Rondreis Costa Rica

Bent u een natuurliefhebber, dan kunt u uw hart ophalen tijdens uw rondreis door Costa Rica. Bezoek sprookjesachtige nevelwouden, hike langs imponerende vulkanen en dompel uzelf onder in natuurlijke warmwaterbronnen. Vergeet uw camera ook niet, want u komt ongetwijfeld ook de meest bontgekleurde dieren tegen. Van de iconische roodoogmakikikker tot aan trage luiaards en van nieuwsgierige aapjes tot de zeldzame quetzal. Gaat u mee op reis door Costa Rica?

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Costa Rica met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Costa Rica.

Daarom een rondreis naar Costa Rica met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Matapalo

Sfeerimpressie rondreis Costa Rica

Monteverde

Monteverde

Kolibrie in San Gerardo de Dota

Kolibrie in San Gerardo de Dota

Kust van Costa Rica

Kust van Costa Rica

Kapucijnaapjes

Kapucijnaapjes

Arenal-vulkaan

Arenal-vulkaan

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Costa Rica?

Wilt u meer weten over een rondreis door Costa Rica of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Costa Rica

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Costa Rica

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Costa Rica

Gaat u mee op rondreis door Costa Rica? Geen land ter wereld kent zoveel natuurschoon als het veelzijdige Costa Rica. Paradijselijke stranden, klaterende watervallen, eeuwenoude regenwouden, koffieplantages, kleurrijke planten en imponerende vulkanen zullen u om de haverklap uw adem doen benemen. Het is daarnaast ook het land van de luiaards, quetzals, gekleurde kikkertjes, apen, zeeschildpadden en nog vele honderden andere exotische dieren.

De biodiversiteit van Costa Rica is niet te evenaren en dit is ook iets waar de Costa Ricanen ontzettend zuinig op zijn. De term ‘pura vida’ is onlosmakelijk aan Costa Rica verbonden en betekent ‘puur leven’. Dit slaat niet alleen op de positieve levensstijl van de Costa Ricanen, maar ook op het ecologische toerisme waarbij er geen schade aan het land wordt toegebracht. Gaat u Pura Vida tijdens een rondreis door Costa Rica ervaren? We lichten alvast enkele hoogtepunten van een reis door dit groene paradijs voor u uit.

Arenal Volcano National Park

De meeste vulkanen op aarde zijn niet meer actief, maar Costa Rica kent zeven vulkanen die nog altijd actief zijn. Waaronder de Arenal-vulkaan. Wanneer u deze vulkaan bezoekt, duik dan ook eens in de warmwaterbronnen en thermale baden aan de voet van de vulkaan. Heerlijk ontspannen kunt u dan uw rondreis door Costa Rica vervolgen.

Corcovado National Park

Bijzonder aan het Corcovado National Park is dat het dichte tropisch regenwoud pal aan het strand ligt. Vanuit de ruige jungle ligt u dan ook al snel op een echt bountystrand. Een echte aanrader voor tijdens uw Costa Rica rondreis!

Manuel Antonio National Park

Het nationaal park Manuel Antonio biedt voor ieder wat wils. Bent u een strandliefhebber? Dan kunt u heerlijk relaxen op een helder wit strand. Bent u voldoende uitgerust? Maak dan een indrukwekkende wandeltocht door de tropische bossen. U ziet dan allerlei diersoorten, zoals het zeldzame doodskopaapje.

Monteverde Cloud Forest

Het Monteverde Cloud Forest is met haar mysterieuze sfeer en fotogenieke hangbruggen een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. In de mist groeien de mooiste bomen en planten van heel het land. Ook is dit het thuis van vele tropische dieren. Met name een Night Tour is hier een unieke ervaring!

Playa Tamarindo

Strandliefhebbers mogen tijdens een rondreis door Costa Rica zeker Playa Tamarindo, gelegen aan de Stille Oceaan aan de weskust, niet overslaan. Dit strand is volgens velen een van de mooiste stranden van Costa Rica en dit kunnen wij alleen maar beamen.

Stranden aan de Caribische kust

Toe aan een beetje rust? Dan is het op de stranden aan de Caribische kust van Costa Rica heerlijk bijkomen. Er heerst hier een relaxte sfeer en iedereen heeft er de tijd.

Tortuguero National Park

Costa Rica kent vele nationale parken, maar Tortuguero National Park is een van de bekendste. Hier leven maar liefst 800 verschillende dieren en tussen juli en oktober komen er schildpadden aan land om eieren te leggen, heel bijzonder! U mag dit park dan eigenlijk ook niet overslaan tijdens uw rondreis door Costa Rica.

Rondreis Costa Rica op maat

Onze reisspecialisten hebben een aantal voorbeeldreizen door Costa Rica met zorg voor u samengesteld. Wilt u aan het einde van uw reis echter een paar dagen langer aan het strand verblijven of een rondreis naar Costa Rica zelf compleet samen stellen? Dan kan dat! Onze reisspecialisten denken graag met u mee en delen advies en tips om samen met u uw ultieme reiservaring samen te stellen.

Tijdsverschil

In Costa Rica is het in de zomer achter uur vroeger dan in Nederland en België. In de winter is dit zeven uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis door Costa Rica advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nlKLM Health Servicesuw huisarts of de GGD.

Taal

In Costa Rica wordt Spaans gesproken. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs veel reizigers komen. De kennis van Engels onder mensen die in de toeristische industrie werken is over het algemeen goed te noemen.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis in Costa Rica kunt u met de colon (CRC) betalen. Er zijn biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000. Houd er rekening mee dat biljetten van 50.000 niet overal geaccepteerd worden. Verspreid door Costa Rica zijn voldoende bankautomaten te vinden waar zowel pinpassen als creditcards geaccepteerd worden. We adviseren om ook altijd wat euro’s of Amerikaanse dollars achter de hand te houden. De actuele koersen kunt u raadplegen via de Oanda Currency Converter.

Reisdocumenten

U dient voor uw rondreis door Costa Rica in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Costa Rica geldig is. Wanneer u langer dan 90 dagen in Costa Rica verblijft, is een visum noodzakelijk. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst in dient te vullen.

Reizen via de Verenigde Staten
Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via de Verenigde Staten. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de Verenigde Staten voor een periode van twee jaar. De kosten voor de aanvraag bedragen circa $14 per persoon.

Klimaat

Costa Rica heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 25℃ en een droge en natte periode. De natte periode wordt ook wel de groene periode genoemd, vanwege de bloei van de flora. Het klimaat is onder te verdelen in drie regio’s:

Pacific
De gemiddelde temperatuur aan de Pacific ligt ruim boven de 25℃ , waarbij de droge periode zich uitstrekt van november t/m april. In de overige periode blijft de regen beperkt tot een flinke bui in de namiddag.

Caribische kust
De droge periode aan de Caribische kust loopt van de maanden januari t/m maart en van september t/m oktober. De gemiddelde temperatuur ligt ongeveer rond de 25℃.

Binnenland
In het binnenland wordt wel eens gesproken van de ‘eeuwige lente’. Afhankelijk van de hoogte waar u bent, ligt de temperatuur tussen de 7℃  en 25℃. Met name op grotere hoogte valt er meer regen, waarbij sommige gebieden het grootste gedeelte van de dag in mist gehuld kunnen zijn.

Reisfoto's Costa Rica

Tenorio waterval

Tenorio waterval

Quetzal in San Gerardo de Dota

Quetzal in San Gerardo de Dota

Surfer bij Playa Tamarindo

Surfer bij Playa Tamarindo

Tussen de boomtoppen lopen in Monteverde

Tussen de boomtoppen lopen in Monteverde

Roodoogmakikikker in Costa Rica

Roodoogmakikikker in Costa Rica

Paradijselijke stranden in Manuel Antonio NP

Paradijselijke stranden in Manuel Antonio NP

Paardrijden aan de kust in Costa Rica

Paardrijden aan de kust in Costa Rica

Schildpad in Tortuguero National Park

Schildpad in Tortuguero National Park

Doodshoofdaapje in Costa Rica

Doodshoofdaapje in Costa Rica

Nauyuca Falls nabij Dominical

Nauyuca Falls nabij Dominical

Dolfijnen spotten

Dolfijnen spotten

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio National Park

Arenal-vulkaan

Arenal-vulkaan

Kolibrie in Monteverde

Kolibrie in Monteverde

Monteverde National Park

Monteverde National Park

Toekan in Costa Rica

Toekan in Costa Rica

Playa Chiquita

Playa Chiquita

Raften bij Sarapiqui

Raften bij Sarapiqui

Luiaard in Corcovado National Park

Luiaard in Corcovado National Park

Kroonbasiliskhagedis in de omgeving van Tortuguero

Kroonbasiliskhagedis in de omgeving van Tortuguero

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.