? Op safari in de Serengeti kunt u uw hart ophalen: er leven hier maar liefst 520 verschillende vogelsoorten.

Overigens is niet alleen het aanwezige wildlife spectaculair te noemen, de weidse vergezichten zijn dat net zo goed. De uitgestrekte graslanden met hier en daar een acaciaboom en talloze granieten rotsformaties (die tot 1.800 meter hoog kunnen zijn) zullen u betoveren. Het is genieten geblazen tijdens de safari’s in Tanzania!

De Migratie of Grote Trek

Jaarlijks verplaatsen miljoenen grazers – gnoes, zebra’s en gazellen – zich tegelijkertijd door de Serengeti en de aangrenzende Masai Mara (hetzelfde gebied als de Serengeti maar dan het deel dat in Kenia is gelegen). Ze volgen de regen en zijn altijd op zoek naar vers gras en water. De migratie is een levensgevaarlijke onderneming voor de dieren, aangezien leeuwen, luipaarden, hyena’s en krokodillen op de loer liggen en graag een lekker hapje vangen.

Dit schouwspel met eigen ogen zien is de ultieme safari in Tanzania; het is een spectaculaire ervaring die u niet snel zult vergeten. Wilt u weten wanneer u de oversteek van de Mara Rivier plaatsvindt of wanneer de kalveren geboren worden? Op ons blog vertellen we u alles over de Grote Trek in Tanzania en Kenia.

Ngorongorokrater

Een andere safari in Tanzania die zeker in deze lijst thuishoort; die in de Ngorongorokrater. Deze unieke vulkaankrater met een diameter van 19 kilometer wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en zit vol leven. Er zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen en dit alles op een relatief kleine oppervlakte. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen voor in de krater: zebra’s, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, en nijlpaarden. Het dier dat ontbreekt is de giraffe: hij kan door zijn lange nek en poten de steile afdaling in de krater niet maken.

Ga ook op safari in: Selous, Lake Manyara en Tarangire

Het Serengeti National Park en de Ngorongorokrater zijn de bekendste plekken voor safari’s in Tanzania. Deze bijzondere gebieden zullen ook ongetwijfeld tot de hoogtepunten van uw reis door Tanzania behoren, maar er zijn meer prachtige plekken voor safari’s in Tanzania! Zo staat Lake Manyara bekend om de vele flamingo’s die er leven. Ook leven hier o.a olifanten, giraffen en leeuwen. Kijk vooral even omhoog tijdens een safari in Lake Manyara; leeuwen zouden hier zomaar een dutje in de bomen kunnen doen. Een bijzonder gezicht!

Het Selous Game Reserve is minder bekend, maar niet minder indrukwekkend. Het beslaat een gebied van ruim 50.000 km2 en is daarmee een van de grootste wildreservaten ter wereld (en zelfs groter dan Denemarken!). Ga er te voet, per boot of zelfs met een vliegtuig op zoek naar bijzonder wildlife. Van nijlpaarden en leeuwen tot prachtige ijsvogels.

Het Tarangire National Park is qua landschap anders dan alle andere parken in Tanzania. Het bestaat uit heuvelachtig gebied met enorme baobabbomen en acacia’s. Door het noorden van het park slingert de diepgelegen Tarangire-rivier, de belangrijkste waterbron van dit ruige gebied. Op de Serengeti na vindt u hier de grootste concentratie wild van Tanzania, en dat terwijl er veel minderen reizigers zijn. U kunt u hier dus in alle rust genieten van een safari in Tanzania.

Over de Masai

De Masai is een herdersvolk dat leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia. De wijze waarop dit taaie volk leeft, is al vele honderden jaren hetzelfde. Vanwege hun nomadische leefstijl en de strenge rituelen zijn westerse invloeden voor een groot deel aan hen voorbij gegaan. U kunt de Masai onder andere tegenkomen in de Serengeti en de Ngorongorokrater. Dagelijks dalen de Masai met hun kuddes koeien af in de krater om deze hier te laten drinken.

Zanzibar

Wilt u na uw safari’s in Tanzania alle indrukken even rustig op u in laten werken? Plan dan een aantal dagen op Zanzibar vast aan uw reis. Het is heerlijk vertoeven op dit tropische eiland, met zijn hagelwitte stranden, azuurblauwe zee, plantages met kokospalmen en heerlijke temperaturen (tussen de 25 en 33 graden).
Lees meer over Zanzibar

Safari Tanzania op maat

Wilt u onvergetelijke safari’s in Tanzania meemaken? En dit combineren met bijvoorbeeld de paradijselijke stranden van Zanzibar? Onze specialisten hebben alvast een voorbeeldreis voor u uitgestippeld ter inspiratie. Wilt u echter ergens een nachtje langer verblijven, een bijzondere activiteit aan uw reis toevoegen of uw reis helemaal van A tot Z zelf samenstellen, dan kan dat! Uw reis in Tanzania kunt u geheel op maat laten samenstellen. Onze reisspecialisten denken graag met u mee over uw ultieme reiservaring.

Tijdsverschillen

Het is in Tanzania tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw reis naar Tanzania advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Tanzania zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Daarnaast is de Amerikaanse dollar een wettelijk betaalmiddel met name in de hotels. Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Deze kan ter plaatse bij aankomst in Tanzania worden verkregen voor USD 50, maar houdt u dan rekening met zeer lange wachttijden. Ons advies is om het e-visum voor Tanzania voor vertrek aan te vragen. Het visum is drie maanden geldig

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Tanzania aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Tanzania aanvragen

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw reis vol safari’s in Tanzania.

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. Met name in hooggelegen gebieden zoals Serengeti en Ngorongoro koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Gaat u tussen september tot en met december op safari in Tanzania, dan wordt het warmer. Het westelijke en centrale deel van Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot half april. In de periode mei tot en met oktober is het hier (zeer) droog. In het oosten van Tanzania is er een korte regentijd tussen november en december, waarna het tijdelijk wat droger wordt, maar vanaf maart neemt de hoeveelheid neerslag toe, dit grote regenseizoen duurt tot en met mei.

Reisfoto's Tanzania

Cheeta in Tanzania

Cheeta in Tanzania

Masai in de Ngorongorokrater

Masai in de Ngorongorokrater

Olifanten in de Serengeti

Olifanten in de Serengeti

Zanzibar

Zanzibar

Zonsondergang in de Serengeti

Zonsondergang in de Serengeti

Zebra's in de Serengeti

Zebra's in de Serengeti

Serengeti

Serengeti

Selous National Park vanuit de lucht

Selous National Park vanuit de lucht

Masai in Karatu

Masai in Karatu

Vuurkopbaardvogel in Tarangire National Park

Vuurkopbaardvogel in Tarangire National Park

Nijlpaard in het Selous Game Reserve

Nijlpaard in het Selous Game Reserve

Zeilen op Zanzibar

Zeilen op Zanzibar

Tanzaniaanse markt

Tanzaniaanse markt

Leeuwen in de Serengeti

Leeuwen in de Serengeti

Hyena in Serengeti National Park

Hyena in Serengeti National Park

Zanzibar

Zanzibar

Wildebeests in de Ngorongoro Krater

Wildebeests in de Ngorongoro Krater

Masai in Tanzania

Masai in Tanzania

Welpje in Tanzania

Welpje in Tanzania

Zonsondergang op Zanzibar

Zonsondergang op Zanzibar

Olifanten in Tarangire National Park

Olifanten in Tarangire National Park

Hildebrandts Glansspreeuw in Tanzania

Hildebrandts Glansspreeuw in Tanzania

Leeuw in de boom in de Serengeti

Leeuw in de boom in de Serengeti