Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Rondreis Maleisië

Rijden door berglandschappen, wandelen door tropische jungles en uitrusten op hagelwitte stranden, dat beleeft u allemaal tijdens een rondreis door Maleisië. Maleisië is bovendien een prettig land om rond te reizen; de wegen zijn goed, de hotels fantastisch en de mensen zeer vriendelijk.

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Maleisië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Maleisië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Kuala Lumpur

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Maleisië

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Maleisië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Maleisië bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en de deelstaten Sabah en Sarawak op Borneo. Wij bieden vele manieren voor een rondreis Maleisië: autoreizen, privéreizen, flexibele autoreizen met chauffeur, natuur, duik- en strandarrangementen. Maleisië is een prettig land om rond te reizen; de wegen zijn goed, de natuur en cultuur is afwisselend, de accommodaties zijn fantastisch, het eten is uitstekend, het is een veilig land en de mensen zijn zeer vriendelijk.

West-Maleisië

West-Maleisië biedt een perfecte combinatie van koloniale plaatsen, uitgestrekte natuurgebieden en theeplantages, goede wegen en prachtige stranden voor een welverdiende strandvakantie als afsluiter van uw rondreis door West-Maleisië.
Lees meer over West-Maleisië

Borneo

Het andere deel van Maleisië is het oostelijke deel, Borneo. Op Borneo domineert de jungle. Borneo en West-Maleisië kunt u in één rondreis gemakkelijk met elkaar combineren; zo kunt u vanuit West-Maleisië per vliegtuig Borneo bereiken.
Lees meer over Borneo

Persoonlijk reisadvies rondreis Maleisië

Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van uw perfecte rondreis Maleisië. Neemt u dus gerust contact met ons op indien u meer informatie wilt hebben over uw rondreis Maleisië of vraag onze reisspecialisten om hun persoonlijke ervaringen. Wij weten als geen ander wat de mooiste routes zijn en geven u graag tips over uw rondreis Maleisië.

Tijdsverschillen

Het is in Maleisië tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal in Maleisië is Bahasa Malaysia. U kunt tijdens uw rondreis Maleisië ook goed met Engels terecht.

Geldzaken

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een rondreis Maleisië dient u in het bezit te zijn van een paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum voor een reis die niet langer dan 90 dagen duurt, is niet vereist. Bij aankomst in en vertrek uit Sarawak en Sabah op Maleisisch Borneo moet de douane worden gepasseerd, ook als u vanuit West-Maleisië aanvliegt.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Maleisië kent geen echte seizoenen, het is het hele jaar zomer, met in de meeste plaatsen dagtemperatu­ren van rond de 30°C en nachttemperaturen van ca. 23°C. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Highlands en het Kinabalu National Park op Borneo is het gemiddeld tien graden koeler. Er valt regelmatig een hevige bui. Gedurende bepaalde perioden kan het elke dag regenen, maar vrijwel nooit de gehele dag.

West-Maleisië
Alleen de oostkust van het schiereiland West-Maleisië kent een echte moessonperiode.  De meeste resorts zijn gesloten of slecht bereikbaar gedurende de periode november tot en met februari. De zee is dan veel ruwer en er valt relatief veel regen.
Het westen van het schiereiland heeft een regenseizoen van mei tot oktober. De neerslag is echter anders van aard. Het gaat hier met name om (korte) buien die aan het einde van de dag vallen, vaak in combinatie met onweer.

Borneo
Het klimaat op Borneo is het gehele jaar door erg warm en vochtig. De moessonperiode is van november tot maart, maar de regenbuien zijn veel kortstondiger en de weersomstandigheden minder bepalend voor uw verblijf, dan bij de oostkust van West-Maleisië.

Reisfoto's Maleisië

Maleisië

Ontdek Maleisië in één minuut!

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.