Rondreis Namibië

Gaat u een rondreis door Namibië maken? Wat ons betreft is dit een van de allermooiste bestemmingen ter wereld! Ziet u het al voor u: u staat met uw voeten in het rode zand van de Sossusvlei, de zon is net op. U treedt letterlijk in de voetsporen van uw voorgangers en na een flink stuk klauteren staat u eindelijk bovenop die torenhoge duin. U kijkt uit over misschien wel de grootste ‘zandbak’ ter wereld!

Jamie Eveleens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Namibië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Etosha National Park

Sfeerimpressie rondreis Namibië

Sossusvlei

Sossusvlei

Zebra in Etosha

Zebra in Etosha

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Zuidelijke geelsnaveltok in Etosha

Zuidelijke geelsnaveltok in Etosha

Deadvlei

Deadvlei

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Namibië?

Wilt u meer weten over een rondreis naar Namibië of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Jamie Eveleens

Reisspecialist Namibië

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Namibië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Namibië

Namibië; wat ons betreft is dit een van de allermooiste bestemmingen ter wereld! Rust en ruimte, dat vindt u hier. U kunt er urenlang door het ruige en continu veranderende landschap rijden zonder andere mensen tegen te komen.

Tijdens uw rondreis door Namibië is daarnaast geen dag hetzelfde. Zo wisselt u vliegen in een luchtballon boven intens rode zandduinen gemakkelijk af met uitkijken over de grootste kloof van Afrika, kajakken met zeehonden en onvergetelijke safari’s waarbij u leeuwen, giraffes en olifanten kunt spotten. Wij lichten alvast enkele hoogtepunten van een rondreis door Namibië voor u uit. Wat wilt u gaan beleven?

Sossusvlei en Deadvlei

Dé reden om een rondreis door Namibië te maken zijn de Sossusvlei en Deadvlei. Beide hoogtepunten liggen in het Namib Naukluft National Park. Kenmerkend voor de Sossusvlei zijn de intens rode zandduinen, waarvan u er enkele kunt beklimmen. De bekendste is Dune 45, de hoogste is de Big Daddy (>300 meter hoog).

Ziet u het al voor u: u staat met uw blote voeten in het rode zand, de zon is net op. U treedt letterlijk in de voetsporen van uw voorgangers en na een flink stuk klauteren staat u eindelijk bovenop de duin. U kijkt uit over misschien wel de grootste ‘zandbak’ ter wereld. Wauw!

Recht onder u bevindt zich ook de Deadvlei. Het is een opgedroogd zoutmeer (een kurkdroge, gebarsten witte vlakte) met versteende, zwartgeblakerde acaciabomen die tot wel 700 tot 900 jaar oud kunnen zijn. Het is een surreëel schouwspel, zo tussen de rode duinen en tegen de strakblauwe lucht. Wilt u deze magische plek bezoeken tijdens uw rondreis door Namibië?

Etosha National Park

Een ander hoogtepunt van uw rondreis door Namibië is het bezoek aan Etosha National Park. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte plek’ en het park heeft deze naam gekregen vanwege de grote zoutpan die u in het midden van het gebied vindt. Het park is half zo groot als Nederland, met nauwelijks begroeiing. Behalve van december tot februari, dan is er kans op regen en  is het doorgaans (kurk)droge Etosha een weelderige groene vlakte.

Ga op eigen gelegenheid op avontuur of rijd samen met een gids over de meer dan 700 kilometers aan onverharde wegen door dit prachtige nationale park. Onze tip: ga op zoek naar de drinkplaatsen. Hier verzamelen vele dieren zich om hun dorst te lessen. Wie weet spot u tijdens uw safari zebra’s, neushoorns en giraffes, ziet u olifanten voorbij stampen of leeuwen een dutje doen. Van de Big Five komt u alleen de buffel niet tegen in Etosha; daarvoor is er te weinig water in het gebied.

Fish River Canyon

Hij is 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en op sommige plaatsen maar liefst 550 meter diep. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld! Dit wilt u toch bewonderen tijdens uw rondreis door Namibië? Vooral tijdens de vroege en late uren van de dag, als de schaduwen zichtbaar worden, kunt u de diepte en de vorm van dit natuurspektakel goed bewonderen. Bijzonder is de rust en stilte die u hier ervaart. Wanneer u over de immense kloof uitkijkt hoort u alleen het gefluister van de wind…

Kalahariwoestijn

De Kalahariwoestijn ligt grotendeels in Botswana, maar strekt zich ook uit tot Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Angola. Vaak wordt dit gebied een woestijn genoemd, maar dat is het eigenlijk niet. In de Kalahari valt aanzienlijk meer regen dan in een echte woestijn. U vindt hier dan ook niet alleen maar zand, maar ook grote stukken steppe en savanne. Ga er tijdens uw rondreis door Namibië op safari en zoek naar de Kalahari Big Five (de gemsbok, Kalahari leeuw, springbok, eland en het luipaard) of maak een mooie wandeling, waarbij u misschien wel de paden met een zebra of springbok deelt.

In de Kalahari kunt u ook de San (Bosjesmannen) ontmoeten; de oudste bevolkingsgroep die nog in Namibië leeft. Kom meer te weten over hoe zij in deze halfwoestijn hebben overleefd. Wie weet willen ze u ook wel een woordje leren in hun bijzondere kliktaal.

Damaraland

Damaraland is misschien wel een van de mooiste delen van Namibië die u tijdens uw rondreis aan zult doen. Dit ruige gebied is dunbevolkt en droog, maar kent indrukwekkende rotspartijen, puntige bergen, uitgestrekte vlaktes en diepe, droge rivierbeddingen. De dieren die hier leven hebben zich wonderbaarlijk genoeg aan deze extreme omstandigheden aangepast. Ziet u de woestijnolifant en zwarte neushoorn tijdens een safari?

In dit gebied kunt u ook eeuwenoude rotstekeningen bewonderen, onder andere bij het plaatsje Twyfelfontein. Andere hoogtepunten zijn Spitzkoppe (een 1.784 meter hoge, puntige berg die ook wel de Matterhorn van Afrika wordt genoemd) en het Brandbergmassief (dat zo genoemd wordt omdat het tijdens zonsondergang haast lijkt alsof de hij in brand staat).

Rondreis Namibië op maat

Kunt u niet wachten om deze en andere bijzondere plekken te gaan ontdekken tijdens een rondreis door Namibië? Onze specialisten hebben met zorg enkele voorbeeldreizen voor u samengesteld. Wilt u echter iets aan deze reizen aanpassen (een extra locatie toevoegen, ergens een nachtje langer verblijven) of een reis geheel zelf samenstellen? Dat kan! Al onze reizen worden op basis van uw wensen en de ervaringen van onze specialisten vorm gegeven. We denken graag met u mee over uw ultieme rondreis door Namibië. Laat u ons weten wat uw wensen zijn?

Tijdsverschillen

Het is in Namibië tijdens onze wintertijd 1 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger dan in Nederland.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis door Namibië advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Namibië is de officiële taal Engels, dat door een kleine minderheid van de bevolking wordt gesproken. Andere talen zijn Afrikaans, Duits, Herero, Kavango, Nama en Ovambo.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis door Namibië kunt u betalen met de Namibische dollar (NAD). De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is bij vertrek uit Namibië. Daarnaast moet u nog minimaal twee lege bladzijden in uw paspoort hebben. Hebt u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig. Het maximum verblijf is 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Namibië.

Klimaat

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die in Nederland: als het bij ons winter is, is het daar zomer en andersom. In de zomer is het warm tot zeer warm. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20°C aan de kust tot 30°C in het binnenland. De meeste regen kunt u in Namibië in de maanden november tot en met maart verwachten. In het grootste deel van het land valt dan nog nauwelijks regen, de meeste regen valt in het noordoosten. Let u op dat het in de winter in de avonden flink kan afkoelen (ca. 10°C), ondanks dat het een warme dag is geweest.

Reisfoto's Namibië

Reisspecialist Bart in de Deadvlei

Reisspecialist Bart in de Deadvlei

Luipaard in het Erindi Private Game Reserve

Luipaard in het Erindi Private Game Reserve

Himba

Himba

Etosha National Park

Etosha National Park

Erongo Mountains

Erongo Mountains

Sossusvlei

Sossusvlei

Erongo

Erongo

Springbok in Etosha

Springbok in Etosha

Giraf in Etosha

Giraf in Etosha

Sossusvlei

Sossusvlei

Zebra in Etosha

Zebra in Etosha

Quiver tree in Namibië

Quiver tree in Namibië

Spookstadje Kolmanskop

Spookstadje Kolmanskop

Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon

Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon

Living Desert Tour in de woestijn bij Swakopmund

Living Desert Tour in de woestijn bij Swakopmund

Spitzkoppe, Damaraland

Spitzkoppe, Damaraland

Cape Cross

Cape Cross

Etosha National Park

Etosha National Park