Rondreis Ecuador

Natuurlijk draait tijdens uw Ecuador vakantie alles om de Galápagoseilanden, maar ook het vasteland is prachtig! Kleurrijke dorpsmarkten, koloniale binnensteden, imposante vulkanen en je kunt gewoon met de auto naar de jungle. Mooi meegenomen: het klimaat is er altijd zoals bij ons in de lente.

Liesbeth Verbrugge
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Ecuador met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Ecuador

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Liesbeth Verbrugge

Reisspecialist Ecuador

Reisinformatie Ecuador

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Ecuador is het kleinste land van de Andes; de naam verraadt de ligging: op de evenaar. Klein maar fijn, binnen een paar uur tijd reist u tijdens een vakantie Ecuador van de jungle in de laaglanden naar de hoge toppen in de Andes.

Ecuador is in alle opzichten een kleurrijk land. In de hooglanden wonen indianen gekleed in fel gekleurde poncho’s, die hun traditionele identiteit hebben behouden. Het landschap van de hooglanden wordt gedomineerd door de vele vulkanen. Sommige daarvan zijn altijd bedekt met sneeuw, zo hoog zijn ze. Eromheen liggen de enorme hooglanden: de páramo of graslanden steken boven de boomgrens uit.

Regio’s en gebieden in Ecuador

Galápagoseilanden

In deze archipel treft u een rijke dierenwereld aan met veel inheemse soorten.
Lees meer over de Galápagoseilanden

Amazonegebied

De gehele oostelijke helft van het land is jungle Het maakt deel uit van het Amazone regenwoud, en het is er vochtig en warm.

De Hooglanden

Dit is het hart van het land. Hier wonen de meeste mensen en is het land intensief bewerkt.

Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, en ligt op ca. 2800 meter hoogte.

Cotopaxi en Chimborazo Nationaal Park

De flanken rond de vulkanen Cotopaxi en Chimborazo zijn spectaculair. Het is wel wennen aan de grote hoogten.

Cuenca

Cuenca is na Quito de leukste stad van het land. Cuenca ligt zo’n 450 kilometer  ten zuiden van Quito (50 minuten vliegen) en vanzelfsprekend eindpunt van de hooglandenreis.

Otavalo

In Otavalo kunt u de beroemde markt bezoeken, vooral de zaterdagmarkt van Otavalo is een  hoogtepunt tijdens uw Ecuador vakantie.

De Kust

De kust van Ecuador is een dun bevolkt gebied met savanne-achtige landschappen, plantages en  vissersdorpen.

Tijdsverschillen

Het is in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland; op de Galápagos eilanden 7 uur vroeger. Wanneer wij zomertijd hebben is het respectievelijk 7 en 8 uur vroeger.
Ecuador ligt op de evenaar en daarom is er geen verschil in daglengte tussen zomer en winter. En dus is er geen zomer-en wintertijd.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de belangrijke toeristische gebieden kunt u ook terecht met Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Het land heeft geen ‘eigen’ geld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.
Reist u via Amerika naar Ecuador, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

In Ecuador zijn bijna geen seizoenverschillen tussen de zomer en de winter. Daarom is er geen uitgesproken reisseizoen, het land kan het gehele jaar door bereisd worden. De enige uitzondering op deze regel: de winderige periode tussen half augustus en half oktober op de Galápagos eilanden. Er zijn echter wel grote regionale verschillen in het klimaat.

Kust

In de kuststrook tussen Guayaquil en Manta is het over het gehele jaar warm maar in de periode van juni tot en met november is het in de ochtend vaak mistig en soms valt er een lichte regen. In de loop van de dag klaart het meestal op en komt de zon tevoorschijn.

Hooglanden

Hier liggen de steden Quito en Cuenca, de marktplaats Otavalo en ook de hacienda’s en berghutten rond de grote vulkaantoppen. Het weer in Quito is zeer gelijkmatig. En dat geldt voor het gehele gebied. Door de hoogteverschillen zijn er echter wel micro-verschillen, die belangrijk zijn voor de toerist. Aan de randen van de hooglanden ‘vangen’ de beboste berghellingen veel vocht: aan de westkant is dat voornamelijk in de vorm van mist en wolken en vormen zo de ‘Cloud Forests”, oftewel de nevelwouden; aan de oostkant nemen temperatuur en neerslag flink toe naarmate men afdaalt naar de jungle. Dus in Papallacta en ook in Banos is het warmer en vochtiger dan op de hooglanden. Andersom is het als men in de hooglanden nog hoger gaat: op de hooggelegen boerderijen en in de omgeving van de berghutten op de vulkaanflanken koelt het ’s avonds flink af, vaak tot rond het vriespunt in de ochtend.
Algemeen karakter hooglanden: het gehele jaar aangenaam Hollands voorjaarweer, maar altijd met frisse tot koude nachten.

Amazone

Hier bevinden zich de jungle lodges. Het is er altijd warm en klam! Het regent er vaak, bijna elke dag, maar het minst in de maanden januari t/m april.

Galápagos

De eilanden liggen op de evenaar maar er heerst geen tropisch klimaat. Het is er gewoon lekker warm. Men onderscheidt twee seizoenen, enigszins kunstmatig. In de periode december-mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 29°C, er is amper wind en er valt af en toe een regenbui van hooguit een uurtje. Dit is het beste snorkelseizoen. In de periode juni-november zakt de temperatuur een paar graden, er valt praktisch geen regen meer en de natuur verdort. Door de toenemende winden is er behoorlijke golfslag en de watertemperatuur is niet lekker meer voor snorkelen, een wetsuite is nodig. In de vroege ochtenduren is het vaak mistig, later op de dag is het zonnig. Al met al is de maand september niet zo prettig: meeste mist, minste zon, hoogste golfslag.

Reisfoto's Ecuador

Staat Ecuador al op úw bucketlist?

Staat Ecuador al op úw bucketlist? Ontdek de schoonheid en de verrassende landschappen van Ecuador.