Rondreis Ecuador

Natuurlijk draait tijdens uw Ecuador vakantie alles om de Galápagoseilanden, maar ook het vasteland is prachtig! Kleurrijke dorpsmarkten, koloniale binnensteden, imposante vulkanen en je kunt gewoon met de auto naar de jungle. Mooi meegenomen: het klimaat is er altijd zoals bij ons in de lente.

Liesbeth Verbrugge
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Ecuador met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthavens en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Ecuador

Onze bestemmingen voor een rondreis door Ecuador

Ecuador is het kleinste land van de Andes. En de naam van het land verraadt al veel over de ligging: op de evenaar. Binnen dit kleine maar fijne land, reist u binnen een paar uur van de jungle in de laaglanden naar de hoge toppen in de Andes. Een rondreis door Ecuador biedt veel variatie en er zijn diverse bestemmingen die u echt niet mag missen tijdens uw bijzondere reis naar Ecuador.

Rondreis door Ecuador op maat

Bent u klaar voor een onvergetelijke reis naar het veelzijdige Ecuador? Laat ons helpen bij het samenstellen van de perfecte rondreis op maat. Wij zorgen ervoor dat uw reis volledig is afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. Of u nu wilt genieten van de ongerepte natuur, de lokale keuken wilt proeven of unieke culturele ervaringen wilt opdoen; wij staan voor u klaar. Ontdek ons uitgebreide aanbod aan insider tips en bijzondere ervaringen in onze blogs over Latijns-Amerika, waaronder Ecuador.

In de spotlights

Lokale kinderen met lama's bij Ibarra

Lokale kinderen met lama's bij Ibarra

Galapagoseilanden

Galapagoseilanden

Trein op de helling van Chimborazo

Trein op de helling van Chimborazo

Laguna Cuicocha

Laguna Cuicocha

Gezellige wijk Las Peñas in Guayaquil

Gezellige wijk Las Peñas in Guayaquil

Galapagoseilanden

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Ecuador

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Ecuador

Bent u al helemaal klaar voor een onvergetelijke rondreis door het betoverende Ecuador? Onze deskundige reisspecialisten staan klaar om er alles aan te doen om uw droomreis werkelijkheid te maken. Met een persoonlijke benadering en zorg voor al uw wensen, verzekert Tenzing Travel kwaliteit! Op deze manier leveren wij een reiservaring die al uw wensen zal voldoen:

Unieke belevingen inbegrepen

Verken Ecuador met diverse exclusieve ervaringen die uw reis onvergetelijk zullen maken. Verken de betoverende Amazone met een deskundige gids, verblijf in een eco-lodge diep in het regenwoud en maak kennis met de lokale inheemse gemeenschappen. Ontdek de charme van de koloniale stad Quito en geniet van een privé-rondleiding door het historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken de Galapagos-eilanden met snorkelavonturen, wandelingen in de natuur en ontmoetingen met unieke wilde dieren.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Uw accommodaties in Ecuador zijn zorgvuldig geselecteerd om uw reiservaring te verrijken. Overnacht in de weelderige jungle van de Amazone, ervaar de magie van een charmant koloniaal hotel in het hart van Quito of ontspan in een luxueus strandresort in de buurt van de Stille Oceaan. Elke overnachting die Tenzing Travel voor u boekt, voegt een uniek element toe aan uw reis.

Overnacht op A-locaties

Geniet van uw nachten op de meest gewilde locaties in Ecuador. U zult zich omringd voelen door de prachtige natuur en cultuur van het land, of u nu verblijft in een afgelegen jungle-lodge diep in de Amazone, een historisch boutique hotel in het koloniale centrum van Quito, of een exclusieve accommodatie aan de kust van de Galapagos-eilanden. Uw accommodaties zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Privévervoer tussen luchthavens en verblijven

U wordt aan het begin van uw rondreis door Ecuador verwelkomd door privévervoer dat u comfortabel en veilig van de luchthaven naar uw accommodatie en vice versa brengt. Dit zorgt voor een naadloze reiservaring zonder gedoe.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Onze zorgvuldig en gebalanceerde reisschema’s stellen u in staat om Ecuador te ontdekken in het perfecte tempo. Neem de tijd om de schoonheid van het Amazone-regenwoud te verkennen, verken de straten van het historische Quito op uw gemak en geniet van voldoende vrije tijd om de ongerepte natuur van de Galapagos-eilanden te waarderen. Dit zorgt voor een diepgaande culturele onderdompeling en een authentieke reiservaring.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Laat ons al het werk doen, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van Ecuador. Wij regelen uw accommodaties, excursies en vervoer, van het begin tot het einde van uw reis. Dit betekent voor u dat u stressvrij kunt reizen en de gemoedsrust hebt dat alles tot in de puntjes is verzorgd.

 

Is Ecuador toch niet het deel van Latijns-Amerika waar u naar op zoek bent voor uw volgende rondreis of wilt u Ecuador combineren met andere bestemmingen in Latijns-Amerika? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door het Latijns-Amerika

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Ecuador?

Het is in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland; op de Galápagos eilanden 7 uur vroeger. Wanneer wij zomertijd hebben is het respectievelijk 7 en 8 uur vroeger.
Ecuador ligt op de evenaar en daarom is er geen verschil in daglengte tussen zomer en winter. En dus is er geen zomer-en wintertijd.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis door Ecuador?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

 

Welke taal spreken ze in Ecuador?

De officiële taal is Spaans. In de belangrijke toeristische gebieden kunt u ook terecht met Engels.

Wat is de valuta van Ecuador?

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Het land heeft geen ‘eigen’ geld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Ecuador

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.

Reist u via Amerika naar Ecuador, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat is de beste tijd voor een rondreis door Ecuador?

In Ecuador zijn bijna geen seizoenverschillen tussen de zomer en de winter. Daarom is er geen uitgesproken reisseizoen. Het land kan het gehele jaar door bereisd worden. De enige uitzondering op deze regel: de winderige periode tussen half augustus en half oktober op de Galápagos eilanden. Er zijn echter wel grote regionale verschillen in het klimaat.

Hoe is het klimaat van Ecuador?

In Ecuador zijn er per locatie verschillende temperaturen en vormen van neerslag te vinden:

Kust
In de kuststrook tussen Guayaquil en Manta is het over het gehele jaar warm maar in de periode van juni tot en met november is het in de ochtend vaak mistig en soms valt er een lichte regen. In de loop van de dag klaart het meestal op en komt de zon tevoorschijn.

Hooglanden
Hier liggen de steden Quito en Cuenca, de marktplaats Otavalo en ook de hacienda’s en berghutten rond de grote vulkaantoppen. Het weer in Quito is zeer gelijkmatig. En dat geldt voor het gehele gebied. Door de hoogteverschillen zijn er echter wel micro-verschillen, die belangrijk zijn voor de toerist. Aan de randen van de hooglanden ‘vangen’ de beboste berghellingen veel vocht: aan de westkant is dat voornamelijk in de vorm van mist en wolken en vormen zo de ‘Cloud Forests”, oftewel de nevelwouden; aan de oostkant nemen temperatuur en neerslag flink toe naarmate men afdaalt naar de jungle. Dus in Papallacta en ook in Banos is het warmer en vochtiger dan op de hooglanden. Andersom is het als men in de hooglanden nog hoger gaat: op de hooggelegen boerderijen en in de omgeving van de berghutten op de vulkaanflanken koelt het ’s avonds flink af, vaak tot rond het vriespunt in de ochtend.

Algemeen karakter hooglanden: het gehele jaar aangenaam Hollands voorjaarweer, maar altijd met frisse tot koude nachten.

Amazone
Hier bevinden zich de jungle lodges. Het is er altijd warm en klam! Het regent er vaak, bijna elke dag, maar het minst in de maanden januari t/m april.

Galápagos
De eilanden liggen op de evenaar maar er heerst geen tropisch klimaat. Het is er gewoon lekker warm. Men onderscheidt twee seizoenen, enigszins kunstmatig. In de periode december-mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 29°C, er is amper wind en er valt af en toe een regenbui van hooguit een uurtje. Dit is het beste snorkelseizoen. In de periode juni-november zakt de temperatuur een paar graden, er valt praktisch geen regen meer en de natuur verdort. Door de toenemende winden is er behoorlijke golfslag en de watertemperatuur is niet lekker meer voor snorkelen, een wetsuite is nodig. In de vroege ochtenduren is het vaak mistig, later op de dag is het zonnig. Al met al is de maand september niet zo prettig: meeste mist, minste zon, hoogste golfslag.