Rondreis Botswana

De ultieme safaribeleving; die ervaart u tijdens een rondreis door Botswana! Spot imposante olifanten in het Chobe National Park, ga op zoek naar luipaarden in het Moremi Game Reserve en vlieg met een sportvliegtuigje naar de spectaculaire Okavango Delta. Hoort u hier vanuit uw safaritent of comfortabele lodge ’s avonds het gebrul van een leeuw? Onvergetelijk!

Ilona Blom
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Botswana met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis Botswana.

Daarom een rondreis door Botswana met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Leeuwen in de Okavango Delta

Sfeerimpressie rondreis Botswana

Luipaarden spotten in Botswana

Luipaarden spotten in Botswana

In een mokoro door de Okavango Delta varen

In een mokoro door de Okavango Delta varen

Makgadikgadi Pans

Makgadikgadi Pans

Olifanten in de Okavango Delta

Olifanten in de Okavango Delta

Zuidelijke roodsnaveltok in het Moremi Game Reserve

Zuidelijke roodsnaveltok in het Moremi Game Reserve

In de spotlights

Kunnen wij u helpen met uw rondreis naar Botswana?

Wilt u meer weten over een rondreis door Botswana of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Ilona Blom

Reisspecialist Botswana

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Botswana

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Botswana

Wilt u een reis maken waarbij game drives en wild spotten centraal staan? Dan is een rondreis door Botswana het antwoord! We durven wel te stellen dat Botswana een van de allerbeste bestemmingen ter wereld is voor safari’s, vanwege de hoge concentratie wild. Van de duizenden olifanten in Chobe en de schattige stokstaartjes in de zoutpannen tot aan de luipaarden en leeuwen in het Moremi Game Reserve.

Een andere veelgenoemde reden om Botswana te bezoeken is de Okavango Delta, een groot labyrint van kronkelende kreekjes en eilandjes omgeven met wuivend papyrusriet, waar u olifanten, buffels en nijlpaarden kunt tegenkomen tijdens een tochtje per mokoro.

Botswana is een exclusieve en ongerepte bestemming met kleinschalige, luxe lodges en het reizen van A naar B gaat veelal per sportvliegtuigje. Hierdoor komt u weinig andere reizigers tegen en ervaart u de ultieme safaribeleving! We lichten alvast enkele bijzondere plekken uit die u tijdens uw rondreis door Botswana zeker niet wilt overslaan.

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door dichte begroeiing van acacia’s. Ga samen met een gids op game drive en ga op zoek naar het wild dat in Moremi voorkomt. Houd uw camera gereed, want u kunt hier antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra’s en olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, hyena’s, cheeta’s en de bedreigde wild dogs vlak voor uw lens krijgen.

Okavango Delta

Per sportvliegtuigje vliegt u naar de vruchtbare Okavango Delta; een gebied van maar liefst 15.000 km2 groot, dat één groot labyrint is van duizenden grote en kleine stromen en kreken, kleine eilandjes en wuivend papyrusriet. Laat u per mokoro (een traditionele, houten kano) over het water vervoeren en kijk goed om u heen. Ziet u daar een krokodil langs de oever? Is dat een familie nijlpaarden daar verderop? En klost daar een kudde olifanten door de Delta? Dit is precies waarom u die rondreis door Botswana wilde maken. Fantastisch!

U kunt hier de voltallige Big Five Spotten, op zoek gaan naar de Little Five en prachtige vogels bewonderen. ’s Nachts hoort u olifanten trompetteren en leeuwen brullen vanuit uw safaritent of comfortabele lodge… Wat een ervaring! Het is niet voor niets dat de Okavango Delta vaak als hét hoogtepunt van een rondreis door Botswana gezien wordt.

Chobe National Park

Ook het Chobe National Park wilt u niet overslaan tijdens uw rondreis door Botswana. Dit park staat vooral bekend om de olifanten die er voorkomen en dat is niet zo gek, want nergens anders nergens leven er zoveel olifanten als in dit park. Naast olifanten kunt u in het park ook de andere leden van de Big Five, giraffes, zebra’s, nijlpaarden en vele vogelsoorten spotten. De beste periode om de Big Five te spotten is van april tot en met oktober. Vogelliefhebbers raden we aan om een rondreis door Botswana te maken in de periode van november tot en met maart.

Wat ons betreft is een cruise over de Chobe Rivier tijdens zonsondergang de leukste manier om de olifanten te spotten. Deze grote dieren zijn namelijk vaak aan de waterkant te vinden en steken regelmatig de rivier over. Overdag kunt u met uw eigen 4-WD op pad gaan om te zoeken naar de Big Five. Een laatste tip: vanuit Chobe reist u gemakkelijk naar de spectaculaire Victoria Falls (op de grens van Zimbabwe en Zambia)!

Makgadikgadi zoutpannen

Een onwerkelijk maanlandschap, daar doen de Makgadikgadi zoutpannen nog het meeste aan denken. Met een oppervlakte van 16.000m2 behoren de Makgadikgadi zoutpannen tot de grootste ter wereld. In de droge periode (van april tot oktober) kunt u met een quad over de zoutpannen rijden. U kunt dan het beste rondom de oevers van de opgedroogde rivier op zoek gaan naar dieren, zoals stokstaartjes, woestijnvosjes en springbokken. Bijzonder aan de droge periode is dat u dan ook midden op de zoutpannen kunt overnachten, onder de heldere Afrikaanse sterrenhemel. Klinkt goed, niet waar?

Wanneer de eerste regen vanaf november losbarst komt er ook weer meer leven in de zoutpannen. U kunt hier dan grote kuddes zebra’s en gnoes vinden. Hierdoor keren ook roofdieren zoals leeuwen, wilde honden en hyena’s terug naar dit gebied. Het laagje water in de zoutpannen zorgt er ook voor dat veel flamingo’s het gebied bezoeken. Tijdens welk seizoen wilt u een rondreis door Botswana maken en de Makgadikgadi zoutpannen verkennen?

Rondreis Botswana op maat

Wilt u het ultieme safarigevoel ervaren? Laat u dan inspireren door de rondreizen door Botswana die onze specialisten hebben samengesteld. Hierin hebben wij bijzondere activiteiten en unieke overnachtingen opgenomen. Deze reizen kunnen naar wens aangepast worden. Ook een volledige reis op maat behoort tot de mogelijkheden; onze specialisten denken graag met u mee over uw ideale rondreis door Botswana. Wat wilt u ervaren en beleven?

Tijdsverschillen

Tijdens onze zomertijd is het in Botswana even laat als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er een uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt voor uw rondreis door Botswana advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Botswana is de officiële taal Engels. Daarnaast wordt er Setswana gesproken.

Geldzaken

U kunt tijdens uw rondreis door Botswana met de Pula (BWP) betalen. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege visumpagina’s. Hebt u een Nederlands paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten voor uw rondreis door Botswana.

Klimaat

Botswana ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer u in onze zomer een rondreis door Botswana maakt, dan is het in Botswana winter. De gemiddelde temperatuur in januari is 32°C en in juli 23°C.

De droge wintermaanden zijn van mei t/m september. De dagen zijn over het algemeen warm, maar de nachten kunnen koud zijn (ca. 7°C). In de maanden mei t/m juli kan het zelfs af en toe ’s nachts vriezen.

De maanden november t/m april april zijn de natste maanden. Hoewel de dagen heet kunnen zijn, is de luchtvochtigheid wel erg laag. De regen manifesteert zich doorgaans als korte, maar hevige regenbuien laat in de middag, vaak gepaard gaande met donderwolken.

Reisfoto's Botswana

Olifanten in de Okavango Delta

Olifanten in de Okavango Delta

Bonte vogel in Khwai

Bonte vogel in Khwai

Kubu Island, Makgadikgadi Pans

Kubu Island, Makgadikgadi Pans

Makgadikgadi Pans

Makgadikgadi Pans

Leeuw met een welpje in Botswana

Leeuw met een welpje in Botswana

Olifanten bij de Chobe River

Olifanten bij de Chobe River

Waterbuck in het Moremi Game Reserve

Waterbuck in het Moremi Game Reserve

Luipaard in de Okavango Delta (Chitabe Concession)

Luipaard in de Okavango Delta (Chitabe Concession)

Okavango Delta

Okavango Delta

Ntwetwe Pan

Ntwetwe Pan

Olifantje in Botswana

Olifantje in Botswana

Vliegen boven de Okavango Delta in Botswana

Vliegen boven de Okavango Delta in Botswana

Olifant in Khwai

Olifant in Khwai

Luipaard in Chobe National Park

Luipaard in Chobe National Park

Stokstaartje in Botswana

Stokstaartje in Botswana

Nijlpaard in het Moremi Game Reserve

Nijlpaard in het Moremi Game Reserve

Impala in Chobe National Park

Impala in Chobe National Park

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.