Rondreis Costa Rica

Tijdens uw rondreis door Costa Rica is het volop genieten van de natuur, met een bijzonder landschap en prachtige planten en dieren. Benieuwd naar de indrukwekkende natuur? Kies dan voor een natuurarrangement en bezoek de Arenal vulkaan. Wat een prachtig uitzicht!

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Quetzal

Waarom naar Costa Rica met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Costa Rica

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Costa Rica

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

In Costa Rica komt u heerlijk tot rust. De hectische westerse wereld lijkt wel op een andere planeet. U kunt hier genieten van prachtig natuurschoon, waarvan geen land ter wereld zoveel heeft als Costa Rica. Uw rondreis Costa Rica voert u langs prachtige landschappen, waar u zeldzame dieren ziet in hun natuurlijke habitat. De Costa Ricanen maken u graag deelgenoot van hun traditionele leefwijze.

De bezienswaardigheden van Costa Rica

Tortuguero National Park

Costa Rica kent vele nationale parken, maar Tortuguero National Park is een van de bekendste. U kunt het park dan ook niet overslaan tijdens uw rondreis Costa Rica.

Arenal vulkaan National Park

De meeste vulkanen op aarde zijn niet meer actief, maar Costa Rica kent zeven vulkanen die nog altijd actief zijn. Wanneer u de Arenal vulkaan bezoekt, duik dan ook eens in de warmwaterbronnen en thermale baden, aan de voet van de vulkaan. Heerlijk ontspannen kunt u dan uw rondreis Costa Rica vervolgen.

Monteverde Nevelwoud

Het Monteverde Nevelwoud is met haar mysterieuze sfeer een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. In de mist groeien de mooiste bomen en planten van heel Costa Rica.

Playa Tamarindo

Strandliefhebbers moeten tijdens hun rondreis Costa Rica Playa Tamarindo bezoeken. Dit strand is volgens velen een van de mooiste stranden van Costa Rica.

Manuel Antonio National Park

Het nationaal park Manuel Antonio biedt voor iedereen wat wils. Bent u een strandliefhebber? Dan kunt u heerlijk relaxen op een helder wit strand. Bent u voldoende uitgerust? Maak dan een indrukwekkende wandeltocht door de tropische bossen. U ziet dan allerlei diersoorten, zoals het zeldzame doodskopaapje.

Stranden aan de Caribische kust

Toe aan een beetje rust? Dan is het op de stranden aan de Caribische kust van Costa Rica heerlijk bijkomen. Er heerst hier een relaxte sfeer en iedereen heeft er de tijd.

Corcovado National Park

Bijzonder aan Corcovado National Park is dat het dichte tropisch regenwoud pal aan het strand ligt. Vanuit de ruige jungle ligt u dan ook algauw op een echt bountystrand. Een echte aanrader voor tijdens uw Costa Rica rondreis.

Tijdsverschillen

Het is in Costa Rica 7 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 8 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs veel reizigers komen.
De kennis van Engels onder mensen die in de toeristische industrie werken is in het algemeen goed te noemen.

Geldzaken

De munteenheid is de Costaricaanse Colón. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 30 dagen geldig is na uw terugkeer in de Benelux.  Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.
Reist u via Amerika naar Costa Rica, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Costa Rica kent een gemiddelde jaartemperatuur van ongeveer 20°C en heeft een tropisch klimaat met 2 seizoenen: het droge seizoen van december tot in mei en het regenseizoen van juni tot in november. Het klimaat is afhankelijk van het gebied en/of de hoogte waarop men zich bevindt. Aan de Pacific kust valt de minste regen in de maanden december t/m april en de meeste regen in de maanden september en oktober. Aan de Caraïbische kust valt juist de minste regen in de maanden augustus t/m oktober. In het regenseizoen staat de natuur in bloei en spreken de Ticos dan ook van het “groene seizoen”. Door de regenval kunnen onverharde wegen soms moeilijk begaanbaar zijn en een 4WD huurauto is dan ook zeker aan te raden!

Reisfoto's Costa Rica