Parkeren bij vliegvelden: alles wat u moet weten

Heeft u een rondreis bij ons geboekt? Dan is de kans groot dat u ook op zoek bent naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. Als u hier geen ervaring mee heeft, dan komt er wellicht veel op u af. Wij creëren graag overzicht in dit vraagstuk. Dit doen we op basis van veel gestelde vragen. We vertellen u alles wat u moet weten over het parkeren bij vliegvelden. Van de parkeerprocessen tot aan de tarieven, zodat u daarna eenvoudig en voordelig een parkeerplaats kunt regelen voor uw volgende reis.

Anna Wassenburg
Reisspecialist Tenzing Travel

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

Rondom vliegvelden worden in de basis drie parkeervormen aangeboden, namelijk shuttle parkeren, valetparkeren en parkeren op loopafstand.

 

  • Shuttle parkeren: Parkeren met een shuttleservice is doorgaans de meest voordelige manier van parkeren. Hierbij parkeert u uw auto op het gekozen parkeerterrein en wordt u vervolgens zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht middels de aanwezige shuttleservice. Bij terugkomst wordt u weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein.

 

  • Valetparkeren: Parkeren met een valetservice is een duurdere, maar tevens comfortabele manier van parkeren. U rijdt in dit geval naar de luchthaven en neemt onderweg telefonisch contact op. Bij aankomst staat een chauffeur op u te wachten. Deze chauffeur neemt uw auto over en parkeert deze. Bij terugkomst wordt uw auto weer teruggereden naar de luchthaven en zodoende kunt u hier weer instappen en uw reis naar huis vervolgen.

 

  • Parkeren op loopafstand: De naam spreekt voor zich, u parkeert namelijk dichtbij de luchthaven en kan te voet verder richting de terminal. U betreedt en verlaat het terrein normaal gesproken met een inrijcode of kentekenherkenning.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Het zal geen verrassing zijn dat u altijd in de buurt van een vliegveld parkeert. Er is echter een verschil in parkeren naast de luchthaven of nabij de luchthaven. Ook kunt u uw auto parkeren bij verschillende ‘soorten’ parkeeraanbieders.

Iedere luchthaven heeft namelijk haar eigen ‘officiële’ parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden door de luchthaven beheerd en bevinden zich meestal naast de luchthaven. Ook is het mogelijk om voor een shuttle- of valetservice van de luchthaven te kiezen (zie hierboven).

Als alternatief kunt u ook parkeren bij parkeeraanbieders die een parkeerterrein nabij de luchthaven ter beschikking stellen. Hier kunt u vaak parkeren met een shuttle- en valetservice tegen wat scherpere tarieven.

U kunt deze parkeermogelijkheden eenvoudig vinden door gebruik te maken van een vergelijkingsplatform zoals Vliegen en Parkeren. Hier selecteert u simpelweg de luchthaven en uw reisdata om het beschikbare parkeeraanbod te kunnen bekijken en vergelijken.

Hoe reserveer ik een parkeerplaats?

Het is sterk aan te raden om een parkeerplaats vooraf te reserveren. Niet alleen bent u dan verzekerd van een parkeerplaats, u kunt soms ook nog enorm besparen op de kosten. Een parkeerplaats is eenvoudig te reserveren via de luchthaven zelf of een vergelijkings- en boekingsplatform voor parkeerplaatsen bij vliegvelden.

Wilt u zoveel opties als mogelijk vergelijken? Bezoek dan een website zoals Vliegenenparkeren.nl. Hier kunt u de mogelijkheden vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren. Wilt u bijvoorbeeld uw auto parkeren bij Schiphol? Selecteer dan Schiphol en uw reisdata, vergelijk de opties én reserveer de ideale parking!

Hoeveel kost het parkeren?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. De tarieven variëren namelijk op basis van veel variabelen, waaronder uw wensen. Ook betaalt u natuurlijk meer wanneer u langer op reis gaat. Of u nu een uitgebreide rondreis of een korte reis binnen Europa maakt, uw keuze is afhankelijk van uw reis. De tarieven kunnen verschillen op basis van de volgende variabelen:

 

  • Parkeervorm: een shuttleservice is doorgaans voordeliger dan een valetservice of een parkeerplaats op loopafstand.
  • Parkeertermijn: hoe langer u parkeert, hoe meer u betaalt. De dagprijzen worden daarentegen steeds lager naarmate uw langer parkeert.
  • Moment van parkeren: net als vliegtickets zijn de prijzen van een parkeerplaats bij een vliegveld seizoengevoelig. Ubetaalt dus meer wanneer de vraag groter is, bijvoorbeeld tijdens het hoogseizoen/de vakantieperiodes.
  • Faciliteiten: een parkeerplaats met meer faciliteiten rekent normaal gesproken hogere tarieven. Zo kan een overdekte parkeerplaats duurder zijn dan een onoverdekte parkeerplaats.

Ondanks dat er geen eenduidig antwoord te geven is op de vraag over wat een parkeerplaats kost, kunnen we u wel melden dat u bij de meeste luchthavens al voor een paar tientjes een week lang kan parkeren. Let er dus op dat u niet te veel betaalt.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over parkeren bij vliegvelden en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Anna Wassenburg