Rondreis Argentinië

Rondreis Argentinië? De natuur is overweldigend. Argentinië is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika en kan prima met een huurauto ontdekt worden. Het heeft in overvloed wat wij missen: leegte, ruimte en ongepolijste natuur.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Argentinië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Pinguïn op Isla Martillo

Onze bestemmingen voor een rondreis door Argentinië

Argentinië staat bekend om de grote tegenstellingen binnen het land. Van de tropische regenwouden en de watervallen van Iguazú in het noorden tot het Los Glaciares National Park en de Moreno gletsjer in het zuiden. Naast de prachtige natuur kent Argentinië ook een aantal bruisende steden, zoals Buenos Aires, Córdoba en Mendoza, de stad van de Argentijnse wijn. Heeft u al zin om deze te proeven?

 

Is Argentinië toch niet het deel van Latijns Amerika waar u naar op zoek bent of wilt u Argentinië combineren met andere Latijns-Amerikaanse bestemmingen? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door Latijns Amerika.

Rondreis door Argentinië op maat

Zoals u hierboven kunt zien, is Argentinië een veelzijdig land waar veel te zien en te ontdekken valt. Om ervoor te zorgen dat uw rondreis volledig aan uw wensen voldoet, gaan we graag met u in gesprek, zodat onze reisspecialisten een unieke rondreis door Argentinië voor u kunnen samenstellen. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden en geven advies op basis van onze kennis en ervaring.

Wilt u nog meer informatie of u extra laten inspireren? In onze blogs over Latijns Amerika vertellen onze reisspecialisten meer over tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven.

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Argentinië

IJsklimmen op de Perito Moreno

IJsklimmen op de Perito Moreno

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

Locals dansen de tango in Buenos Aires

Locals dansen de tango in Buenos Aires

Cachi

Cachi

Hiken in Bariloche

Hiken in Bariloche

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Argentinië

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakte rondreis door Argentinië

Staat u inmiddels te springen om een rondreis te maken door Argentinië? Dan staat er speciaal voor u een ervaren reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. We nemen al uw wensen mee en kunnen de reis tot in de puntjes personaliseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Overnachtingen in bijzondere verblijven

Elke rondreis door Argentinië bevat unieke overnachtingen op toplocaties. Deze verblijven zijn dan ook vaak al een bijzondere ervaring op zich. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring.

Comfortabele en verzekerde huurauto

Een huurauto is onmisbaar tijdens uw rondreis door Argentinië. Omdat wij als geen ander begrijpen dat veiligheid en comfort voorop staan wanneer u een auto huurt, zorgen we er altijd voor dat uw huurauto all-inclusive voor u klaar staat. Zonder extra kosten voor verzekeringen, belastingen of one-way fees. Zo kunt u dus zorgeloos en veilig de weg op.

Verblijven in of nabij natuurparken

Argentinië bevat naast de bruisende steden ook veel adembenemende natuur. Het bezoeken van natuurparken is voor veel reizigers dan ook een belangrijk onderdeel van de rondreis. Om een nationaal park in volle glorie te kunnen ervaren zorgen we ervoor dat u in óf zeer nabij deze nationale parken verblijft. Zo bent u ervan verzekerd dat u optimaal kunt genieten van de natuurwonderen die zich in de parken bevinden.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Argentinië is in ieder geval één unieke beleving inbegrepen. Een reis is namelijk niet compleet zonder een memorabele activiteit. Van overnachten in een wijnresort, tot een bijzondere fietstocht door Buenos Aires; we garanderen u van een herinnering die u nooit meer zult vergeten.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we extra goed rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen die u in Argentinië zult bezoeken. Op deze manier kunnen we garanderen dat u niet te lang onderweg bent en genoeg tijd heeft om op de bestemmingen alles te zien en ervaren wat u wilt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor een rondreis door Argentinië?

In Argentinië zijn de warmste maanden november, december, januari en februari. Buenos Aires kan temperaturen tot 30 °C bereiken, terwijl het in het zuiden van Patagonië in deze zomermaanden af en toe kan sneeuwen. Juli en augustus zijn de koudste maanden, onaangenaam in het zuiden, maar prettig in het noorden, zoals bij de watervallen van Iguazú en rond Salta.

Het noordoosten (Iguazú) heeft het hele jaar door aangename warme temperaturen met dagelijkse regenbuien. Het noordwesten (Salta) heeft hete zomers en frisse, droge winters. Het Merengebied en de pampa hebben een continentaal klimaat met warme zomers en kille winters. In de Andes rond Bariloche is er in de winter sneeuwval en is het wintersportseizoen.

Het reisseizoen in Patagonië loopt van oktober tot maart, met veel zon en weinig regen. Op schiereiland Valdés is het walvisseizoen vanaf juli met redelijk weer. Het weer wordt aangenamer naarmate het voorjaar vordert.

Is er de mogelijkheid om een rondreis door Patagonië te boeken?

Zeker! We hebben een voorbeeldreis waarin u in 23 dagen door Patagonië reist. Is dit niet helemaal wat u zoekt? Neem dan contact op met onze reisspecialisten voor een rondreis door Patagonië op maat. Op basis van uw wensen zal een van onze reisspecialisten een gepersonaliseerd voorstel samenstellen.

Hoeveel kost een rondreis door Argentinië gemiddeld?

De prijs van de rondreis door Argentinië hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het type huurauto. Omdat we op maat gemaakte reizen aanbieden is het lastig om een prijsindicatie te geven. Neem dan ook contact op met een van onze reisspecialisten voor een advies en kostenplaatje. Daarnaast kunt u ook onze reispagina’s bekijken. Hierop vindt u specificaties van onze voorbeeldreizen.

Wat moet je regelen voor een reis naar Argentinië?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een reis met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.

Reist u via de Verenigde Staten naar Argentinië, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de USA zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visumvrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.