Vakantie IJsland

Tijdens een vakantie in IJsland kunt u een ontelbaar aantal bijzondere natuurverschijnselen bewonderen: geisers, zwarte stranden, gletsjers, vulkanen, het noorderlicht en nog zoveel meer. U kunt dit ook in alle rust ervaren, want het land is ongeveer tweeënhalf keer zo groot als Nederland, maar telt slechts rond de 350.000 inwoners! Op sommige plekken in het land zult u dan ook bijna niemand tegenkomen. Bent u klaar voor het avontuur?

Rianne van Egmond
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef IJsland met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar IJsland met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Stakkholtsgjá Canyon

Sfeerimpressie: IJsland

Walvissen spotten bij Húsavík

Walvissen spotten bij Húsavík

Geysir

Geysir

Haifoss waterval

Haifoss waterval

Jökulsárlón

Jökulsárlón

Noorderlicht op  IJsland

Noorderlicht op IJsland

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Rianne van Egmond

Reisspecialist IJsland

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie IJsland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Vakantie IJsland

In IJsland vindt u een ontelbaar aantal bijzondere natuurverschijnselen: geisers, zwarte stranden, gletsjers, vulkanen en nog zoveel meer! Neem dus de tijd om het eiland per auto te verkennen en ga op avontuur uit. Wist u dat het land ongeveer tweeënhalf keer zo groot is als Nederland, maar dat het slechts rond de 350.000 inwoners telt? Op sommige plekken in het land zult u dan ook zeer weinig mensen tegenkomen en kunt u in alle rust genieten van de indrukwekkende omgeving. Heeft u toch zin om u tussen de mensen te begeven? Bezoek dan het bruisende Reykjavik met zijn fijne restaurants, prachtige musea en mooie architectuur. Bent u klaar voor het IJslandse avontuur?

Reykjavik

Reykjavik is de grootste en belangrijkste stad van IJsland. Het telt slechts 120.000 inwoners en dit maakt het een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Doordat Reykjavik relatief klein is, ligt vrijwel alles op loopafstand. Tijdens een wandeling door de stad zult u zien dat de authentieke architectuur mooi wordt gecombineerd met modernere bouwwerken. Een van de meest bekende moderne gebouwen van Reykjavik is de Hallgrímskirkja. Deze bijzondere kerk staat in groot contrast met de authentieke, oude haven van Reykjavik. Hier vindt u namelijk prachtige (veelal houten) gekleurde panden.

Golden Circle

De Golden Circle is een verzamelnaam voor drie hoogtepunten van IJsland. U vindt hier namelijk het Thingvellir National Park, de Gullfoss-waterval en Geysir. Dit nationale park en deze natuurverschijnselen zijn met elkaar verbonden door een schitterende route. Hierdoor kunt u een bezoek gemakkelijk combineren tijdens uw rondreis.

Thingvellir National Park

Het weidse Thingvellir National Park is alleen vanwege zijn ligging al uniek. Hier ligt namelijk de scheidslijn tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent. De tektonische platen bewegen ieder jaar ongeveer twee centimeter uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat de vlaktes in het park worden onderbroken door prachtige, diepe kloven met daarin ijskoud water. Daarnaast vindt u ook mooie watervallen in dit park, zoals de indrukwekkende Öxarárfoss-waterval van 22 meter hoog.

Gullfoss

Zodra u IJsland op internet opzoekt, zullen er beelden van de iconische Gullfoss getoond worden. Deze spectaculaire waterval is een van de bekendste hoogtepunten van IJsland. Het water dendert hier met grote kracht via verschillende plateaus naar beneden, waar het uiteindelijk in een diepe kloof terecht komt. Een waar schouwspel, dat u vanaf verschillende uitzichtpunten kunt bewonderen.

Geysir

In de Golden Circle bevinden zich ook verschillende warmwaterbronnen, waaronder de naast elkaar gelegen Geysir en Strokkur. Normaal gesproken heeft de Strokkur om de zes tot tien minuten erupties. Het is fantastisch om het hete water tot wel 30 meter hoog te zien spuiten! De Geysir is de grootste geiser van IJsland, maar hij is in tegenstelling tot de Strokkur veel minder actief. Deze geiser kan jaren stilstaan en dat is ook nu het geval.

Oostkust IJsland

De oostkust van IJsland is zeer spectaculair. U vindt er hoge watervallen (zoals de Seljalandsfoss en de Skógafoss), schitterende fjorden, zwarte zandstranden bij Reynisfjara en het natuurgebied Skaftafell. Bezoek hier in ieder geval de indrukwekkende Vatnajökul-gletsjer, het fotogenieke ijsmeer Jökulsárlón en de Svartifoss-waterval. Langs de oostkust liggen ook authentieke vissersdorpjes die erom vragen gefotografeerd te worden.

Vakantie IJsland op maat

Wilt u een onvergetelijke rondreis door IJsland maken? Bekijk dan onze voorbeeldreizen. Uiteraard kunnen deze volledig naar uw wensen aangepast worden.

Tijdsverschil

In IJsland is het tijdens onze zomertijd twee uur, en tijdens onze wintertijd één uur, vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal van IJsland is het IJslands.

Geldzaken

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal drie maanden na vertrek vanuit IJsland geldig is. Voor een bezoek aan IJsland (van minder dan 90 dagen) heeft u geen visum nodig.

Indien u na uw bezoek aan IJsland doorreist naar Amerika zijn er afwijkende regels van toepassing. U dient dan in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via Amerika. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Amerika voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het klimaat in IJsland is milder dan door velen wordt gedacht. De beste reisperiode is van juni tot en met augustus. De dagen zijn lang, waarbij de zon in juni vrijwel niet onder gaat. Ook liggen de temperaturen in deze periode het hoogst. De dagtemperaturen liggen gemiddeld tussen de 10°C en 15°C. In de winterperiode wordt het vrijwel niet licht en liggen de temperaturen, afhankelijk van de regio, rond of onder het vriespunt. Dit is wel de beste periode om het noorderlicht te aanschouwen.

Hoogseizoen

Juli/augustus is het hoogseizoen in IJsland. Vanwege de kleinschaligheid van de hotels zijn veel hotels dan ook snel volgeboekt. Mocht u deze reis willen maken in deze maanden, dan raden we u aan om zeer vroeg te boeken.

Levensstandaard

In IJsland liggen de kosten hoger dan in Nederland/België. De levensstandaard in IJsland is ontzettend hoog, maar ook het feit dat vele producten ingevoerd moeten worden zorgen voor hogere kosten. Met name alcohol, sigaretten, restaurants zijn beduidend duurder dan u gewend bent.

Reisfoto's IJsland

Gullfoss

Gullfoss

Papegaaiduikers

Papegaaiduikers

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

Hallgrimskirkja, Reykjavik

Hallgrimskirkja, Reykjavik

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Kirkjufell

Kirkjufell

Akureyri

Akureyri

Noorderlicht bij de Skógafoss-waterval

Noorderlicht bij de Skógafoss-waterval

Het zwarte strand van Reynisfjara

Het zwarte strand van Reynisfjara

IJsland

IJsland

Jökulsárlón

Jökulsárlón

Stakkholtsgjá Canyon

Stakkholtsgjá Canyon

Waterval Vik

Waterval Vik

IJslandse paarden

IJslandse paarden

Noorderlicht bij de Kirkjufell

Noorderlicht bij de Kirkjufell

De Skógafoss

De Skógafoss

Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

IJsland

IJsland

Reynisfjara Beach

Reynisfjara Beach

IJsland

IJsland

Snæfellsnes

Snæfellsnes

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.