Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat voor ontspanning en avontuur. Maak tijdens uw Rondreis door Nieuw-Zeeland kennis met de cultuur van de Maori’s en relax op een van de mooie stranden op het Noordereiland. Of bezoek het Zuidereiland voor de ruige bergen, fjorden en het regenwoud: alle facetten om het avontuur op te zoeken.

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Nieuw-Zeeland met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Blue Lakes, Tongariro National Park

Waarom naar Nieuw-Zeeland met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Advies uit eigen ervaring
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

In de spotlights

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk hier alle reviews.

Reisinformatie Nieuw-Zeeland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt een rondreis Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze.

Noordereiland

Tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland op het Noordereiland is het over het algemeen iets warmer dan op het Zuidereiland. Daarnaast is ook het landschap wat platter, rustiger en lieflijker. Op het Noordereiland treft u naast Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, uitgestrekte landschappen met mooie witte stranden, grasgroene weiden en ongerepte regenwouden. In veel plaatsjes is nog altijd de Maori-cultuur nadrukkelijk aanwezig en kunt u deze oorspronkelijke bevolking zelf ontmoeten.
Lees meer over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Zuidereiland

Het Zuidereiland is bergachtiger dan het Noordereiland. Hier ontdekt u schitterende uiteenlopende natuurgebieden zoals de Marlborough Sounds en Abel Tasman. Spot het hele jaar door walvissen langs de oostkust bij Kaikoura. Aan de westkust ligt een gletsjergebied met de Fox Galcier en Franz Josef Glacier. Tip: boek een helikoptervlucht en vlieg naar deze gletsjer toe. Tot slot vindt u hier de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland!
Lees meer over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Ons aanbod in Nieuw-Zeeland

Wij bieden diverse reizen voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Iedere reis wordt aangepast op basis van uw wensen.

Bekijk ons aanbod reizen in Nieuw-Zeeland en laat u adviseren door onze reisspecialisten. Waar gaat uw rondreis door Nieuw-Zeeland heen?

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland +10 uur. In onze wintertijd (eind oktober tot eind maart) is het tijdsverschil +12 uur. Uitzondering hierop is de tijd tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober, wanneer het 11 uur later is dan in Nederland.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen in Nieuw-Zeeland zijn Engels en Maori. Engels wordt door vrijwel iedereen als voertaal gebruikt.

Geldzaken

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst.
Houdt u er rekening mee dat dit afhankelijk is van welke landen u nog meer zult aandoen tijdens uw reis. (Als u bijvoorbeeld uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog ten minste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst.

Visum

> Bij een vakantie van minder dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een toeristenvisum nodig dat elektronisch voor u aangemaakt wordt (Electronic Travel Authority, NTeTA). Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen: https://visa4travel.nl/nieuw-zeeland

U kunt er ook voor kiezen uw visum zelf via de officiële website van Immigration New Zealand aan te vragen: www.immigration.govt.nz. De kosten bedragen in dat geval NZD 12 per aanvraag. Tevens kunt u het visum aanvragen via een app die u gratis kunt downloaden vanuit de App Store of Google Play. De app heeft als naam NZeTA. Indien u de app gebruikt bedragen de kosten voor het visum NZD 9 per aanvraag. Daarnaast betaalt u een toeristenbelasting van NZD 35 per persoon die tegelijkertijd met de kosten van het toeristenvisum in rekening wordt gebracht. Deze toeristenbelasting is een bijdrage aan verbetering en onderhoud van de infrastructuur en voor natuurbehoud in het land.

> Bij een vakantie langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een visum nodig die u kunt aanschaffen via het New Zealand Visa Application Centre in Londen.

Via Amerika naar Nieuw-Zeeland

Vliegt u via Amerika naar Nieuw-Zeeland dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is dan een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers. Zie voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Ook hiermee kan Visa4travel.nl u helpen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het is in Nieuw-Zeeland zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomer. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer, met uitzondering van de berggebieden op het Zuidereiland, waar het ’s winters vaak sneeuwt.

Op het Noordereiland is het in de winter gemiddeld 10-15 ºC en in de zomer 20-25 ºC.

Op het Zuidereiland liggen de temperaturen lager.

Als gevolg van de westenwind regent het aan de westkust meer dan aan de oostkust.

 

Reisfoto's Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Ontdek de spectaculaire natuur van Nieuw-Zeeland

Franz Josef Glacier Heli Hike

Beleef de gletsjer op z’n best door mee te gaan op deze spectaculaire heli hike. Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de helikopter en maak vervolgens een wandeling over het ijs. Een onvergetelijke ervaring!

Doubtful Sound Overnight Cruise

U ontdekt pas echt de magische natuur van de indrukwekkende Doubtful Sound tijdens de Overnight Cruise.