Rondreis Nieuw-Zeeland

Vraag het maar eens aan iemand die er al is geweest; maakt u een rondreis door Nieuw-Zeeland, dan komt u gegarandeerd ‘verliefd’ terug. Nergens anders ter wereld vindt u zoveel schitterende natuur. Van imposante vulkanen en fjorden tot prachtige gletsjers, uitgestrekte stranden en groene regenwouden. Daarnaast kunt u er kennismaken met de Maori-cultuur, smakelijke, lokale wijnen proeven en bijzonder leuke steden ontdekken. Gaat uw volgende rondreis naar Nieuw-Zeeland?

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Nieuw-Zeeland met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Nieuw-Zeeland.

Daarom een rondreis naar Nieuw-Zeeland met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Blue Lakes, Tongariro National Park

Sfeerimpressie rondreis Nieuw-Zeeland

Milford Sound

Milford Sound

Rob Roy Track, Mount Aspiring National Park

Rob Roy Track, Mount Aspiring National Park

Champagne Pool, Waiotapu, nabij Rotorua

Champagne Pool, Waiotapu, nabij Rotorua

Kajakken in Abel Tasman National Park

Kajakken in Abel Tasman National Park

Franz Josef gletsjer

Franz Josef gletsjer

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Nieuw-Zeeland?

Wilt u meer weten over een rondreis naar Nieuw-Zeeland of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Inge Stam

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Nieuw-Zeeland

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's
  • Video's

Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege de ruige natuur die ongetwijfeld indruk op u maakt tijdens een rondreis. Vele natuurlijke trekpleisters in de wereld lijken te zijn samengevoegd in dit ene land: vulkanen, fjorden, bergen, meren, stranden en regenwouden. Gecombineerd met de vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders, leuke steden en de gezonde en lekkere keuken, maakt dat Nieuw-Zeeland een verrassende, goede keuze is voor een gevarieerde rondreis.

Noordereiland

Een rondreis over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland start vaak in Auckland, de grootste stad van het land. Voor de kust liggen kleine eilandjes als Rangitoto en Waiheke. Verder naar het noorden ligt de regio Northland met de Bay of Islands; een gebied dat maar liefst 144 eilandjes telt! Hier vindt u tropische aandoende stranden, echter is het water een stukje frisser. Net ten noorden van Auckland vindt u oeroude bossen in het Waipoua Forest Park. Ten zuiden van Auckland ligt schiereiland Coromandel, een regio met mooie kustlijnen en een bergachtig binnenland dat ook niet in een rondreis Nieuw-Zeeland mag ontbreken. In het geothermische Rotorua is de Maori-cultuur nadrukkelijk aanwezig en hier kunt u deze oorspronkelijke bevolking zelf ontmoeten. Het schilderachtige Lake Taupo en het spectaculaire Tongariro National Park – de aangewezen locatie voor het maken van prachtige hikes – mogen ook niet onbenoemd blijven. Rondom Art Deco-hoofdstad Napier liggen veel wijngaarden en via hoofdstad Wellington kunt u op de Interislander veerboot stappen die u in drieënhalf uur naar het Zuidereiland brengt.
Lees meer over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Zuidereiland

Het Zuidereiland is bergachtiger en groter dan het Noordereiland. Hier ontdekt u schitterende uiteenlopende natuurgebieden zoals de idyllische Marlborough Sounds en het adembenemende Abel Tasman National Park. In Abel Tasman kunt u prachtige wandelingen maken, maar het beste verkent u dit nationale park door een kajaktocht te maken. Het dorpje Picton is waar de Interislander vertrekt richting het Noordereiland. Spot het hele jaar door walvissen langs de oostkust bij Kaikoura en proef de heerlijkste lokale wijnen in de omgeving van Blenheim. De westkust kent een vrij ruige kustlijn, waar de Pancake Rocks bij Punakaiki een goed voorbeeld van zijn. Verder bestaat de westkust uit een betoverend mooi gletsjergebied met de indrukwekkende Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Geniet optimaal van dit overweldigende natuurschoon door een helikoptervlucht over een van de gletsjers te maken en aansluitend op de gletsjers te hiken. Via adrenalinestad Queenstown bereikt u Te Anau, de uitvalsbasis voor een boottocht – eventueel met overnachting om het extra speciaal te maken – door de tot de verbeelding sprekende Milford Sound of Doubtful Sound, een ervaring die ook zeker niet mag worden gemist.  Deze ‘Sounds’ liggen in het uitgestrekte, ongerepte Fiordland National Park. In Mount Cook National Park vindt u de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de gelijknamige Mount Cook, met daarnaast nog vele andere dramatische bergpieken. Daarnaast bevinden zich hier permanente sneeuwvelden en de machtige Tasman Glacier. Langs de zuidoostkust ligt de sfeervolle universiteitsstad Dunedin, grenzend aan het mooie Otago Peninsula dat het leefgebied is van de met uitsterven bedreigde geeloogpinguïns. Kijkt u meer richting het noordoosten, dan ziet u  Christchurch op de kaart liggen. Een gezellige stad die op soms creatieve manieren herbouwd is na de aardbeving in 2011. Tot slot ligt voor de zuidkust van het Zuidereiland nog vogeleiland Stewart Island, bekend vanwege de populatie kiwi’s, het symbool van Nieuw-Zeeland.
Lees meer over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Ga voor die perfecte tropische afsluiter!

Na een rondreis door Nieuw-Zeeland kunnen wij ons goed voorstellen dat u nog graag een aantal dagen op een paradijselijke strandbestemming zou willen doorbrengen. Nieuw-Zeeland staat niet bekend om de tropische stranden. Die in de Bay of Islands lijken dan wel tropisch, maar dit water is toch nog behoorlijk koud. Wist u dat u vanaf Auckland met een directe vlucht in twee uur naar Fiji en in vijf uur naar Frans-Polynesië kunt vliegen? Stuk voor stuk droombestemmingen met enkele van de mooiste stranden ter wereld! U kunt op de hoofdeilanden blijven, maar ook gaan eilandhoppen. Zo hebben de eilanden in Frans-Polynesië duidelijke landschappelijke verschillen. Wij wisten het wel, ‘nu we toch in de buurt zijn’!
Lees meer over het idyllische FijiLees meer over het betoverende Frans-Polynesië

Rondreis Nieuw-Zeeland op maat

Wilt u een onvergetelijke, complete rondreis door Nieuw-Zeeland maken? Laat u dan inspireren door onze voorbeeldreis, waarin wij bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen hebben opgenomen. Uiteraard kunnen deze naar uw wensen aangepast worden, of we kunnen een volledige rondreis naar Nieuw-Zeeland op maat voor u samenstellen. Uw wensen staan bij ons centraal.

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd (eind maart tot eind oktober) is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland +10 uur. In onze wintertijd (eind oktober tot eind maart) is het tijdsverschil +12 uur. Uitzondering hierop is de tijd tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober, wanneer het 11 uur later is dan in Nederland.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen in Nieuw-Zeeland zijn Engels en Maori. Engels wordt door vrijwel iedereen als voertaal gebruikt.

Geldzaken

De munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een reis naar Nieuw-Zeeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst.
Houdt u er rekening mee dat dit afhankelijk is van welke landen u nog meer zult aandoen tijdens uw reis. (Als u bijvoorbeeld uw reis onderbreekt in Azië, dient uw paspoort nog ten minste zes maanden geldig te zijn bij terugkomst.

Visum

> Bij een vakantie van minder dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een toeristenvisum nodig dat elektronisch voor u aangemaakt wordt (Electronic Travel Authority, NTeTA). Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen: https://visa4travel.nl/nieuw-zeeland

U kunt er ook voor kiezen uw visum zelf via de officiële website van Immigration New Zealand aan te vragen: www.immigration.govt.nz. De kosten bedragen in dat geval NZD 12 per aanvraag. Tevens kunt u het visum aanvragen via een app die u gratis kunt downloaden vanuit de App Store of Google Play. De app heeft als naam NZeTA. Indien u de app gebruikt bedragen de kosten voor het visum NZD 9 per aanvraag. Daarnaast betaalt u een toeristenbelasting van NZD 35 per persoon die tegelijkertijd met de kosten van het toeristenvisum in rekening wordt gebracht. Deze toeristenbelasting is een bijdrage aan verbetering en onderhoud van de infrastructuur en voor natuurbehoud in het land.

> Bij een vakantie langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland:

U heeft een visum nodig die u kunt aanschaffen via het New Zealand Visa Application Centre in Londen.

Via Amerika naar Nieuw-Zeeland

Vliegt u via Amerika naar Nieuw-Zeeland dan mogen kinderen niet meer bij de ouders in het paspoort staan. Tevens is dan een ESTA-Reistoestemming verplicht voor reizigers. Zie voor meer informatie: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Ook hiermee kan Visa4travel.nl u helpen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het is in Nieuw-Zeeland zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomer. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer, met uitzondering van de berggebieden op het Zuidereiland, waar het ’s winters vaak sneeuwt.

Op het Noordereiland is het in de winter gemiddeld 10-15 ºC en in de zomer 20-25 ºC.

Op het Zuidereiland liggen de temperaturen lager.

Als gevolg van de westenwind regent het aan de westkust meer dan aan de oostkust.

 

Reisfoto's Nieuw-Zeeland

Waimakariri River

Waimakariri River

Lake Tekapo

Lake Tekapo

Geeloogpinguïn op Otago Peninsula

Geeloogpinguïn op Otago Peninsula

Pancake Rocks, Punakaiki

Pancake Rocks, Punakaiki

Kea bij Mount Cook

Kea bij Mount Cook

Fietsen in Mount Cook National Park

Fietsen in Mount Cook National Park

Hokitika Gorge

Hokitika Gorge

Zuiderlicht

Zuiderlicht

Huka Falls, in de omgeving van Lake Taupo

Huka Falls, in de omgeving van Lake Taupo

Heli Hike op de Franz Josef gletsjer

Heli Hike op de Franz Josef gletsjer

Reisspecialist Inge in het Aoraki Mount Cook National Park

Reisspecialist Inge in het Aoraki Mount Cook National Park

Kajakken in de Milford Sound

Kajakken in de Milford Sound

Otago Peninsula

Otago Peninsula

Maori in Rotorua

Maori in Rotorua

Dolfijnen bij Kaikoura

Dolfijnen bij Kaikoura

Hiken in de Franz Josef gletsjer

Hiken in de Franz Josef gletsjer

Wijngaarden van Marlborough

Wijngaarden van Marlborough

Treinen door Nieuw-Zeeland met de TranzAlpine

Treinen door Nieuw-Zeeland met de TranzAlpine

Mount Ngauruhoe, Tongariro National Park

Mount Ngauruhoe, Tongariro National Park

Rotorua

Rotorua

Nieuw-Zeeland

Ontdek de spectaculaire natuur van Nieuw-Zeeland

Franz Josef Glacier Heli Hike

Beleef de gletsjer op z’n best door mee te gaan op deze spectaculaire heli hike. Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de helikopter en maak vervolgens een wandeling over het ijs. Een onvergetelijke ervaring!

Doubtful Sound Overnight Cruise

U ontdekt pas echt de magische natuur van de indrukwekkende Doubtful Sound tijdens de Overnight Cruise.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.