Rondreis Namibië

Het meest bijzondere aan een rondreis Namibië is de uitgestrektheid en de zandduinen van de Sossusvlei. Beide geven een speciaal gevoel doordat u uren rondrijdt door een ruig landschap zonder andere mensen tegen te komen.

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Namibië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Oryx in de Kalahari Desert

Waarom naar Namibië met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Advies uit eigen ervaring
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Namibië

Reisinformatie Namibië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Namibië is een land van grote afstanden, heel geschikt om per auto te verkennen. In het noorden woont de halfnomadische Himba-stam met een karakteristiek uiterlijk en bijzondere levensstijl. Qua landschap is het zeer gevarieerd; de Namibwoestijn, een plateau met bergtoppen van boven de 2000 meter en in het oosten treft u een geleidelijk aflopend woestijngebied, een uitloper van de Kalahariwoestijn. Genoeg te zien dus tijdens een rondreis Namibië!

Tijdsverschillen

Het is in Namibië tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Namibië is de officiële taal Engels, dat door een kleine minderheid van de bevolking wordt gesproken. Andere talen zijn Afrikaans, Duits, Herero, Kavango, Nama en Ovambo.

Geldzaken

De munteenheid is de Namibische dollar (NAD). De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Namibië. Daarnaast moet u nog minimaal twee lege bladzijden in uw paspoort hebben. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximum verblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom. In de zomer is het warm tot zeer warm. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20°C aan de kust tot 30°C in het binnenland. De meeste regen kunt u in Namibië in de maanden november tot en met maart verwachten. In het grootste deel van het land valt dan nog nauwelijks regen, de meeste regen valt in het noordoosten. Let u op dat het in de winter in de avonden flink kan afkoelen (ca. 10°C), ondanks dat het een warme dag is geweest.

Reisfoto's Namibië