Rondreis IJsland

Tijdens een rondreis door IJsland kunt u een ontelbaar aantal bijzondere natuurverschijnselen bewonderen: geisers, zwarte stranden, gletsjers, vulkanen, het noorderlicht en nog zoveel meer. U kunt dit ook in alle rust ervaren, want het land is ongeveer tweeënhalf keer zo groot als Nederland, maar telt slechts rond de 350.000 inwoners! Op sommige plekken in het land zult u dan ook bijna niemand tegenkomen. Bent u klaar voor het avontuur?

Rianne van Egmond
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis IJsland met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Stakkholtsgjá Canyon

Onze bestemmingen voor een rondreis door IJsland

In IJsland vindt u een ontelbaar aantal bijzondere natuurverschijnselen: geisers, zwarte stranden, gletsjers, vulkanen en nog zoveel meer! Neem dus de tijd om het eiland per auto te verkennen en ga op avontuur. Op sommige plekken in het land zult u zeer weinig mensen tegenkomen en kunt u in alle rust genieten van de indrukwekkende omgeving. Heeft u toch zin om u tussen de mensen te begeven? Bezoek dan het bruisende Reykjavik met zijn fijne restaurants, prachtige musea en mooie architectuur. Wist u dat u tijdens uw IJsland vakantie ook de kans heeft om walvissen te spotten? Vooral voor de kust van Húsavík laten deze reuzen zich geregeld zien, daarom wordt dit ook wel de walvishoofdstad genoemd.

Bent u klaar voor het IJslandse avontuur? Ontdek dit magische land vol natuurwonderen en unieke ervaringen bij Tenzing Travel!

Rondreis IJsland op maat

Bent u klaar voor het IJslandse avontuur? Stap zelf in de auto, ga op roadtrip en neem de tijd om te ontdekken hoe fotogeniek dit land is. IJsland is een land vol bijzondere natuurextremen. Van pruttelende modderpoelen en iconische watervallen tot aan de spuitende geisers en nog zoveel meer! Al uw zintuigen worden geprikkeld. Voel het borrelen onder uw voeten, hoor de papegaaiduikers kwetteren en kijk naar de natuur in al z’n ruigheid. Laat u nog meer inspireren over dit land van vuur en ijs door onze blogs over IJsland, waarin we tips, bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen.

In de spotlights

Sfeerimpressie: IJsland

Walvissen spotten bij Húsavík

Walvissen spotten bij Húsavík

Geysir

Geysir

Haifoss waterval

Haifoss waterval

Jökulsárlón

Jökulsárlón

Noorderlicht op  IJsland

Noorderlicht op IJsland

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie IJsland

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door IJsland

Staat u inmiddels te springen om een rondreis te maken door IJsland? Dan staat er speciaal voor u een ervaren reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. We nemen al uw wensen mee en kunnen de reis tot in de puntjes personaliseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Elke rondreis door IJsland bevat unieke overnachtingen op toplocaties. Deze verblijven zijn dan ook vaak al een bijzondere ervaring op zich. De locaties waar u verblijft worden zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan uw onvergetelijke ervaring.

Huur een comfortabele huurauto (all inclusive)

Een huurauto is essentieel voor uw IJslandse rondreis. Bij ons staat veiligheid en comfort voorop, daarom bieden we altijd all-inclusive huurauto’s aan, zonder extra kosten voor verzekeringen, belastingen of one-way fees. Zo kunt u zorgeloos en veilig de weg op tijdens uw avontuurlijke reis.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we extra goed rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen die u in IJsland zult bezoeken. Op deze manier kunnen we garanderen dat u niet te lang onderweg bent en genoeg tijd heeft om op de bestemmingen alles te zien en ervaren wat u wilt.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze rondreizen door IJsland is minstens één onvergetelijke ervaring inbegrepen. Een reis is namelijk niet compleet zonder een memorabele activiteit. Of het nu gaat om het bewonderen van het noorderlicht, het verkennen van geothermische wonderen of een avontuurlijke gletsjerwandeling, wij zorgen voor blijvende herinneringen aan uw IJslandse avontuur.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil in IJsland?

In IJsland is het tijdens onze zomertijd twee uur, en tijdens onze wintertijd één uur, vroeger dan in Nederland en België.

Moet ik gevaccineerd worden voordat ik een rondreis door IJsland ga maken?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal spreken ze in IJsland?

De officiële taal van IJsland is het IJslands.

Met welke valuta wordt er betaald in IJsland?

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor ik een rondreis door IJsland ga maken?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal drie maanden na vertrek vanuit IJsland geldig is. Voor een bezoek aan IJsland (van minder dan 90 dagen) heeft u geen visum nodig.

Indien u na uw bezoek aan IJsland doorreist naar Amerika zijn er afwijkende regels van toepassing. U dient dan in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via Amerika. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Amerika voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Wat is het klimaat tijdens mijn rondreis door IJsland?

Het klimaat in IJsland is milder dan door velen wordt gedacht. De beste reisperiode is van juni tot en met augustus. De dagen zijn lang, waarbij de zon in juni vrijwel niet onder gaat. Ook liggen de temperaturen in deze periode het hoogst. De dagtemperaturen liggen gemiddeld tussen de 10°C en 15°C. In de winterperiode wordt het vrijwel niet licht en liggen de temperaturen, afhankelijk van de regio, rond of onder het vriespunt. Dit is wel de beste periode om het noorderlicht te aanschouwen.

Wat is het hoogseizoen van IJsland?

Juli/augustus is het hoogseizoen in IJsland. Vanwege de kleinschaligheid van de hotels zijn veel hotels dan ook snel volgeboekt. Mocht u deze reis willen maken in deze maanden, dan raden we u aan om zeer vroeg te boeken.

Wat is de levensstandaard in IJsland?

In IJsland liggen de kosten hoger dan in Nederland/België. De levensstandaard in IJsland is ontzettend hoog, maar ook het feit dat vele producten ingevoerd moeten worden zorgen voor hogere kosten. Met name alcohol, sigaretten en restaurants zijn beduidend duurder dan u gewend bent.