Safari Tanzania

Wilt u tijdens uw rondreis veel wilde dieren van dichtbij zien? Dan is een safari Tanzania de perfecte keuze. Tip: kijk tijdens uw game drives niet alleen naar wat er op de grond gebeurt, kijk ook eens omhoog. Zo zagen wij in Lake Manyara leeuwen in de bomen slapen. Een bijzonder gezicht!

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Tanzania met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Leeuwen in een boom in Serengeti NP

Waarom naar Tanzania met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Tanzania

Reisinformatie Tanzania

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Op safari in Tanzania

Onze safari’s worden uitgevoerd met maximaal 7 deelnemers. Elke reiziger heeft een raamplaats en het 4-WD safarivoertuig is voorzien van een opklapbaar dak, zodat u aan alle kanten uitzicht heeft. U reist veelal in een internationaal gezelschap. De gids, tevens chauffeur, is Engelstalig. Wilt u de parken in het zuiden bezoeken, dan vliegt u met een klein vliegtuigje naar de plaatselijke airstrip. Deze parken worden minder druk bezocht dan die in het noorden en hebben een heel ander karakter.

Masai: de bevolking van Tanzania

De Masai is een heel bekende stam door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. Dit herdersvolk leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia. De wijze waarop dit taaie volk leeft, is al vele honderden jaren hetzelfde. Vanwege hun nomadische leefstijl en de strenge rituelen zijn westerse invloeden van zendelingen en imperialisten voor een groot deel aan hen voorbij gegaan.

De bezienswaardigheden van Tanzania

Arusha

Arusha is een van de aantrekkelijkste steden van Tanzania. Zij ligt tussen weelderig groene landstreken aan de voet van de Mount Meru (4556 meter), die vanuit Arusha ook beklommen kan worden.

Lake Manyara National Park

Ook al is het nationale park van het Manyarameer klein (318 km2), het gebied heeft een zeer afwisselend landschap. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten, buffels en andere grazers. Van het roofwild kunt u hier luipaarden en leeuwen treffen.

Ngorongoro Krater

De krater van de oude Ngorongoro vulkaan met een diameter van 19 kilometer is een uniek natuurgebied. De krater wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd.

Serengeti

De Serengeti is een van de meest indrukwekkende wildparken ter wereld. Niet alleen vanwege de enorme variatie aan wild, de enorme kuddes en de grote populatie aan roofwild, maar ook om het spectaculaire landschap en weidse horizonten.

Selous Game Park

Het Selous wildreservaat is het grootste natuurgebied van Afrika. Het beste seizoen voor safari’s is van juni t/m oktober. In de rivieren leven veel nijlpaarden en krokodillen en op het vasteland grote kuddes buffels, hartebeesten, grote en kleine kudu’s, sabelantilopen en roofwild zijn te spotten. De variatie aan safari-activiteiten, per terreinwagen, per boot of te voet, maakt dit gebied uniek en zeer de moeite waard om te bezoeken.

Zanzibar

Het groene en tropische eiland Zanzibar wordt vaak als strandverlenging geboekt op een rondreis door Tanzania. En dat is niet voor niets!
Bekijk ons aanbod van hotels op Zanzibar

Pemba, Mafia & Ras Kutani

De strandbestemmingen van Tanzania. Pemba en Mafia zijn prachtige, kleine eilandjes met schitterende stranden, maar ook het plaatsje Ras Kutani is een perfecte afsluiter voor uw rondreis Tanzania.

Tijdsverschillen

Het is in Tanzania tijdens onze zomertijd 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Tanzania zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Daarnaast is de Amerikaanse dollar een wettelijk betaalmiddel met name in de hotels. Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een visum. Deze kan ter plaatse bij aankomst in Tanzania worden verkregen voor USD 50, maar houdt u dan rekening met zeer lange wachttijden. Ons advies is om het e-visum voor Tanzania voor vertrek aan te vragen. Het visum is drie maanden geldig

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Tanzania aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Tanzania aanvragen

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Tanzania kent vier seizoenen. In juni, juli en augustus is het er droog en koel. Men name in hooggelegen gebieden zoals Serengeti en Ngorongoro koelt het ’s nachts aanzienlijk af. Van september tot en met december wordt het warmer. Het westelijke en centrale deel van Tanzania kent een regenseizoen dat tussen eind oktober en begin december aanvangt en doorloopt tot half april. In de periode mei tot en met oktober is het hier (zeer) droog. In het oosten van Tanzania is er een korte regentijd tussen november en december, waarna het tijdelijk wat droger wordt, maar vanaf maart neemt de hoeveelheid neerslag toe, dit grote regenseizoen duurt tot en met mei.

Reisfoto's Tanzania

Tanzania

Reisspecialist Lody heeft haar reis door Tanzania op beeld vastgelegd. Geniet u mee van de schitterende landschappen, indrukwekkende dieren en de ontmoeting met de Masai?