Rondreis Midden-Oosten

Tijdens een rondreis in het Midden-Oosten stapt u in een andere wereld en een reis naar een van deze sprookjesachtige bestemmingen vergeet u nooit meer. Als ik mijn ogen sluit herinner ik me zo weer de geurige kruiden van de souks, de glinstering van de sterren aan de hemel tijdens een overnachting in de woestijn én de warme glimlach van de locals. Wilt u ook de wereld van duizend-en-een-nacht ervaren? We adviseren u graag over een rondreis op maat!

Ilona Blom
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar het Midden-Oosten met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Herdertje met zijn geiten in de Snake Canyon

Onze bestemmingen voor een rondreis door het Midden-Oosten

Wilt u een waar sprookje beleven? Kies dan voor een duizend-en-een-nacht ervaring in het Midden-Oosten! Ontdek de rijke culturen, historische schatten en betoverende landschappen van deze intrigerende regio. Van eeuwenoude monumenten tot uitgestrekte woestijnen, van weelderige oases tot bruisende metropolen zoals Dubai en Istanbul. Onze ervaren reisspecialisten stellen met uw input de ideale persoonlijke reis samen, zodat u zorgeloos op avontuur kunt gaan. Goed om te weten: voor welke bestemming u ook kiest, al onze reizen zijn op maat. Op basis van uw wensen, en onze persoonlijke ervaring.

Rondreis Midden-Oosten op maat

Klaar om het fascinerende Midden-Oosten te ontdekken? Wij stellen graag een op maat gemaakte rondreis voor u samen, helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen. Bekijk onze voorbeeldreizen en laat u inspireren door onze blogs over reizen in het Midden-Oosten, boordevol insider tips en bijzondere ervaringen.

Uitgelichte reisblogs Midden-Oosten

Onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Midden-Oosten

  • Over onze reizen
  • Algemene informatie

De basis van een op maat gemaakt rondreis door het Midden-Oosten

Bij Tenzing Travel begrijpen we uw verlangens en transformeren we ze in een op maat gemaakt en haalbaar reisplan, doordrenkt met aangename verrassingen. Wij hechten ultieme waarde aan kwaliteit. Uw ontdekkingstocht door het Midden-Oosten zal alle elementen omvatten die de regio kenmerken:

Unieke belevingen inbegrepen

In al onze reizen door het Midden-Oosten zitten altijd onvergetelijke ervaringen inbegrepen. Een reis krijgt pas echt betekenis met een memorabele activiteit. Denk aan het ontdekken van eeuwenoude historische sites in Jordanië, het duiken in levendige koraalriffen in de Rode Zee, of het verwonderen bij de geweldige architectuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit stelt u in staat om herinneringen te creëren die voor altijd met u zullen meereizen.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Elke reis omvat verblijven op de meest bijzondere locaties in het Midden-Oosten, die op zichzelf al een buitengewone ervaring bieden. Denk aan overnachtingen in een luxe hotel in Dubai of in charmante woestijn campings in Oman. Deze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en dragen bij aan een reiservaring die u niet snel zult vergeten.

Overnacht op A-locaties

De natuurpracht van het Midden-Oosten is van adembenemende schoonheid en vormt een centrale attractie voor vele reizigers. Om deze pracht ten volle te ervaren, zorgen we ervoor dat u óf direct in – óf zeer nabij gebieden zoals de Wadi Rum-woestijn, de Rode Zee-kustlijn of de natuurreservaten van Jebel Hafeet verblijft.

Comfortabele huurauto (all inclusive)

Een gehuurde auto biedt onschatbare voordelen tijdens uw verkenning van het Midden-Oosten. We erkennen het belang van veiligheid en gemak tijdens uw reis. Bij het reserveren van uw huurauto, verzekeren wij dat deze volledig gedekt is, zonder bijkomende kosten voor verzekeringen, belasting of toeslagen. Zo kunt u zorgeloos en vol vertrouwen de weg op gaan en uw ontdekkingsreis door het Midden-Oosten ten volle beleven!

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel streven we ernaar om de afstanden tussen de diverse bestemmingen in het Midden-Oosten zorgvuldig te plannen. Hierdoor kunt u volledig genieten zonder lange reisuren. We reserveren voldoende tijd zodat u in alle rust kunt ontdekken en ervaren wat u wenst op de verscheidene bestemmingen gedurende uw reis door deze betoverende regio.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Tenzing Travel neemt het volledige administratieve en operationele proces voor zijn rekening. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw planning volledig op uw wensen is afgestemd. Onze toegewijde reisexperts luisteren zorgvuldig naar uw behoeften en dankzij hun diepgaande kennis en ervaring, zijn zij in staat om u de ultieme reiservaring te bezorgen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten?

In het Midden-Oosten waant u zich in een ware droom. Van sterrenkijken op kraakheldere dag tot betoverd worden door de bijzondere oude bezienswaardigheden in Jordanië. Het Midden–Oosten biedt unieke ervaringen en bij Tenzing Travel verzorgen we de beste match met uw reiswensen.

Welke taal spreken ze in het Midden-Oosten?

In het Midden-Oosten worden diverse talen gesproken. De meest gesproken taal is Arabisch. Daarnaast worden de talen Perzisch en Turks ook veel gebruikt. In het Midden-Oosten wordt minder goed Engels gepraat, communiceren kan daarom soms lastig zijn.

Wat kost een reis door het Midden-Oosten?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis, het type verblijf en het vervoer. Omdat wij alle reizen op maat maken, verzoeken we u voor een goede prijsindicatie contact op te nemen met onze reisspecialisten.

Benieuwd naar een indicatie? Dan vindt u deze op de desbetreffende reispagina’s!

Met welke valuta wordt er betaald in het Midden-Oosten?

In het Midden-Oosten wordt in verschillende landen betaald met verschillende valuta, maar de meest voorkomende valuta zijn de Arabische Emiraten dirham (AED) in de Verenigde Arabische Emiraten, de Saoedische riyal (SAR) in Saoedi-Arabië, en de Iraanse rial (IRR) in Iran. Andere valuta zoals de Israëlische nieuwe shekel (ILS) en de Turkse lira (TRY) worden ook in bepaalde delen van het Midden-Oosten gebruikt.

Wat is het klimaat in het Midden-Oosten?

Het klimaat in het Midden-Oosten varieert, maar over het algemeen heerst er een combinatie van droge en hete woestijnklimaten, evenals mediterrane klimaten langs de kustgebieden.

Wat is het beste seizoen om door het Midden-Oosten te reizen?

Het voorjaar (maart tot mei) en het najaar (september tot november) zijn over het algemeen de beste seizoenen om door het Midden-Oosten te reizen, omdat de temperaturen dan milder zijn en de hitte van de zomer en de kou van de winter worden vermeden.

Wat moet ik op het gebied van gezondheid regelen?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt voor uw rondreis door het Midden-Oosten advies inwinnen bij bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nl, KLM Health Services, uw huisarts of de GGD.