Rondreis Panama

Panama is een veelzijdig land met een schitterende natuur, parelwitte stranden en een indrukwekkende eeuwenoude cultuur. Hoofdstad Panama City ligt pal aan de kust en is door haar historie, architectuur en gezellige uitgaansleven ook zeker een bezoekje waard.

Shelley Waterman
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een reis naar Panama met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Toekan in Panama

Onze bestemmingen voor een rondreis door Panama

Ondanks haar kleine omvang is Panama een veelzijdig land. Het land kent schitterende natuur langs parelwitte stranden. Maar liefst een derde van het land is beschermd natuurgebied, onderverdeeld in elf nationale parken. Verder leven in Panama verschillende indianenvolkeren, die al eeuwenlang op traditionele wijze leven.

Is Panama toch niet het deel van Latijns Amerika waar u naar op zoek bent, of wilt u Panama combineren met andere Latijns-Amerikaanse bestemmingen? Bekijk dan de pagina met ons complete aanbod rondreizen door Latijns Amerika.

Rondreis door Panama op maat

Zoals u hierboven kunt zien is Panama een veelzijdig land waar veel te zien en te ontdekken valt. Om ervoor te zorgen dat uw rondreis volledig aan uw wensen voldoet, gaan we graag met u in gesprek, zodat onze reisspecialisten een unieke rondreis door Panama voor u kunnen samenstellen. We denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden en geven advies op basis van onze kennis en ervaring.

Wilt u nog meer informatie of u extra laten inspireren? In onze blogs over Latijns Amerika (waaronder dus Panama) vertellen onze reisspecialisten meer over tips, bijzondere activiteiten en unieke verblijven.

In de spotlights

Impressie reis Panama

San Blas eilanden

San Blas eilanden

Miraflores Locks, Panamakanaal

Miraflores Locks, Panamakanaal

Luiaards in Bocas del Toro

Luiaards in Bocas del Toro

Coiba National Park

Coiba National Park

Kuna in Panama

Kuna in Panama

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Panama

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Panama

Staat u inmiddels te springen om een rondreis te maken door Panama? Dan staat er speciaal voor u een ervaren reisspecialist klaar om uw droomreis te realiseren. We nemen al uw wensen mee en kunnen de reis tot in de puntjes personaliseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden:

Unieke belevingen inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Panama is minstens één unieke beleving inbegrepen. Een reis is namelijk niet compleet zonder een memorabele activiteit. Van een toch door het regenwoud tot het ontmoeten van inheemse stammen; we garanderen u een onuitwisbare herinnering aan uw tijd in Panama.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Waarom verblijven op een minder bijzondere accommodatie? Bij Tenzing Travel zorgen we voor diverse verblijven die op zichzelf al een ervaring zijn. De verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts en zullen bijdragen aan een onvergetelijke rondreis door Panama.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Zonder zorgen op rondreis door Panama? Via Tenzing Travel is dit geen probleem. We luisteren graag naar al uw wensen en stellen een reis samen die overeenkomt met al uw ideeën en meer. U kunt met een gerust hart op reis en bent verzekerd van één van de mooiste rondreizen van uw leven.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we extra goed rekening met de afstanden tussen de verschillende bestemmingen die u in Panama zult bezoeken. Zo kunt u optimaal genieten van uw rondreis zonder lange reistijden. Ontdek alles wat dit prachtige land te bieden heeft, van de bruisende Panama City tot de idyllische eilanden van Bocas del Toro en San Blas. Ervaar Panama op zijn best met onze zorgvuldig samengestelde reizen!

Comfortabele huurauto (all inclusive)

Met Tenzing Travel kunt u zorgeloos Panama verkennen met een inbegrepen huurauto. Onze all-inclusive huurauto’s worden speciaal voor u klaargezet, zonder extra kosten voor verzekeringen, belastingen of one-way fees. Geniet van ultieme vrijheid tijdens uw rondreis en ontdek de bruisende steden, betoverende regenwouden en paradijselijke eilanden van Panama op uw eigen tempo. Ervaar het gemak en comfort van een huurauto met Tenzing Travel!

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil in Panama in vergelijking met Nederland?

Het is in Panama 6 uur vroeger dan in de Benelux en wanneer wij zomertijd hebben scheelt het 7 uur.

Welke gezondheidsmaatregelen moeten er getroffen worden voor vertrek naar Panama?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.

Welke taal spreken ze in Panama?

De officiële taal is Spaans. Daarnaast wordt er veel Engels gesproken, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs meer reizigers komen. De kennis van Engels onder mensen die in de toeristische industrie werken is in het algemeen goed te noemen.

Wat is de munteenheid van Panama?

De munteenheid is de Panamese Balboa (PAB). Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten zijn benodigd voor Panama?

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 30 dagen geldig is na uw terugkeer in de Benelux. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.

Reist u via Amerika naar Panama, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Welk weer kan ik verwachten in Panama?

Het tropische klimaat in de verschillende regio’s van Panama is divers. In hoger gelegen gebieden en in de regenwouden kan het aanmerkelijk koeler (en vochtiger) zijn dan in de rest van het land. Het regenseizoen loopt van ongeveer mei tot en met november. In dit natte seizoen valt bijna dagelijks regen, maar de natuur is dan vaak op z’n mooist!