Rondreis Vietnam

Reis in Vietnam van de duizelingwekkende rijstvelden van Sapa in het noorden tot aan de fascinerende drukte van de Mekong Delta in het zuiden. Vietnam is de thuisbasis van een overvloed aan bezienswaardigheden die reizigers zullen verleiden. Kunnen wij u verleiden?

Marg Martens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Vietnam met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hon Khoi zoutvelden, Nha Trang

Onze bestemmingen voor een rondreis door Vietnam

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maak ook kennis met hun fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, sporen uit de Frans-koloniale tijd en talloze tempels en pagodes. Gaat u het ontdekken?

Rondreis Vietnam op maat

Stap in de magie van Vietnam en ontdek de adembenemende schoonheid van dit prachtige land. Bij Tenzing Travel creëren we met passie op maat gemaakte rondreizen die volledig aansluiten bij uw persoonlijke voorkeuren. Van het verkennen van rijstterrassen tot het proeven van lokale culinaire hoogstandjes en het beleven van unieke culturele hoogtepunten. Laat u inspireren door onze blogs over reizen in Azië (waaronder Vietnam), boordevol insider tips en buitengewone ervaringen.

In de spotlights

Sfeerimpressie van een rondreis Vietnam

De rijstterrassen van Mu Cang Chai

De rijstterrassen van Mu Cang Chai

Thu Bồn-rivier in Hoi An

Thu Bồn-rivier in Hoi An

Khai Dinh Mausoleum, Hue

Khai Dinh Mausoleum, Hue

Ninh Binh

Ninh Binh

Drijvende markt, Mekong River Delta

Drijvende markt, Mekong River Delta

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Vietnam

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Vietnam

Bent u na het lezen van deze pagina al enthousiast over een rondreis door Vietnam? U zult de reis van uw dromen ervaren met behulp van onze ervaren reisspecialisten, die een op maat gemaakte reis voor u kunnen samenstellen. Met een persoonlijke aanpak en aandacht voor al uw wensen, worden alle mogelijkheden overwogen. Wij garanderen kwaliteit en bieden een reiservaring die aan al uw verwachtingen voldoet:

Inclusieve unieke ervaringen

Als u een rondreis naar Vietnam wilt boeken, kunt u erop vertrouwen dat Tenzing Travel u een op maat gemaakte reis biedt. Omdat u al uw wensen kunt uiten en onze reisspecialisten uitgebreide ervaring hebben met de meest unieke bestemmingen ter wereld, kunt u er zeker van zijn dat uw rondreis vol unieke ervaringen zal zijn.

Onvergetelijke accommodaties

Overnachten speelt een belangrijke rol tijdens elke rondreis die u maakt. Bij Tenzing Travel zorgen wij ervoor dat uw rondreis door Vietnam wordt verrijkt met unieke overnachtingen op voortreffelijke locaties. Deze accommodaties op zichzelf zijn al een bijzondere ervaring. Ze zullen een onvergetelijke toevoeging zijn aan uw rondreis door Vietnam en zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten.

Optimaal reistempo voor een onvergetelijke ervaring

Bij Tenzing Travel hechten we veel waarde aan een reistempo waarbij u alles op uw gemak kunt ontdekken tijdens uw rondreis door Vietnam. Daarom zorgen wij ervoor dat er een ideaal reistempo is, zodat u voldoende tijd heeft op elke bestemming.

Volledig verzorgd: van A tot Z geregeld

Bij Tenzing Travel regelen we uw rondreis door Vietnam van A tot Z. U heeft de vrijheid om al uw wensen en eisen aan ons door te geven, en wij creëren een op maat gemaakte reis die aan al uw verwachtingen voldoet. Onze reisspecialisten staan 24 uur per dag voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te assisteren.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Vietnam en Nederland?

Het is in Vietnam tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben, is het zes uur later.

Moet ik gezondheidsmaatregelen nemen voor mijn reis naar Vietnam?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke taal spreekt men in Vietnam?

Tijdens uw rondreis Vietnam kunt u met Engels goed terecht. De officiële taal van Vietnam is het Vietnamees: een mix van Mon Khmer, Thai en Chinees.

Met welke geldzaken moet ik rekening houden voor mijn rondreis door Vietnam?

Tijdens uw rondreis door Vietnam betaalt u met de Vietnamese New Dong (VND). Zowel de Dong als ander buitenlands geld mag u onbeperkt meenemen. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Vietnam?

Voor een rondreis door Vietnam dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Via de National Web Portal of Immigration kunt u zelf online uw e-Visa voor Vietnam aanvragen.

N.B. Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Welk klimaat heeft Vietnam?

Vietnam is een tropisch land dat door de moesson wordt beïnvloed. Vanwege het feit dat het gedurende de wintermaanden erg koud kan zijn en in de zomer erg nat, is de beste periode om alle delen van Vietnam te bezoeken, gelijk aan ons voor- en najaar.

Noord-Vietnam:
Het noorden van Vietnam kent net als bij ons vier seizoenen. In de wintermaanden november tot april is de gemiddelde temperatuur 17-22°, waarbij het in het uiterste noordwesten kan vriezen in december en januari. De winter staat wel bekend als de droge reisperiode. In de zomermaanden mei tot oktober is het warm en vochtig en van juli tot september kan veel regen vallen.

Centraal-Vietnam:
In de periode december tot februari kan het koel zijn (15/16°) in deze regio, met name in Hue. Vanaf maart wordt het steeds warmer en zonniger, waarbij in de late zomer (augustus) temperaturen boven de 30° niet uitzonderlijk zijn. Daarna slaat het weer om met regen en stormen in de maanden oktober en november. In het voorjaar en de zomer is dit de beste regio voor een (langere) strandvakantie.

Zuid-Vietnam:
Deze regio kent het gehele jaar door een constante warme temperatuur. Er zijn twee seizoenen: een droog seizoen van november tot mei en een moessonperiode van mei tot november. In onze zomermaanden juni tot september valt de meeste regen. Omdat het zuiden van Vietnam tropisch is, valt de regen vaak gedurende enkele korte, hevige buien, waarna het weer droog is. In onze wintermaanden is Zuid-Vietnam de beste regio voor een strandvakantie.