Wilt u ook graag weer op reis, maar wel veilig en met een gerust gevoel? Lees meer over reizen in corona tijd en veilig op reis.

Rondreis Botswana

In Botswana zijn eindeloze wildreservaten waar u het gevoel heeft alleen te zijn. Vooral als u verblijft in een van de sfeervolle, kleinschalige lodges midden in de natuur. Een rondreis Botswana gecombineerd met de spectaculaire Victoria Falls maakt de reis helemaal af.

Kees van Niejenhuis
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Botswana met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Botswana met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Vorkstaartscharrelaar

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Kees van Niejenhuis

Reisspecialist Botswana

Reisinformatie Botswana

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Natuur en wild, daarvoor gaat u op rondreis in Botswana. De Okavango Delta is uniek, een gebied van 15.000 vierkante kilometer dat bestaat uit papyrusriet, eilandjes en kronkelige waterwegen. Chobe National Park is al even beroemd, vooral om haar grote kuddes olifanten. Tussen Savuti en Moremi Game Reserve ligt de schilderachtige Khwai-rivier. Zet uw voertuig stil en het wild loopt u voorbij.

Onze rondreizen Botswana

Onze rondreizen in Botswana zijn zeer divers: u kunt met uw eigen reisgezelschap door Botswana reizen en verblijven in schitterende lodges van hoge kwaliteit en luxe. In de game reserves (wildparken), zoals Chobe National Park, Moremi Game Reserve en de Okavango Delta kunt u diverse safari’s maken op zoek naar wilde dieren.
Wij hebben de mooiste reizen en beste routes voor een vakantie in Botswana samengesteld. Wilt u uw eigen route en reis samenstellen neemt u dan contact met ons op.

De Nationale parken van Botswana

Chobe National Park

Chobe National Park is een beschermd natuurgebied van ruim 10.000 km2. In Chobe leven grote kuddes olifanten, ook tal van antilopensoorten zoals de kudu, eland en tsessebe.

Okavango Delta

De vruchtbare Okavango Delta is een absolute highlight tijdens uw rondreis door Botswana. Het is een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen. Het gebied is 15.000 km2 groot en bestaat uit uitgestrekte gebieden waar diverse soorten dieren leven.

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door dichte begroeiing van acacia’s. Het wild in Moremi is zeer gevarieerd en talrijk: antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra’s en olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, hyena’s, cheeta’s en de bedreigde wild dogs.

Makgadikgadi Game Reserve

Een ander interessant reisdoel tijdens uw rondreis door Botswana is Makgadikgadi Game Reserve. Ook een immens groot gebied van maar liefst 12.000 km2 groot met een zeer bijzonder landschap: Leeg, droog en, vooral in de hitte aan het einde van de winter, bijna onnatuurlijk.

Kalahari Desert

Er is eigenlijk geen manier om u voor te bereiden op hoe afgelaten en immens groot het Central Kalahari Game Reserve is. Het gouden gras wuift in de wind, hier en daar afgewisseld met een acacia of zandduin en natuurlijk tal van beesten, u bent tenslotte in Afrika!

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd is het in Botswana even laat als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er een uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Botswana is de officiële taal Engels. Daarnaast wordt er Setswana gesproken.

Geldzaken

De munteenheid van Botswana is de Pula (BWP). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege visumpagina’s. Hebt u een Nederlands paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Botswana ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Botswana winter. De gemiddelde temperatuur in januari is 32°C en in juli 23°C.

De droge wintermaanden zijn van mei t/m september. De dagen zijn over het algemeen warm, maar de nachten kunnen koud zijn (ca. 7°C). In de maanden mei t/m juli kan het zelfs af en toe ’s nachts vriezen.

De maanden november t/m april april zijn de natste maanden. Hoewel de dagen heet kunnen zijn, is de luchtvochtigheid wel erg laag. De regen manifesteert zich doorgaans als korte, maar hevige regenbuien laat in de middag, vaak gepaard gaande met donderwolken.

Reisfoto's Botswana