Rondreis Oman

Laat u verrassen door deze bijzondere en vriendelijke bestemming tijdens uw rondreis door Oman! Oman is bij uitstek geschikt om te ontdekken tijdens een autoreis. U heeft de vrijheid en de flexibiliteit om te stoppen waar u wilt en komt veel in contact met de lokale bevolking. Bent u een beetje avontuurlijk ingesteld, dan kunt u met uw 4-WD op sommige stukken zelfs een rit door de waanzinnig mooie woestijn maken.

Marg Martens
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Oman met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Woestijn van Oman

Onze bestemmingen voor een rondreis door Oman

Door de ligging op het kruispunt van Azië en Afrika biedt Oman de combinatie van Oosterse mystiek, westers comfort en een gastvrije bevolking. Dit alles wordt omlijst door een 1.700 kilometer kustlijn met baaien, hagelwitte zandstranden en prestigieuze strandresorts. Bekijk hieronder de verbazingwekkende en veelzijdige plekken die u niet mag missen tijdens uw rondreis door Oman.

Rondreis Oman op maat

Klaar om het fascinerende Oman te ontdekken? Wij stellen met zorg en passie een op maat gemaakte rondreis voor u samen, helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen. Van het bewonderen van de reuzen schildpadden tot het proeven van lokale gerechten en het ervaren van unieke oosterse hoogtepunten. Geen zorgen, wij denken met u mee en bieden altijd alternatieven als iets niet mogelijk is. Laat u inspireren door onze blogs over reizen in het Midden-Oosten, boordevol insider tips en bijzondere ervaringen.

In de spotlights

Kameel in Wahiba Sands

Kameel in Wahiba Sands

Kust van Oman

Kust van Oman

Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat

Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat

Woestijn van Oman

Woestijn van Oman

Local in Oman

Local in Oman

Kust van Oman

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Oman

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakt rondreis door Oman

Staat u open voor een onvergetelijke verkenningstocht door het betoverende Oman? Onze deskundige reisspecialisten staan klaar om er alles aan te doen om het een rondreis te maken die u nooit meer zal vergeten. Met een persoonlijke benadering en zorg voor al uw wensen levert Tenzing Travel een reiservaring die al uw verwachtingen zullen overtreffen:

Unieke belevingen inbegrepen

Tenzing Travel zorgt ervoor dat elke reis vol zit met exclusieve ervaringen. Dit kan variëren van privé-excursies met lokale experts tot bijzondere ontmoetingen met inheemse gemeenschappen en wilde dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Deze unieke belevenissen voegen een extra dimensie toe aan uw reis en maken uw rondreis door Oman onvergetelijk.

Verblijven die een ervaring op zich zijn

Tenzing Travel brengt u naar de meest gewilde locaties in Oman. Van historische hotels in de oude stad van Muscat tot luxueuze resorts langs de kust van Salalah, deze accommodaties laten u genieten van de essentie van het land.

Comfortabele huurauto (all inclusive)

Met Tenzing Travel kunt u Oman comfortabel verkennen. U krijgt een all-inclusive huurauto die u de vrijheid geeft om op uw eigen tempo door het land te reizen. Brandstof, verzekeringen en andere bijkomende kosten zijn inbegrepen, waardoor uw reis zonder zorgen verloopt.

Ideaal reistempo voor een optimale ervaring

Tenzing Travel zorgt ervoor dat uw reisschema in Oman perfect is afgestemd op uw wensen en de bijzonderheden van de bestemming. Of u nu de historische schatten van Nizwa wilt ontdekken, de natuurlijke schoonheid van Jebel Shams wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de serene woestijn, het reistempo is optimaal voor een diepgaande ervaring.

Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld

Met Tenzing Travel hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Deskundige reisspecialisten nemen alle aspecten van uw reisbeleving over, van het plannen van uw route en het selecteren van accommodaties tot het regelen van excursies en transfers. Dit betekent dat u volledig ontspannen kunt reizen en zich kunt richten op het genieten van uw bestemming.

Veelgestelde vragen

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Oman?

Het is in Oman tijdens onze zomertijd twee uur later en wanneer in Nederland de wintertijd wordt gehanteerd is er 3 uur tijdsverschil.

Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis door Oman?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Welke taal wordt er gesproken in Oman?

De officiële taal is Arabisch, maar met Engels kunt u, vooral in de grote steden, goed terecht.

Wat is de munteenheid van Oman?

De munteenheid is de Rial (OMR). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Oman?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Er geldt geen visumplicht voor Oman wanneer u maximaal 10 dagen in Oman verblijft. Voor een verblijf langer dan 10 dagen dient u online een visum aan te vragen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Wat is het klimaat van Oman?

Over het algemeen is de temperatuur in onze wintermaanden het aangenaamst in Oman. Het is niet te warm, er is een lekker briesje en u heeft de mogelijkheid om te overnachten in de woestijn. In onze zomermaanden is het aanzienlijk warmer. Het is mogelijk om het binnenland te bezoeken, maar het is aan te raden om zoveel mogelijk in de nabijheid van de kust te blijven, waar u kunt zwemmen in zee of bij de wadi’s om af te koelen. In de bergen bij Jebel Akhdar is het verrassend lekker in onze zomermaanden en het zuiden bij Salalah is zelfs onderhevig aan een moessonperiode tussen juni en september.