Rondreis Vietnam

Reis in Vietnam van de duizelingwekkende rijstvelden van Sapa in het noorden tot aan de fascinerende drukte van de Mekong Delta in het zuiden. Vietnam is de thuisbasis van een overvloed aan bezienswaardigheden die reizigers zullen verleiden. Kunnen wij u verleiden?

Sandra Molema
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Vietnam met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Reizen per comfortabele auto met privéchauffeur
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hon Khoi zoutvelden, Nha Trang

Sfeerimpressie van een rondreis Vietnam

De rijstterrassen van Mu Cang Chai

De rijstterrassen van Mu Cang Chai

Thu Bồn-rivier in Hoi An

Thu Bồn-rivier in Hoi An

Khai Dinh Mausoleum, Hue

Khai Dinh Mausoleum, Hue

Ninh Binh

Ninh Binh

Drijvende markt, Mekong River Delta

Drijvende markt, Mekong River Delta

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Sandra Molema

Reisspecialist Vietnam

Reisinformatie Vietnam

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Maak een rondreis door Vietnam, misschien wel een van de meest fascinerende landen van Azië. Vietnam heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een schitterende natuur met prachtige heuvel- en berggebieden, eindeloze rijstvelden, prachtige stranden met kristalhelder water. Maar ook een fascinerende cultuur: een ruim 4000 jaar oude geschiedenis, talloze tempels en pagodes, en sporen uit de Franse koloniale tijd. In het noorden wonen bergstammen die een groot contrast vormen met de moderne steden Hanoi en Ho Chi Minh-Stad, het vroegere Saigon.

Een rondreis Vietnam van noord naar zuid

Deze optie is het meest interessantst wanneer u aan het einde van de reis nog een paar dagen van strand wilt genieten. De meeste Vietnamese badplaatsen bevinden zich in het zuiden: Nha Thrang, Phan Thiet, Quy Nhon. Of kies voor een badplaats in centraal vietnam: Hoi An, Phu Quoc, Con Dao.
Ook als u Vietnam met Cambodja wilt combineren is dit de beste optie, omdat u vanuit Zuid-Vietnam met een cruise over de Mekong naar Cambodja kunt varen.

Een rondreis Vietnam van zuid naar noord

Uw reis door Vietnam zal inhoudelijk steeds interessanter worden. Toeristisch gezien is Hanoi een aantrekkelijker stad dan Ho Chi Minh-Stad en de bezoeken aan de noordelijke bergvolkeren en de Baai van Halong zijn werkelijk uniek.

Hoogtepunten van een rondreis Vietnam

Hanoi

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en is vaak uw startpunt van uw rondreis Vietnam.

Baai van Halong

De Baai van Halong is van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3.000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog.

Sapa

Het plaatsje Sapa ligt in het noorden van Vietnam. Vanuit Sapa vertrekt een nachttrein naar het gebied waar nog vele bergvolkeren op authentieke wijze leven, zoals de Hmong, Dzay en de Dzao.
Lees meer over Noord-Vietnam

Hue

Hue was vanaf de 17e eeuw tot aan 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige monumenten en bouwwerken.

Danang

De havenstad Danang is tegenwoordig de grootste stad van Centraal-Vietnam. De stad kent een eeuwenoude geschiedenis waarvan nog vele overblijfselen in en rondom de stad zijn terug te vinden.

Hoi An

Sinds 1999 is de oude binnenstad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handdelsstad uit de 15e tot 19e eeuw. Bij Hoi An ligt ook een fraai strand, waardoor Hoi An een uitstekend rustpunt is in het midden van een reis door Vietnam.
Lees meer over Centraal-Vietnam

Ho Chi Minh-Stad

Een oude hoofdstad van Vietnam is Saigon, wat later Ho Chi Minh-Stad werd genoemd. Saigon is een absolute ‘must see’ tijdens uw reis door Vietnam. U vindt in de stad vele overblijfselen aan de roerige geschiedenis van Vietnam.

Mekong Delta

Ten zuidwesten van Ho Chi Minh-Stad strekt zich de delta van de Mekong-rivier uit over een gebied van wel 39.000 km2. De belangrijkste plaatsen in de delta zijn My Tho, Cai Be, Vinh Long, Can Tho en Chau Doc.
Lees meer over Zuid-Vietnam

Strandvakantie Vietnam

Vietnam heeft, vooral in het zuiden, prachtige stranden, veelal nog rustig en heerlijk eten als u een echte visliefhebber bent.

Badplaatsen in Vietnam

 • Phan Thiet
 • Nha Trang
 • Quy Nhon
 • Hoi An

Tijdsverschillen

Het is in Vietnam tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Tijdens uw rondreis Vietnam kunt u met Engels goed terecht. De officiële taal van Vietnam is het Vietnamees: een mix van Mon Khmer, Thai en Chinees.

Geldzaken

Tijdens uw rondreis Vietnam betaalt u met de Vietnamese New Dong (VND). Zowel de Dong als ander buitenlands geld mag u onbeperkt meenemen. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een rondreis door Vietnam dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum.

Via de National Web Portal of Immigration kunt u zelf online uw e-Visa voor Vietnam aanvragen.

U kunt ook via onze partner Visa4travel.nl eenvoudig en online uw visum voor Vietnam aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.

N.B. Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Vietnam is een tropisch land dat door de moesson wordt beïnvloed. Vanwege het feit dat het gedurende de wintermaanden erg koud kan zijn en in de zomer erg nat, is de beste periode om alle delen van Vietnam te bezoeken, gelijk aan ons voor- en najaar.

Noord-Vietnam:
Het noorden van Vietnam kent net als bij ons vier seizoenen. In de wintermaanden november tot april is de gemiddelde temperatuur 17-22°, waarbij het in het uiterste noordwesten kan vriezen in december en januari. De winter staat wel bekend als de droge reisperiode. In de zomermaanden mei tot oktober is het warm en vochtig en van juli tot september kan veel regen vallen.

Centraal-Vietnam:
In de periode december tot februari kan het koel zijn (15/16°) in deze regio, met name in Hue. Vanaf maart wordt het steeds warmer en zonniger, waarbij in de late zomer (augustus) temperaturen boven de 30° niet uitzonderlijk zijn. Daarna slaat het weer om, met regen en stormen in de maanden oktober en november. In het voorjaar en de zomer is dit de beste regio voor een (langere) strandvakantie.

Zuid-Vietnam:
Deze regio kent het gehele jaar door een constante, warmte temperatuur. Er zijn twee seizoenen: een droog seizoen van november tot mei en een moessonperiode van mei tot november. In onze zomermaanden juni tot september valt de meeste regen. Omdat het zuiden van Vietnam tropisch is, valt de regen vaak gedurende enkele korte, hevige buien, waarna het weer droog is. In onze wintermaanden is Zuid-Vietnam de beste regio voor een strandvakantie.

Reisfoto's Vietnam

Sapa

Sapa

Quan Cong-tempel in Hoi An

Quan Cong-tempel in Hoi An

An Bang Beach nabij Hoi An

An Bang Beach nabij Hoi An

Fietstour in Hoi An

Fietstour in Hoi An

Vietnamese vrouw op een brommer in Hue

Vietnamese vrouw op een brommer in Hue

Rijstterrassen in Sapa

Rijstterrassen in Sapa

Halong Bay

Halong Bay

Drijvende markt op de Mekong Delta

Drijvende markt op de Mekong Delta

Boot in Hoi An

Boot in Hoi An

Rijstterrassen in Sapa

Rijstterrassen in Sapa

Mui Ne Beach

Mui Ne Beach

Huc Bridge Hoan Kiem Lake, Hanoi

Huc Bridge Hoan Kiem Lake, Hanoi

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Citadel van Hue

Citadel van Hue

Treinspoor door Hanoi

Treinspoor door Hanoi

Ninh Binh

Ninh Binh

Mai Chau

Mai Chau

Straatverkoper in Hanoi

Straatverkoper in Hanoi