Rondreis Botswana

De ultieme safaribeleving; die ervaart u tijdens een rondreis door Botswana! Spot imposante olifanten in het Chobe National Park, ga op zoek naar luipaarden in het Moremi Game Reserve en vlieg met een sportvliegtuigje naar de spectaculaire Okavango Delta. Hoort u hier vanuit uw safaritent of comfortabele lodge ’s avonds het gebrul van een leeuw? Onvergetelijk!

Ilona Blom
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis door Botswana met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabel vervoer
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in de Okavango Delta

Onze bestemmingen voor een rondreis door Botswana

Botswana is een exclusieve en ongerepte bestemming met kleinschalige lodges en het reizen van A naar B gaat veelal per sportvliegtuigje. Hierdoor komt u weinig andere reizigers tegen en ervaart u de ultieme safari beleving! We lichten alvast enkele bijzondere plekken uit die u tijdens uw rondreis door Botswana zeker niet wilt overslaan. Is Botswana toch niet het deel van Afrika waar u naar op zoek bent voor uw volgende rondreis of wilt u Botswana combineren met andere Afrikaanse bestemmingen? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door Afrika.

Rondreis door Botswana op maat

Zoals u hierboven kunt zien, zijn er veel bijzondere plekken in Botswana te ontdekken. Om ervoor te zorgen dat uw reis naar Botswana een echte droomreis wordt, gaan we graag met u in gesprek over uw wensen, zodat wij uw ideale reis kunnen realiseren. We denken daarbij met u mee en geven advies op basis van onze kennis en ervaring. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een rondreis door Botswana op maat.

Wilt u nog meer inspiratie op doen of u verder inlezen? In onze reisblogs over Afrika (waaronder Botswana) vertellen onze reisspecialisten meer over tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven.

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Botswana

Luipaarden spotten in Botswana

Luipaarden spotten in Botswana

Varen in een mokoro door Okavango Delta

Varen in een mokoro door Okavango Delta

Makgadikgadi Pans

Makgadikgadi Pans

Olifanten in de Okavango Delta

Olifanten in de Okavango Delta

Zuidelijke roodsnaveltok in het Moremi Game Reserve

Zuidelijke roodsnaveltok in het Moremi Game Reserve

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Botswana

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Botswana

Staat u inmiddels te springen om een rondreis te maken door Botswana? Dan staat er speciaal voor u een ervaren reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. We nemen al uw wensen mee en kunnen de reis tot in de puntjes personaliseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen, hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Comfortabele en verzekerde huurauto

Comfortabel vervoer is onmisbaar tijdens uw rondreis door Botswana. Omdat wij als geen ander begrijpen dat veiligheid en comfort voorop staan, zorgen we er altijd voor dat uw vervoer voor u klaar staat. Zo kunt u dus zorgeloos en veilig de weg op.

Overnachtingen in bijzondere verblijven

Elke rondreis bevat overnachtingen op toplocaties. Deze verblijven zijn dan ook vaak al een ervaring op zich. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd en dragen bij aan een onvergetelijke reiservaring.

Verblijven in of nabij natuurparken

Het bezoeken van natuurparken in Botswana is voor veel reizigers een belangrijk onderdeel van de rondreis. Om het nationale park in volle glorie te kunnen ervaren, zorgen we ervoor dat u in óf zeer nabij deze nationale parken verblijft. Zo bent u ervan verzekerd dat u optimaal kunt genieten van de natuurwonderen die zich in de parken bevinden.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Botswana is in ieder geval één unieke beleving inbegrepen. Een reis is namelijk niet compleet zonder een memorabele activiteit. Van bijzondere pretpark ervaringen, tot boottochtjes langs de duurste villa’s ter wereld; we garanderen u van een herinnering die u nooit meer zult vergeten.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we extra goed rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen die u in Botswana zult bezoeken. Op deze manier kunnen we garanderen dat u niet te lang onderweg bent en genoeg tijd heeft om op de bestemmingen alles te zien en te doen wat u wilt.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om naar Botswana te gaan?

Botswana ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer u in onze zomer een rondreis door Botswana maakt, dan is het in Botswana winter. De gemiddelde temperatuur in januari is 32°C en in juli 23°C.

De droge wintermaanden zijn van mei t/m september. De dagen zijn over het algemeen warm, maar de nachten kunnen koud zijn (ca. 7°C). In de maanden mei t/m juli kan het zelfs af en toe ’s nachts vriezen. De maanden november t/m april zijn de natste maanden. Hoewel de dagen heet kunnen zijn, is de luchtvochtigheid wel erg laag.

Hoeveel kost een rondreis door Botswana gemiddeld?

De prijs van de rondreis door Botswana hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de reis en het type verblijf. Omdat we op maat gemaakte reizen aanbieden, is het lastig om een prijsindicatie te geven. Neem dan ook contact op met een van onze reisspecialisten voor een advies en kostenplaatje. Daarnaast kunt u ook onze reispagina’s bekijken. Hierop vindt u specificaties van onze voorbeeldreizen.

Wat moet je regelen voor een reis naar Botswana?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege pagina’s. Hebt u een Nederlands paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Botswana.