Rondreis Oman

Laat u verrassen door deze bijzondere en vriendelijke bestemming tijdens uw rondreis door Oman! Oman is bij uitstek geschikt om te ontdekken tijdens een autoreis. U heeft de vrijheid en de flexibiliteit om te stoppen waar u wilt en komt veel in contact met de lokale bevolking. Bent u een beetje avontuurlijk ingesteld, dan kunt u met uw 4-WD op sommige stukken zelfs een rit door de waanzinnig mooie woestijn maken.

Bart Pomp
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Oman met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Woestijn van Oman

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Bart Pomp

Reisspecialist Oman

In de spotlights

Kameel in Wahiba Sands

Kameel in Wahiba Sands

Kust van Oman

Kust van Oman

Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat

Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat

Woestijn van Oman

Woestijn van Oman

Local in Oman

Local in Oman

Kust van Oman

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Oman

  • Overzicht
  • Algemene info

Het Sultanaat Oman is een mythische bestemming met sprookjesachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Dit ‘Land van 1001 Nachten’ heeft ook 1001 gezichten, woeste kusten worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en de groene oasesteden vormen een groot contrast met de schilderachtige havensteden en hun traditionele markten.
Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1.700 kilometer kustlijn met baaien, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Verbazingwekkend veelzijdig en aantrekkelijk, een vakantie Oman is een vakantie voor iedereen.

Regio’s Oman

Muscat

De stad wordt ook wel het ‘Juweel van Arabië’ genoemd. De stad wordt ingeklemd tussen mythische bergen en een kust met brede zandstranden en indrukwekkende kliffen. Muscat wordt ook wel de ‘witte hoofdstad’ van Oman genoemd door de vele witte gebouwen en moskeeën.

Salalah

Salalah is de hoofdstad van de zuidelijke provincie Dhofar. Tijdens de moesson (Khareef) die de streek van midden juni tot midden september bezoekt, wordt het dorre landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Trekpleisters zijn de uitgestrekte en parelwitte stranden aan de kust van Salalah, maar ook op cultureel gebied is Salalah interessant. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de ruïnes van Al-Balid op circa 5 kilometer ten oosten van de stad. De tombe van Job is het belangrijkste monument in de regio.

Nizwa

Na Muscat is Nizwa de belangrijkste toeristische bestemming van Oman. De stad ligt op circa 2,5 uur rijden van Muscat. Van oudsher is Nizwa een belangrijk centrum voor de traditionele zilversmeedkunst. Het is de oude hoofdstad van de Julanda-dynastie. Het fort van Nizwa is een van de oudste en indrukwekkendste van het land. De beroemde dierenmarkt in Nizwa, die meestal vrijdagochtend plaatsvindt, mag ook zeker niet in uw programma ontbreken! In de omgeving van Nizwa liggen de plaatsen Bahla en Jabrin met een prachtig versierd kasteel uit de 17e-eeuw.
U leest het al, cultuurliefhebbers zullen in deze omgeving zeker aan hun trekken komen.

Sur

In kustplaats Sur worden de bekende traditionele ‘dhows’ gemaakt. Deze houten schepen werden eeuwenlang gebruikt voor de handel met overzeese gebieden. U kunt hier een werkplaats bezoeken en vanuit hier een uitstapje per veerpont naar het dorpje Ayega maken. Hier wonen veel dhow-bouwers en ook de sultan heeft hier een verblijf. Bij de souk kun u de benodigde souvenirs, juwelen en parfums kopen. Iets ten oosten van Sur liggen de stranden van Raz Al Jinz, een beschermd natuurgebied waar ’s nachts groene reuzenschildpadden hun eieren leggen. Een enorm spectaculair verschijnsel dat zeker niet mag ontbreken tijdens uw ontdekkingstocht door Oman.

Al Hajar-gebergte

Dit imposante gebergte strekt zich uit in het binnenland tussen Muscat en Sur en biedt een verbluffend landschap. Woeste rotspartijen, kloven en kliffen staan garant voor een onvergetelijk schouwspel. Ook voor de nodige sportieve activiteiten kunt u hier terecht: in de winter worden dagelijks hiking-, klim- en mountainbiketochten georganiseerd. Onderdeel van het Al Hajar-gebergte is Jebel Shams; met toppen van wel 3.000 meter en spectaculaire kloven wordt dit gedeelte van Oman dikwijls vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten!

Wahiba Sands

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Sur. Dit woestijnlandschap beslaat een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante kilometer. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische bedoeïenen. Op vrijdag komen ze bij elkaar in de souk van Al-Mintirib (ongeveer 220 kilometer van Muscat) om inkopen te doen. De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4-WD te verkennen. Het zandlandschap wordt afgewisseld door de vele wadi’s, waarvan de bekendste hier Wadi Bani Khalid is. Het water in deze rivierbeddingen zorgt voor een weelderige groene oase met kleurrijke vogels. Een ideale bestemming voor bijvoorbeeld een rustige picknick of een duik in het heldere water. Tijdens een spectaculaire excursie waarbij u met de 4-WD auto’s door de hoge zandduinen scheurt, maakt u goed kennis met de Wahiba Sands!

Musandam Schiereiland

Op het noordelijkste puntje van het Arabisch Schiereiland ligt Musandam. Dit gebied wordt gescheiden van de rest van het Sultanaat door een 100 kilometer brede strook van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen die meer dan 2.000 meter uit de zee rijzen wordt Musandam ook wel ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd. Voor duikers en snorkelaars is het kristalheldere water een waar paradijs.

Tijdsverschillen

Het is in Oman tijdens onze zomertijd twee uur later en wanneer wij wintertijd hebben drie uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Arabisch maar met Engels kunt u, vooral in de grote steden, goed terecht.

Geldzaken

De munteenheid is de Rial (OMR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Er geldt geen visumplicht voor Oman wanneer u maximaal 10 dagen in Oman verblijft. Voor een verblijf langer dan 10 dagen dient u online een visum aan te vragen. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Oman aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Oman.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Over het algemeen is de temperatuur in onze wintermaanden het aangenaamst in Oman. Het is niet te warm, er is een lekker briesje en u heeft de mogelijkheid om te overnachten in de woestijn. In onze zomermaanden is het aanzienlijk warmer. Het is mogelijk om het binnenland te bezoeken, maar het is aan te raden om zoveel mogelijk in de nabijheid van de kust te blijven, waar u kunt zwemmen in zee of bij de wadi’s om af te koelen. In de bergen bij Jebel Akhdar is het verrassend lekker in onze zomermaanden en het zuiden bij Salalah is zelfs onderhevig aan een moessonperiode tussen juni en september.