Rondreis Argentinië

Rondreis Argentinië? In de bus of met een huurauto, in alle gevallen is de natuur overweldigend. Argentinië is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. Het heeft in overvloed wat wij missen: leegte, ruimte en ongepolijste natuur.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Argentinië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Argentinië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Pinguïn op Isla Martillo

Sfeerimpressie rondreis Argentinië

IJsklimmen op de Perito Moreno

IJsklimmen op de Perito Moreno

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

Locals dansen de tango in Buenos Aires

Locals dansen de tango in Buenos Aires

Cachi

Cachi

Hiken in Bariloche

Hiken in Bariloche

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Argentinië

Reisinformatie Argentinië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Een rondreis Argentinië is indrukwekkend en veelzijdig. Het is het meest Europees aandoende land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Buenos Aires is de toegangspoort tot het land van de sensuele tango en de stoere ‘gauchos’. In Argentinië vindt u ongepolijste natuur, het ruige Patagonië en Vuurland.

Regio’s Argentinië

Buenos Aires

De metropool Buenos Aires is het economische en culturele hart van Argentinië en misschien zelfs wel van Zuid-Amerika. De stad is een bezoek waard, en is meestal uw begin- en eindpunt van uw rondreis Argentinië.
Lees meer over Buenos Aires

Patagonië

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili en spreekt tot ieders verbeelding, omdat de foto’s van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho’s en steppes alom bekend zijn.
Lees meer over Patagonië

Bariloche en Merengebied

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Het is een groot bossen- en merengebied aan weerszijden van Andes. Aan de oevers van de meren liggen kleine dorpen met veel houten woningen, in de bergen van de Andes vallen vooral de enorme besneeuwde vulkaantoppen op.
Lees meer over Bariloche en Merengebied

El Calafate en Gletsjers

Maak een tocht naar de gletsjers in het zuiden. Er zijn er tientallen, zowel in Chili als in Argentinië.
Lees meer over El Calafate en Gletsjers

Schiereiland Valdés

Wilt u beesten zien tijdens uw rondreis Argentinië? Ga dan naar het schiereiland Valdés. Dit is dé plek om beesten te zien, zoals zeeolifanten, zeeleeuwen, pinguins en walvissen.
Lees meer over Schiereiland Valdés

Vuurland en Ushuaia

Vuurland is een eiland maar lijkt op de kaart de zuidelijke tip van het continent te zijn. Chili en Argentinië hebben het grondgebied onderling verdeeld in twee helften, langs een kaarsrechte lijn.
Lees meer over Vuurland en Ushuaia

Mendoza en omgeving

Ook de Argentijnse wijnen zijn wereldberoemd. Reis naar Mendoza, hét wijngebied van Argentinië, tijdens uw rondreis Argentinië en bezoek de wijngaarden.

Rondom Salta

Het landschap rondom Salta in het noordwesten van Argentinië behoort tot een van de mooiste van het land. Over korte afstanden wisselt het landschap voortdurend tussen wijngaarden, kloven, en verwilderde rivieren.
Lees meer over Salta en omgeving

Cafayate en Cachi

Cafayate en Cachi liggen ten zuiden van Salta en kunnen het beste bezocht worden tijdens een rondreis, want dan ziet u alle mooie landschappen van dit gebied.

Purmamarca en Humahuacavallei

De Humahuacavallei is een canyonachtige vallei met steile hellingen van uiteenlopende steensoorten, die bij lage zon prachtige kleuren krijgen.

Watervallen van Iguazú

Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis Argentinië zijn de watervallen van Iguazú, een natuurwonder van wereldformaat. Het water stort over een lengte van een kilometer in twee etappes zo’n 80 meter naar beneden. Overal zijn wandelpaden – laag, hoog, halverwege en dat alles in een heerlijk tropische setting vol bossen, vlinders en bloemen. De rivier is een grensrivier, dus de highlights liggen aan weerszijden van de grens, zowel in Argentinië als Brazilië.
Lees meer over Watervallen van Iguazú

De Moerassen van Iberá

In dit beschermde natuurgebied komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.

Tijdsverschillen

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Spaans. In de grote steden en aan de hotelrecepties kan men redelijk met Engels terecht. Verder is de kennis van het Engels in het gehele land matig.

Geldzaken

De munteenheid is de Argentijnse Peso. Dollars en euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld, vaak ook wel aan de hotelrecepties. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een reis met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Argentinië, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de USA zijn verplicht

ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Voor geheel Argentinië geldt, dat de maanden november, december, januari en februari de warmste maanden zijn. In Buenos Aires kan de temperatuur oplopen tot 30 °C, in het gebied rond Salta tot zelfs ver boven de 30°, maar in het zuiden van Patagonië kan het zelfs in deze zomermaanden af en toe sneeuwen en hagelen met de volgende dag een Hollandse zomerdag van 20° C.
De wintermaanden juli en augustus zijn de koudste maanden. Reizen in het zuiden, zoals El Calafate en Ushuaia is dan zeer onaangenaam. In Buenos Aires is het kil en regenachtig. Verder naar het noorden, zoals bij de watervallen van Iguazú en rond Salta is het ook in de wintermaanden prettig reisweer.

Het noordoosten (Iguazú) is subtropisch met gedurende het gehele jaar aangename warme temperaturen en praktisch elke dag een regenbui.

In het noordwesten (Salta) heerst een mediterraan klimaat met hete zomers (januari t/m maart) en frisse, droge wintermaanden (juli-oktober). De zomertijd is ook de regentijd, met soms zware regenbuien die straten doen onderlopen. De mooiste reistijd is het voor- en najaar.

In het Merengebied en de pampa (in centraal Argentinië) heerst een continentaal klimaat, met zeer warme zomers en kille wintermaanden. In de Andes rond Bariloche sneeuwt het dan flink en is het wintersport-hoogseizoen.

Het reisseizoen in Patagonië loopt van oktober tot in maart. Veel zon, amper regen en wisselende temperaturen tussen 15° en 25° C. Maar op het meer noordelijker gelegen schiereiland Valdés is er in het walvis-seizoen vanaf juli al redelijk weer met droge zonnige maar wel frisse dagen. Het weer wordt aangenamer naarmate het voorjaar vordert.

Reisfoto's Argentinië

Fitzroy

Fitzroy

Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

Perito Moreno

Perito Moreno

Alpaca's in de omgeving van Salta

Alpaca's in de omgeving van Salta

La Boca, Buenos Aires

La Boca, Buenos Aires

Salta

Salta

Tierra del Fuego National Park, Vuurland

Tierra del Fuego National Park, Vuurland

Fitz Roy

Fitz Roy

Laguna Esmeralda, Vuurland

Laguna Esmeralda, Vuurland

Beaglekanaal, Ushuaia, Patagonië

Beaglekanaal, Ushuaia, Patagonië

San Antonio de los Cobres

San Antonio de los Cobres

Tango dansen in Buenos Aires

Tango dansen in Buenos Aires

Perito Morenogletsjer

Perito Morenogletsjer

Pinguïns op Valdes

Pinguïns op Valdes

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.