Rondreis Jordanië

Slenter tijdens uw rondreis in Jordanië door de souks, drijf in de Dode Zee en ga op avontuur in de woestijn van Wadi Rum: onvergetelijk! Uw reis is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan het meer dan 2000 jaar oude wereldwonder Petra. Begin uw dag hier rond 06.00 uur ’s ochtends, dan heeft u de stad nog grotendeels voor uzelf. Na uw verkenning van de uit de rotsen gehakte huizen, tombes en tempels kunt u in de Cave Bar in Wadi Musa (gebouwd in een van de Nabateense grotten) een kopje thee drinken.

Ilona Blom
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Jordanië met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat voor uw rondreis naar Jordanië.

Daarom een rondreis naar Jordanië met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Wadi Rum

Sfeerimpressie rondreis Jordanië

Petra

Petra

Amman Citadel

Amman Citadel

Wadi Rum Woestijn

Wadi Rum Woestijn

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de Dode Zee

Jerash

Jerash

In de spotlights

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over een rondreis naar Jordanië of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Ilona Blom

Reisspecialist Jordanië

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Opiness en Google

Reisinformatie Jordanië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Jordanië

Al eeuwenlang is Jordanië een gastvrije bestemming. In vroegere tijden werden kamelenkaravaans (die wierook voor kruiden wilden ruilen), Romeinse legionairs en ijverige kruisvaarders welkom geheten. Vandaag de dag ontvangt Jordanië reizigers die de indrukwekkende overblijfselen uit deze tijden, zoals amfitheaters en kastelen, komen bewonderen met open armen. Dit zijn enkele hoogtepunten die u tijdens uw rondreis door Jordanië kunt bewonderen.

Wereldwonder Petra

Zoveel wereldwonderen zijn er niet op de wereld, dus wanneer u in Jordanië bent, mag een bezoek aan Petra niet ontbreken. Meer dan 2000 jaar geleden vervaardigden de Nabateeërs hier huizen, tombes en tempels uit de rotsen. De stad Petra is zeer goed bewaard gebleven en een groot deel van de stad is nog steeds verborgen onder de rotsen! De rotsformaties hebben prachtige kleuren, die met de dag veranderen. U waant zich hier echt in de sprookjeswereld van duizend-en-één-nacht.

Wadi Rum

Wadi Rum ligt in het zuidwesten van Jordanië en is met ongeveer 720 vierkante kilometer de grootste wadi van het land. Het heeft een rood oppervlakte dat een beetje aan een Marslandschap doet denken. Al sinds de prehistorie wordt Wadi Rum bewoond en vandaag de dag leven hier nog enkele bedoeïenenstammen. De Wadi Rum is overigens meer dan alleen een zandwoestijn. Met zijn hoge duinen, bizarre rotsformaties en spectaculaire kloven is de woestijn is een van de meest tot de verbeelding sprekende woestijnen van het Midden-Oosten. Verspreid in Wadi Rum liggen ook kleine oases. Een overnachting onder de twinkelende sterren, midden in deze woestijn is een onvergetelijke ervaring.

Dode Zee

Waar de Dode Zee anderhalf miljoen jaar geleden nog onderdeel van een oceaan was, is het na een aardbeving gevormd tot de Jordaanvallei. Extreme warmte zorgt ervoor dat het water ontzettend snel verdampt, waardoor alleen zout en andere mineralen overblijven. Vanwege dit hoge zoutgehalte (van 25% tot 30%) heet de zee in het Hebreeuws ‘Jam HaMelach’, oftewel Zoutzee. Door het hoge zoutgehalte kunnen er geen vissen of andere dieren in het water leven (vandaar de naam Dode Zee), maar het zoutgehalte zorgt er wel voor dat u hier op het water blijft drijven. Neem een goed boek mee, zodat u heerlijk dobberend op het water kunt lezen.

Aqaba

Het charmante stadje Aqaba kijkt uit op de Golf van de Rode Zee en hier bevindt zich de enige haven die Jordanië rijk is. Na een rondreis door Jordanië is Aqaba de perfecte plek om tot rust te komen. U vindt hier mooie zandstranden en u kunt er snorkelen en duiken. Onderwater komt u niet alleen kleurrijke vissen tegen, maar ook een scheepswrak genaamd Cedar Pride. Een hotspot voor duikers!

Rondreis Jordanië op maat

Wilt u een onvergetelijke rondreis door Jordanië maken? Bekijk dan onze voorbeeldreizen, die op maat aan te passen zijn. Onze reisspecialisten denken graag met u mee over uw ultieme reiservaring.

 

Klimaat

Jordanië heeft in het westen een mediterraan klimaat en landinwaarts een steppe- en woestijnklimaat. In het westen kan het van november tot maart koud en nat zijn. In januari is het gemiddeld 10ºC; het kan zelfs sneeuwen. Van april tot november is het doorgaans droog en heet, tot 30ºC in augustus. Meer landinwaarts zijn de zomers droog en heet tot 40ºC in de Jordaanvallei en bij de Dode Zee. De winters zijn relatief koud met nauwelijks regenval. In Aqaba is het in januari gemiddeld 15ºC.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Tijdsverschil

In Jordanië is het bijna het gehele jaar 1 uur later dan in Nederland en omdat de zomer- en wintertijd in Jordanië echter op een andere datum beginnen dan in Nederland is er van 26 maart tot 30 maart en van 29 september tot 29 oktober geen tijdsverschil met Nederland.

Reisfoto's Jordanië

Petra

Petra

Jerash

Jerash

Petra

Petra

Zonsondergang in de Wadi Rum Woestijn

Zonsondergang in de Wadi Rum Woestijn

Duiken in Aqaba

Duiken in Aqaba

Wadi Rum

Wadi Rum

Amman Citadel

Amman Citadel

Wadi Rum

Wadi Rum

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de Dode Zee

Petra

Petra

Dode Zee

Dode Zee

Petra

Petra

Op de markt in Amman

Op de markt in Amman

Tempel van Hercules, Amman

Tempel van Hercules, Amman

Kameel in Petra

Kameel in Petra

Windsurfen in Aqaba

Windsurfen in Aqaba

Locals in Jordanië

Locals in Jordanië

Petra

Petra

Amman

Amman

Dode Zee Bijbelrollen in Amman

Dode Zee Bijbelrollen in Amman

Wadi Rum Woestijn

Wadi Rum Woestijn

Jerash

Jerash

Petra

Petra

Wadi Musa, Petra

Wadi Musa, Petra

Jerash

Jerash

Amman

Amman

Wadi Rum Woestijn

Wadi Rum Woestijn

Wadi Rum

Wadi Rum

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.